Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sie 27, 2009 10:34 Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

jak w tytule ,pieski są starsze ,ponoć miłe ,zdrowe ,szukają przyjaznego domku na jesień życia.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt sie 28, 2009 7:47

yorki są z rod.
zdrowe .
mają problemy z zębami.

jeden wstępnie zaklepany ,drugi czeka.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw wrz 03, 2009 8:34 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

Nie rozumiem hodowców, którzy pozbywają się psów, które z nimi spędziły całe życie tylko dlatego, że nie nadają się już do rozrodu.
Stary pies ma przeżywać stres zmiany domu, ponieważ nie jest już potrzebny.

Wiem, że to powszechna praktyka.

I uważam, że to bardzo zła praktyka :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw wrz 03, 2009 12:57 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

ja też tak uważam :cry:
zużyte i won..ale lepsze znalezć im dom niż ............
Obrazek

dorcia44

Post » Czw wrz 03, 2009 13:24 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

Jak żyją z kotami? To pieski czy suczki?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw wrz 03, 2009 22:53 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

pieski .ale suczki też będą ,jak przestana rodzić :?

nie miały kontaktów z kotami ,ale takie malizny na ogół są ok.

w sobotę jedziemy po psiaki ,dużo zabieram,znalazły się fajne domki i bardzo się ciesze.

jedzie ze mną dziewczyna z dogo.
Obrazek

dorcia44

Post » Nie wrz 06, 2009 6:24 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

wczoraj z abrakadabra przywiozłyśmy 7 psiaków z hodowli.
dwaj nestorowie jak młodzieńcy ,ot młode psiaki a nie starsi panowie.
śliczne ,miziaste przylepy,obaj mają już swoje cudowne domki .

cała 7 zaklepana ,4 już we własnych domkach zaraz 5 pojedzie .

yorki piękne ,rodowodowe .

Jana już mogę konkretnie odpowiedzieć na pytanie ..zero problemów z kotami ,jak by całe życie koty były ich kumplami .

a co najdziwniejsze one nie tęsknią ,są spragnione człowieka ,Axel najchętniej by z rąk nie schodził.
wiecznie uśmiechnięty z merdającą kiteczką.
Obrazek

dorcia44

Post » Nie wrz 06, 2009 9:55 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

Moja mama marzy o yorku.
Bez rodowodu nie kupi (po rozmowie ze mną), z rodowodem jej nie stać. Gdyby był jeszcze yorczek w niezłej kondycji szukający domu, daj znać. Mama ma dwa koty.

Jana

Post » Nie wrz 06, 2009 19:41 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

ok. szkoda że wcześniej nie wiedziałam :cry:
ale jest szansa że jeszcze coś wyciągnę ,tylko pytanie kiedy .
na pewno będą też cziułałki .

na moim wątku Gosia wstawiła fotkę Axela ,pieska starszego który wygląda jak może 2 letni pies i tak też się zachowuje.
jeżeli będzie znów coś wycofywała starszego będziesz zainteresowana?
za młodsze chciała pieniądze ,ale tez nie jakieś duże np około 2 letni Laki za 400zł..z rod.nie wystawiany bo uszku mu zaczęło fikać.
ona po prostu wie że trafią w dobre ręce.
Obrazek

dorcia44

Post » Pon wrz 07, 2009 8:19 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

czyli to w pelni normalne psy bez problemow psychicznych,brudzenia czy gryzienia w domu? 8O
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Wto wrz 08, 2009 8:15 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

ha niestety leją w domu na dworzu też leją.. ,ale to jest do opanowania ,są zestresowane ,zero agresji ale strach jest .
można z nimi zrobić wszystko.
spragnione człowieka i pieszczot bardzo ,może tylko te dwa reproduktory pieszczot miały w nadmiarze .

dwie sunie które jeszcze są u mnie miały stresa przed poruszaniem się p mieszkaniu ,jedna już biega ,jest jej pełno wszędziej druga natomiast wyściubia nosa i natychmiast ucieka do kuchni i tam popłakuje .
chów kojcowy :evil:
ale mimo wszystko psiaki niesamowicie miłe.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto wrz 08, 2009 8:46 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

Nie wiedzialam,ze w przypadku takich pieskow tez stosuje sie chow kojcowy 8O
3mam kciuki za pieski :ok:
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Wto wrz 08, 2009 10:58 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

a jakże ,kojce maleńkie ,klatki itp... :evil:
kiedy rodzą się okruchy to jest naturalne że dla ich dobra ,bezpieczeństwa izolują od innych psów ,zamykając do klatek wystawowych ,ale potem ... :twisted:
tak jest w przypadkach pewnie dużych hodowli ,gdzie dużo maluchów przychodzi na świat a podroślaki które się nie srzedają trzeba przecież coś z nimi zrobić :roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro wrz 09, 2009 15:39 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

Dorciu, jakby co, pisz do mnie pw :)

Na problemowego pieska mama raczej się nie nadaje, ale taki do szybkiego wyprowadzenia spokojnie. I na pewno nie szczeniak, mama jest w sile wieku, sama nie chce bardzo młodych zwierząt (pragmatyczna jest do bólu).

Jana

Post » Wto wrz 29, 2009 11:34 Re: Dwa Yorki Starsze ,wycofane z hodowli szukają domków.

Słabo mi się robi jak czytam o chowie kojcowym, pozbywaniu się niepotrzebnych zwierząt. Mam nadzieję Dorciu, że znajdziesz psiaczkom nowe dobre domy, gdzie będą kochane za to jakie są, a nie za to, jakie zyski przynoszą.

Postanowiłam, że nigdy nie kupię rasowego zwierzęcia, nawet z rodowodem, bo jak widać nie jest to gwarancją, że hodowca dobrze traktuje zwierzęta. Po co wspierać ten proceder kupując zwierzaka.

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

[następna]