Szukam weterynarza do steryliki (warszawa)

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2012 11:29 Szukam weterynarza do steryliki (warszawa)

Witam!
Jestem studentką, dlatego dla mnie koszt sterylizacji kotki u pani weterynarz do której chodziłam zo poprzednim zwierzakiem i tą kotką jest za wysoki (250zł) :(
Czytałam, że sterylizacja to koło 90-150zł, odłożyłam 160zł "na zaś" (dla mnie to 3 miesiące odkładania- dla tych, którzy skrytykują wzięcie kota... po prostu ktoś podrzucił nam na śmietnik to wzięłam rok temu.... kotkę karmę lepiej niż siebie ;) )...

Nie chcę też do byle kogo iść, tyle że już wariuję z kocimi rujkami, nie mogę się uczyć i sąsiedzi już 2 razy wzywali straż miejską, bo kicia tak "śpiewa". A kotka ma co 2 tygodnie 4 dniowe koncerty...

Prosiłabym o polecenie kogoś. Mieszkam w okolicach Al. Krakowskiej/Hynka. Nie mam samochodu i niekoniecznie kogoś, kto podwiezie, więc raczej adres na dalekiej Pradze odpada, bo boję się w taki mróz wieźć kotkę 2 godziny autobusem.

Proszę o zrozumienie mojego problemu, nie chcę zaniedbywać kotki ale po prostu to zbyt zaporowa cena.

agryppa

Od: Sob lut 18, 2012 11:25

Post » Sob lut 18, 2012 12:02 Re: Szukam weterynarza do steryliki (warszawa)

Akcja od 1 marca ale już można się umawiać (cena sterylizacji kotki 100-120 zł)
http://www.arkastrefa.fora.pl/akcja-ste ... e,481.html
Obrazek

marioka

Od: Wto wrz 06, 2011 13:39

Post » Sob lut 18, 2012 12:22 Re: Szukam weterynarza do steryliki (warszawa)

Ojejku, bardzo dziękuję za tego linka! Na Korotyńskiego kiedyś mi się pan profesjonalnie zajął króliczyskiem więc mam nadzieję, że to dobry trop ! :)

agryppa

Od: Sob lut 18, 2012 11:25

Post » Śro lut 22, 2012 22:57 Re: Szukam weterynarza do steryliki (warszawa)

Skoro kotka ma tak często rujki to poradź się weta - może warto podawać jej przez kilka tygodni przed zabiegiem PromonVet? Bo w czasie rujki i okresie okołorujkowym sterylizacja nie jest wskazana.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Nie lut 26, 2012 23:43 Re: Szukam weterynarza do steryliki (warszawa)

agryppa pisze:Prosiłabym o polecenie kogoś. Mieszkam w okolicach Al. Krakowskiej/Hynka. Nie mam samochodu i niekoniecznie kogoś, kto podwiezie, więc raczej adres na dalekiej Pradze odpada, bo boję się w taki mróz wieźć kotkę 2 godziny autobusem.

już nie jest tak tragicznie zimno ;) a w autobusach przecież grzeją :D
a na drogę powrotną (kiedy kotka będzie jeszcze ogłupiona narkozą: wtedy koty szybciej się mogą wychłodzić) opatul po prostu cały transporter grubym kocem. Wystarczy. Ja tak wożę koty w najgorsze mrozy i w środku transportera jest cieplutko (mam uszyty pokrowiec z koca, ale tak samo tą rolę będzie spełniało obwinięcie samym kocem).

jeśli chodzi o chirurgów co do których nie mam najmniejszych wątpliwości i sami kastrowali moje koty to polecam:
- dr Agnieszka Karewicz (Żurańska), przyjmuje w lecznicy na Białobrzeskiej http://bialobrzeska.waw.pl/ , koszt kastracji ok. 200-250 zł, ale sprawdź czy też nie będzie u nich akcja marcowej tańszej sterylizacji; na termin zabiegu u niej czeka się minimum 3 tygodnie i mają do zaproponowania absurdalne godziny (np. 10 rano w środku tygodnia :roll: ).
- dr Maciej Czajka, szef lecznicy Boliłapka na Ursynowie http://bolilapka.pl/ , doskonały chirurg i diagnosta. Na stronie lecznicy jest informacja, że także bierze udział w akcji marcowej tańszej sterylizacji w tym roku, kastracja kotki w tej akcji kosztuje 120 zł.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon lut 27, 2012 13:23 Re: Szukam weterynarza do steryliki (warszawa)

Może komuś się jeszcze przydadzą namiary na tańsze marcowe sterylki.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro kwi 11, 2012 13:59 Re: Szukam weterynarza do steryliki (warszawa)

Witam! Ja mam takie pytanie, ile razy w roku jest taka akcja tańszej sterylizacji? Czy w najbliższym czasie mogłabym się spodziewać? Chcę wysterylizować swoją kotkę, ale ceny 200-250zł + badanie krwi + wizyty pooperacyjne niestety dla mnie sa zbyt duże...

Carlain

Od: Nie gru 11, 2011 19:49

Post » Śro kwi 11, 2012 14:20 Re: Szukam weterynarza do steryliki (warszawa)

Carlain pisze:Witam! Ja mam takie pytanie, ile razy w roku jest taka akcja tańszej sterylizacji? Czy w najbliższym czasie mogłabym się spodziewać? Chcę wysterylizować swoją kotkę, ale ceny 200-250zł + badanie krwi + wizyty pooperacyjne niestety dla mnie sa zbyt duże...

skąd jesteś?

w niektórych lecznicach akcja tańszej sterylizacji jest przedłużona o kilka miesięcy, ale zawsze początek jest jakoś w marcu.

krew i tak warto zbadać przed każdą narkozą, a w ramach akcji tańszych sterylizacji i tak Ci tego nie zrobią (badanie krwi nie jest w pakiecie).

tu jest lista wszystkich lecznic biorących udział w akcji:
http://www.arkastrefa.fora.pl/akcja-ste ... u-2012,49/
a tu piszą, że niektóre lecznice akcję przedłużyły na kwiecień:
http://www.facebook.com/pages/Marzec-Og ... 6049920900
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15