ŁÓDŹ i łódzkie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw wrz 06, 2012 9:46 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Ja polecam Fundację Niechciane Zapomniane, wiele razy mi pomogła. Nie tylko z moim kotem, ale również z bezdomnymi zwierzętami .

sandraa91

Od: Wto wrz 04, 2012 12:58

Post » Wto wrz 25, 2012 10:27 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Czy ktoś posiada jakieś opinie o lekarzach w Wieluniu? Kocurek wzięty ze schroniska wymaga starannego "przeglądu" tak "na zaraz", a w przyszłości operacji ortopedycznej. Znam tu już kilka gabinetów ale chodzi mi o opinie n.t. ich rzetelności i fachowości.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw paź 04, 2012 21:45 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Lecznica Pupil dr Magdalena Rogalska i Agnieszka Dereczeniuk ul. Biedronkowa 17
pn-pt 9-19, sb 10-14 (w nagłych przypadkach, np. konieczność podania leku o określonej porze, panie, jeśli mogą, przyjmą nawet późnym wieczorem, ale trzeba zadzwonić!!!) szczegóły na stronce:
http://www.przychodnia-pupil.com.pl/?page_id=58

Polecam Lecznicę Pupil :D http://www.facebook.com/#!/pupil.przych ... na?fref=ts

Odradzam przychodnię pana Marczuka na 11-go Listopada

ReptiLady

Od: Śro paź 03, 2012 10:19

Post » Wto paź 09, 2012 9:58 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Polecam lecznice Futrzak .Rewelacyjne podejscie do zwierząt,profesjonalizm a sterylki prawdziwy majstersztyk.Dwoch lekarzy pani Jola i pan Maciek.Nie ma stażystów i pomocy technicznej więc wszystko pod bezposrednią kontrolą .

naska

Od: Pon wrz 24, 2012 12:43

Post » Wto paź 09, 2012 10:15 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

naska pisze:Polecam lecznice Futrzak .Rewelacyjne podejscie do zwierząt,profesjonalizm a sterylki prawdziwy majstersztyk.Dwoch lekarzy pani Jola i pan Maciek.Nie ma stażystów i pomocy technicznej więc wszystko pod bezposrednią kontrolą .

Warto jeszcze napisać na jakiej ulicy, bo jest kilka Futrzaków, po imionach lekarzy domyślam się że chodzi o Limanowskiego :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob paź 20, 2012 22:00 Re:

Estraven pisze:Łódź

pleciugapleciugowska pisze:Zdecydowanie polecam Przychodnię dla Zwierzat "Psia Kość" na Teofilowie (ul. Rojna 17). Pracuje tam trzech świetnych lekarzy - nie lekceważących przyprowadzanych tam zwierząt. O zaangażowaniu ich w ratowanie zwierząt niech świadczy fakt, że koty bezdomne, którymi się opiekuję - są tam leczone bezpłatnie. Lecznica ma własne laboratorium analityczne. Kilka dni temu byłam świadkiem dramatycznego ratowania psa z ciężkim udarem słonecznym. Dzięki niesłychanemu uporowi dr Marcina tego pięknego psa udało się uratować.

ja też polecam Psią Kość, moje Szatany zostały tam wyleczone i pożegnały się ze świerzbowcem, przepadają za panią Magdą, ja zresztą też i miałam ogromną przyjemność poznać tam pleciugepleciugowska

nigdy wiecej nie pojde ani na Woronicza, ani na Gdańską, tam nie umieli zdiagnozować tego prostego schorzenia

szatan_lucyferia

Od: Śro gru 08, 2010 13:40

Post » Wto paź 23, 2012 19:01 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Powitać.

Takie pytanko.
Zna ktoś lecznicę "Wilczek" (ul. Rzgowska 62) lub "Panda" (ul. Piotrkowska 114?) ? Konkretnie chodzi o lab i fachowość wetów - wsio pod kątem słodkiego (lub nerkowego) kota.

