Szukam KRĘGARZA dla kota (TRÓJMIASTO)

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro maja 05, 2010 11:40 Szukam KRĘGARZA dla kota (TRÓJMIASTO)

Witam,
Weterynarz polecił mi udać się z kotem do kręgarza, a ja nie mam pojęcia jak takowego znaleźć. Może ktoś z tego forum i zamieszkujący w Trójmieście był ze swoim zwierzęciem na takich zabiegach i może mi kogoś polecić?
Bardzo bym chciała pomóc swojemu kotu, bo widzę, że cierpi z bólu i martwi mnie fakt, że codziennie przyjmuje leki przeciwbólowe, bo pewnie przyniesie to jakieś skutki uboczne. To jeszcze młode zwierzę :/

mejnogbur

Od: Pon lut 09, 2009 14:10

Post » Czw maja 06, 2010 14:55 Re: Szukam KRĘGARZA dla kota (TRÓJMIASTO)

a co się dzieje?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw maja 06, 2010 17:49 Re: Szukam KRĘGARZA dla kota (TRÓJMIASTO)

Od ok. 2 tygodni kot kuleje na obydwie tylne łapy, głównie na prawą. Boli go i unika chodzenia - leży, jest osowiały. Na szczęście je i wypróżnia się normalnie. Nie wiem, jaka jest przyczyna urazu, ale na pewno nie ma złamania, stłuczenia itp. Prześwietlenie kręgosłupa i miednicy nie wykazało nic pewnego. Tzn. ja się na tym nie znam, a i weterynarz mocno się doszukiwał (do czego sam się przyznał). Jego zdaniem jeden z kręgów krzyżowych, tuż przy ogonie jest nieznacznie przesunięty w stosunku do reszty i może uciskać nerwy. Ponadto prawy staw biodrowy ma lekki stan zapalny. Co dwa dni kot dostaje zastrzyk z Nivalinu i Traumellu plus środek przeciwbólowy i przeciwzapalny. Weterynarz powiedział, że nie podejmie się operacji, gdyż jest to neurochirurgia, którą zajmują się nieliczne ośrodki w Polsce. Zasugerował, żebym spróbowała usług kręgarza i światłoterapii.

mejnogbur

Post » Czw maja 06, 2010 19:31 Re: Szukam KRĘGARZA dla kota (TRÓJMIASTO)

Wiesz, ja polecam wybrać się do dobrego lekarza, naprawdę dobrego.
Były konsultacje u innego weta dla sprawdzenia?
Nie jest normalne, że wet zamiast zdiagnozować i pomoc szpikuje tylko lekami uśmierzającymi ból...

Jesteś z Trojmiasta, wiem, że bardzo dobry wet jest na Stogach na ul. Hożej...

Bardzo mi pomogli w leczeniu moich kotów i dali duuuuże rabaty, gdyby nie to byłabym już bankrutem. Co ważniejsze inny wet twierdził, że moja kota jest bardzo chora i trzeba jej dać zastrzyk kończący cierpienia a ci ze Stogów pomogli i kota ma się świetnie, właśnie obskakuje nowy drapak:)

Jeśli nie masz możliwości jechac tam idź na kontrolę do innego weta i zobacz co on powie...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pt maja 07, 2010 9:35 Re: Szukam KRĘGARZA dla kota (TRÓJMIASTO)

Dziękuję za odpowiedź. Przejrzę jeszcze dokładnie forum miau.pl celem znalezienia polecanego weterynarza w Gdyni, bo nie mam samochodu i myślę, że dojazd komunikacją miejską z Gdyni Chyloni na ul. Hożą byłby dość uciążliwy dla mnie i stresujący dla kota. Tymczasem znalazłam centrum rehabilitacji zwierząt w Gdańsku: http://www.fizjopet.pl/ . Chyba jednak skorzystam najpierw z Twojej rady konsultacji u innego lekarza, bo to centrum nie wygląda na oferujące usługi w przystępnych cenach ;)

mejnogbur