Specjalista dr Pasławska w Gdańsku.

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lis 21, 2008 21:58 Specjalista dr Pasławska w Gdańsku.

Dnia 06.12.2008 w Lecznicy Canis Cor w Gdańsku na ul. Częstochowskiej 30 Będzie przyjmować lekarz wet. specjalista z Wrocławia dr Urszula Pasławska.

Można wykonać badanie echo serca -150 zł.
badanie nerek -50 zł.w komplecie

Samo badanie nerek 100 zł.

Badania te są z certyfikatem, ważnym dla hodowców.

Można jednak zrobić badania kota po to tylko, aby się przekonać, że jest zdrowy.
Badanie serca bardzo ważne , jeśli ktoś ma np. ragdolla, a nerek szczególnie dla właścicieli persów.

Z tego co wiem, to nie ma dużo miejsc na sobotę, ale jeśli będzie dużo chętnych, to będą też badania w niedzielę.

Jutro gabinet jest czynny w godz. od 10.00 do 14.00, a w dzień roboczy od 09.00 do 20.00 Telefon do lecznicy: 058 7615680
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob lis 22, 2008 9:31

Nie wiedziałam, że już ktoś pisał na ten temat:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81997
Obrazek

kotika

Post » Sob lis 22, 2008 20:02

Wiem, że na sobotę jest już tylko 1 miejsce, ale jeśli będą chętni, dr Pasławska będzie przyjmować tez w niedzielę.
Obrazek

kotika

Post » Nie lis 23, 2008 4:07

Kotika, mogłabyś coś więcej o tej Pani dr powiedzieć? Rozumiem, że specjalizuje się w kardiologii i nerkach? Dobra jest w tym co robi? Warto się do niej zapisać (o ile są jeszcze miejsca)??
Tak się zastanawiam, bo moim zwierzakom przydałoby się zrobienie rzetelnych badań, szczególnie mojemu 15-letniemu pieskowi.

Nie wiesz przypadkiem, czy dr Pasławska wykonuje też USG (chodzi o nerki) królikom? Jeśli tak, to z jakim skutkiem? Pytam, bo te zwierzaki się różnią i nie każdy koci/psi specjalista się na nich zna, mało który potrafi dobrze odczytywać USG. Poza tym, nie każdy sprzęt przystosowany jest do badania zajęczaków.

Byłabym niezmiernie wdzięczna za te informacje :)

EDIT:
Aha, i co to zanczy, że 'badania te są z certyfikatem'? Nie jestem hodowcą, obecnie żadne z moich zwierząt nie jest wystawiane i nie będzie... tak więc, nie potrzebuję certyfikatu, ale OPISY badań chciałabym mieć!! Czy ten certyfikat jest równoznaczny z opisem (z otrzymaniem do ręki wyników)??
Ostatnio edytowano Nie lis 23, 2008 4:50 przez Kate23, łącznie edytowano 1 raz

Kate23

Od: Sob wrz 13, 2003 15:05

Post » Nie lis 23, 2008 4:44

Dr Paslawska jest wybitnym kardiologiem, jednym z niewielu w Polsce, zwlaszcza na takim poziomie. Jest przy tym bardzo rzetelna i sympatyczna osoba, zaangazowana w to co robi. Moge ja z calego serca polecic.
Na pewno jest dobrym diagnosta, stad mysle ze badanie nerek pod katem wad wrodzonych zwlaszcza wykonuje bez zastrzezen, nie wiem natomiast jak ze zwyklym badaniem starszego kota, pod katem zmian zapalnych przewleklych itp. Tu moze akurat na nerkach sie tak super nie znac, ale po prostu trzeba zapytac, na pewno odpowie rzetelnie i zgodnie z prawda.
Podobnie jesli chodzi o kroliki- powiedzialabym ze nie wykonuje badan pod katem nerek u tej grupy zwierzat, bo to jednak nie jej dzialka, ale nie wiem, tak mi sie wydaje tylko.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Nie lis 23, 2008 4:56

Dzięki Nan za szybką odpowiedź!
Myślę, że jednak najlepiej tam zadzwonić i się wszystkiego dowiedzieć.

Kate23

Od: Sob wrz 13, 2003 15:05

Post » Nie lis 23, 2008 12:11

Moja wetka (godpodarz spotkania) bardzo ją poleca.
Kate23 jeśli masz jakieś pytania, najlepiej zadzwoń w poniedziałek po południu (tel. w 1 poście-będzie moja wetka), ona odpowie pewnie na wszystkie twoje pytania. :)
Obrazek

kotika