loeb pisze:czy znacie jakies namiary na dobrego [ i co tu duzo gadac - ekonomicznego] weta w wawie ktory zajmuje sie szczurkami?
konkretnie chozi o pilna kastracje szczurzycy z krwotocznym zapaleniem macicy:/ szukam info dla znajomej, to bardzo pilne..
Jest lecznica Oaza, ul. Bellottiego 1/8, tel. 636-21-97 , w której nie łupią kieszeni. Pracuje tam dr Lewandowska (od królików i innych zajęczaków), która zajmowała się moim królikiem i świnką morską i nie mam do niej zastrzeżeń. Podobno zna się też dobrze na psach, nie wiem czy na szczurkach też. Znalazłam w google informację o tej lecznicy w zestawieniu z hasłem "szczurki" i okazało się, że mają tam panią specjalizującą się w gryzoniach. Nazywa sie Agnieszka Adamiec. Znajdź sobie w necie informację o tej lecznicy, poczytaj o lekarzach (są też zdjęcia), może zadzwoń. Trzymam kciuki za zdrowie szczurzynki.
Jest też (pracuje, a przynajmniej pracował przed rokiem) m.in. na SGGW i w Elwecie dr Wojciech Bielecki, który na pewno jest specem od królików i świnek morskich, a wydaje mi się, że również na szczurkach może się znać. Tego jednak nie jestem pewna. Jeżeli chcesz, to wpisz w wyszukiwarce: Dr Wojciech Bielecki weterynaria. Drugi link to: SGGW::KLINIKA MAŁYCH ZWIERZĄT SGGW WARSZAWA... . Poniżej nazwiska dr Bieleckiego jest zamieszczone foto szczurka. Wnisek - Bielecki zna się też na szczurkach. Leczył moje zwierzaki, nie zdzierał pieniędzy, z góry powiedział, na czym się zna a w jakiej sprawie lepiej iść do innego lekarza.
Nic nie wiem na temat: czy w/w osoby zajmują się też chirurgią, choć sądzę , że tak.
Na Bellottiego pobierano opłatę, którą nazwałabym uznaniową i wychodziło chyba odrobinę taniej niż na SGGW lub w Elwecie (w tych lecznicach mają z góry ustalony taryfikator i niektóre opłaty trudno ominąć lub pomniejszyć). Dr Bielecki przyjmuje też w innych lecznicach, gdzie płaci się też "uznaniowo". Różnice nie są jednak duże.
Powodzenia.