chce zmienic psu karme na wersje dla seniorow i zastanawiam sie nad EUKANUBA MATURE SENIOR. i moje pytanie dla tych, ktorzy uzywaja lub uzywali: jakiej wielkosci sa chrupki? bo wczesniej mialam eukanube wild (chyba) i ona ma strasznie male te chrupki i pyt. nr 2: ktora karme dla seniora polecacie?
Eukanuba ma fajne karmy. Podoba mi się zwłaszcza to, że możesz konkretnie dobrać do rasy psiaka. Ja mam goldenka i karmie go właśnie karmą specjalną dla goldenów. Jakiej rasy jest Twój pies?? Może uda Ci się tak właśnie dobrać karmę. Popatrz sobie na krakvet.pl bo oni mają duży wybór. Możesz też zapytać ich jaką karmę stosować po zejściu z WILD i podać wszystkie szczegóły dotyczące Twojego pieska i na bank coś Ci doradzą. Ja tej mature senior nie stosowałam więc akurat na jej temat nie powiem Ci nic.
My uzywalismy, bo sie sucz po 10 latach zbuntowala. Chrupki w zarciu dla psow malych sa wielkosci takich 20-groszowek. Dosc nieduze. Pytanie, co psiak jadl wczesniej. Zeby nie skonczylo sie mega sraczka
Ja karmię 2-letniego psa Eukanubą i dopiero ta karma zawsze mu smakuje. Było kilka prób z innymi karmami - dopóki była to nowość to OK, po kilku tyg. mu się nudziły. Trawienie modelowe samopoczucie świetne. Dla seniorów nie stosowałam, ale napisałam odp. bo to chyba mało popularna karma jest, a szkoda...
Ja polecam karmę EUKANUBA Adult Light Large Breed ta akurat jest dla psów dużych i wielkich ras, ale dla małych i średnich też są. Możesz spróbować. Można dawkować na utrzymanie lub obniżenie wagi. Na krakvet.pl 3 kg kosztuje chyba 60zł, więc na próbę możesz wziąść. Do tego jest to bardzo wydajna karma. Starcza na długo i mojemu owczarkowi bardzo podeszła.
Uśmiech kosztuje mniej od elektryczności i daje więcej światła.
Ja znam tylko karmę dla dorosłych psów średnich (oraz dwie specjalne) i chrupki są duże (ok. 1,5 cm średnicy co najmniej). W tych specjalnych cieńsze niż w normalnej.