Gdzie dobry wet+laboratorium,Siemianowice, Katowice

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon kwi 13, 2009 22:26 Gdzie dobry wet+laboratorium,Siemianowice, Katowice

Proszę o pomoc w znalezieniu godnej polecenia lecznicy dla Koteczki mojej Mamy.
Po przeczytaniu wątków dotyczących śląskich weterynarzy mam spore wątpliwości. Na pewno odpada Aleksiewicz w Siemianowicach.
Czy klinika na Brynowie jest naprawdę godna zaufania? Koleżanka opowiedziała mi dziś, że kot sąsiadów, który pojechał tam na standardowe szczepienia, został czymś zarażony i zdechł po kilku dniach, zarażając także drugiego kota (też już go nie ma).

Leczyłyśmy Kicię na Arki Bożka w Bytomiu, ale mamy pewne wątpliwości.

Najchętniej znalazłybyśmy weta, który miałby na miejscu aparaturę do badań krwi - żeby nie męczyć kici, bardzo zestresowanej wizytami u weta, dwukrotną podróżą.

Kicia jest już wiekowa (14 lat), ma pewne problemy z nerkami (wyniki w górnej granicy), nie bardzo chce jeść - przy tym ma nie kończącą się grzybicę uszu, która chyba zaatakowała także oczy, zaawansowany kamień nazębny i paskudną narośl na ogonie. Ze względu na wiek&wyniki nerkowe narkoza nie jest wskazana. Potrzebny wet wszechstronny.
Możecie kogoś polecić?
ObrazekObrazek
Obrazek

MMKD

Od: Nie paź 19, 2008 14:12

Post » Pon kwi 13, 2009 23:23

Zbrosławice

Ja mogę polecić lecznicę w Zbrosławicach- dobrze wyposażona lecznica, weterynarze odpowiadający na pytania. Mój pies miał tam robiony zabieg, wszystko ładnie, bez komplikacji; mój kocur był leczony na zapalenie uszu - oczywiście z pozytywnym skutkiem. Jeżdżę tam też z innymi footrami. Jak mam wątpliwości- dzwonię(najczęściej mam kontakt z panem Markiem Gajdą i panem Mateuszem Mazurem).

Adres: Zbrosławice ul. Wolności 121d
tel.: 032 233 70 22
kom.: 0 603 805 818

Lecznica jest otwarta od 9 - 19 w dni powszednie, w soboty od 10 -14, a w niedzielę 13.30-14.30 W pozostałych, nagłych przypadkach- telefon komórkowy
Dodam jeszcze, że w lecznicy można zrobić badania: morfologię krwi z biochemią, USG, EKG i RTG.

Na miejscu możesz zrobić wszystkie badania, ja mam obecnie leczonego kota na nerki, kot ma 9 lat, w styczniu był leczony na zapalenie uszu, a w zeszłym roku miał tam pod narkozą zabieg pies.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto kwi 14, 2009 10:20

Diagnovet, Chorzów, Szczecińska 10
Wet, laboratorium.
Wszystko.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05