Pozdrowienia

Jagon
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Psy mają Pana, koty mają Obsługę.

jagon

Od: Nie lip 24, 2005 17:54

Post » Śro paź 24, 2012 10:49 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Pandę radze omijać.
O Wilczku nie słyszałam.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro paź 24, 2012 11:46 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Hmm, a dlaczego omijać ? Nie żebym się upierał, tylko po prostu ciekaw jestem :D

Pozdrowienia

Jagon

jagon

Post » Śro paź 24, 2012 16:59 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

"Wilczek" prowadzi Pawlicki Tomasz.

Btw. czemu nie można edytować postów ?

jagon

Post » Śro paź 24, 2012 19:20 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

O Wilczku czytałam dość dobre opinie na znanylekarz, ale zwierzaka żadnego tam nie leczyłam.
Natomiast niezbyt daleko od Wilczka są dość polecane na forum: lecznica Sfora dr Pacałowskiej (Przybyszewskiego) i lecznica "Cztery Łapy" (Ciołkowskiego).
Możesz podpytać na wątku nerkowo-cukrzycowym (viewforum.php?f=36) o doświadczenia z tymi lecznicami pod kątem tych chorób. O ile pamiętam w obu takie koty były prowadzone (ja na szczęście nie mam doświadczeń własnych tego typu, tfu, tfu, tfu).

Tu: viewtopic.php?f=36&t=137181 polecano pod kątem nerek dra Korzeniowskiego z "Czterech Łap", ale on obecnie przyjmuje w ich filii na Adamieckiego, a nie na Ciołkowskiego.
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Śro paź 24, 2012 19:37 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

hmm, thx za odpowiedź :)

Pozdrowienia

Jagon

jagon

Post » Czw paź 25, 2012 9:11 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Jeśli chodzi o nerki to dr A. Korzeniowski jest naprawdę dobry, sprawdzony i polecany przez wiele osób, a przy tym szalenie ciepły człowiek, który robi tylko absolutnie to co musi, a nie naciąga ludzi na kasę. Doskonały diagnosta, dobrze wyposażona klinika, z tego co wiem, niektórzy weci w Łodzi odsyłają pacjentów na konsultacje do dr. Korzeniowskiego, a przede wszystkim na USG nerek i badanie serca

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Nie paź 28, 2012 17:19 Re:

mysza_87 pisze:Pabianice

Ja ze swojej strony mogę polecić lecznicę dr Grzegorza Krzemionki w Pabianicach na ul. Traugutta 2, tel. 042 2154044. Mieści się ona w cetrum Polski - pod Łodzią a z tego co wiem wiele osób nie tylko z Łodzi do niej przyjeżdża ale także z Łasku, a 2 razy widziałam ludzi z Sieradza (50 km od Pabianic) .

Dr Krzemionka to najlepszy weterynarz z jakim się kiedykolwiek spotkałam! Ma niesamowite poczucie humoru, rewelacyjne podejście zarówno do zwierząt jak i do ludzi. Zawsze gdy byłam u niego na przywitanie podawał mi rękę i tak samo się żegnał. Co więcej, tak samo było w przypadku mojej mamy, siostry i przyszłej teściowej więc wydaje mi się, że do każdego ma tak ciepły stosunek. No i niesamowicie zapamiętuje zwierzęta. Jest bardzo troskliwy i naprawde delikatny w stosunku do zwierząt. Rozmawia z nimi jak z ludźmi.

Z moim przyszłym kotkiem na pewno będę do niego chodziła.
Z tym że on ma teraz także drugą klinikę. Poza tym w tej przyjmuje jeszcze pani dr, ale zdecydowanie bardziej polecam dr Krzemionkę i proponuję najpierw zadzwonić i zorientować się, czy akurat dr Krzemionka przyjmuje.

Rachelinka pisze:A ja nie polecam i juz pisze czemu:
nie zdiagnozowal mi Białej, wymyslał rozne teorie nt jej wzdetego brzuszka i bóli brzuszka, twierzdil ze to dlatego ze nie jest karmiona surowizna choc na wstepie zaznaczyłam ze jest na dobrej karmie i drobiu.. i uwaga zlecil karme dla tłusciochów chociaz kotka-znajda miala niedowage i dla sterylizowanych kotek choc sterylizowana nie byla o czym dobrze wiedzial i dał jej antybiotyk 8O . Dopiero w lecznicy "podaj Łapę" zrobili kotce badania i wyszedł podwyzszony mocznik.

Dlatego "PodajŁapę" za Żamkowej 4 (w fabryce) polecam całym sercem.
Nie leczono kota na niewiadomoco, wyniki badan tego samego dnia, rzeczowa informacja o leczeniu i postepowaniu. I co wazne nie wydaja zwierzat po zabiegach jesli sie calkiem nie wybudza z narkozy czego nie mozna powiedziec o "Krzemionce".

02.2010 miauczy kotek pisze:ABSOLUTNIE ODRADZAM WIZYTY U W LECZNICACH U DOKTORA KRZEMIONKI W PABIANICACH NA UL. TRAUGUTTA.
MAM NIESTETY BARDZO BOLESNE DOŚWIADCZENIA Z RÓŻNYMI SWOIMI ZWIERZAKAMI, np. nieudolna sterylizacja, kotka dostałą za dużą narkozę, przez tydzień była ratowana, bo już robiła pod siebie...,
kotka po wypadku samochodowym, zmiażdżona łapa, dziury w drugiej, męczyła się tydzień, uśpiona została w nocy U KONIA, po ataku z bólu, który dostała.
Kociak, który po jego leczeniu dostał mechaniczne żółtaczki.
Dr. Krzemionka nie jest zbyt popularny w Pabianicach.
Na dodatek drogi i według wielu opinii wyciąga kasę.

Ja również nie polecam!!!!
Tak podaje rękę na powitanie i przy pożegnianiu i tyle co można powierdzieć dobrego o tym lekarzu.
Moją sunię leczyłam w jego przychodni na Kopernika ponad 9 miesięcy. Mamił mnie że trzeba czekać a suni rósł guz. Gdy powiedziałam mu że postawił błędną diagnozę lecząc ja na zapalenie gardła gdy biedna miała guza to stwierdził że jego błąd polegał na tym że jej nie uśpił jej i ja zdążyłam jechać do innego lekarza by dowiedzieć się o tym że muszę sunię uśpić bo za chwilęże się udusić.

bogsia

Od: Nie paź 28, 2012 16:54

Post » Wto lis 06, 2012 17:58 Re:

mokkunia pisze:ŁÓDŹ

polecam

Gabinet weterynaryjny Cztery Łapy
Butkiewicz Agnieszka, Korzeniowski Aleksander
Ciołkowskiego 14
tel. 0 42 681 05 06

Lecznica do której mam pełne zaufanie. Pracują w niej weterynarze oddani swojej pracy, którzy zrobią wszystko by wyleczyć naszego zwierzaka, informując nas zawsze szczerze o jego stanie, sposobie leczenia i rokowaniach. Na miejscu jest USG i RTG oraz laser.
bazylica pisze:włąśnie do tej lecznicy mam się zgłosić z Jasiem bo oni współpracują z Kocią Mamą

10.2010 anka22 pisze:Polecam szczerze lecznice Cztery Łapy na Ciołkowskiego 14. Szczególnie dr Aleksandra oraz dr Justynę. Przychodnia jest wspaniale wyposażona w sprzęt diagnostyczny, dr Aleksander zawsze cierpliwie i wyczerpująco tłumaczy o wszystkim co robi ze zwierzakiem, bardzo dobry diagnosta, przeprowadza bardzo dokładny wywiad, bierze pod uwagę rózwież wskazówki własciciela zwierzęcia. Dr Justyna też wspaniały diagnosta, wnikliwy obserwator zwierzaka, niczego nie zapomina, wszystko dokładnie zapisuje na kartce , co jak , kiedy i w jakich ilościach podać. Byłam ze swoimi kotami w kilku gabinetach , ale wreszczie jak trafiłam tu, to już się od Czterech Łap nie odczepię.

Super lekarze i wielka wiedza, nie ma lepszych . Teraz dr Korzeniowski otworzył nową przychodnię przy rondzie Inwalidów - super warunki, czyściutko, świetne wyposażenie i w dalszym ciągu wspaniałe podejście do pacjentów :D :D :D

Cheyenne

Od: Pt kwi 20, 2012 15:32

[poprzednia][następna]