GDAŃSK- ZNALEZIONO OWCZARKA NIEMIECKIEGO-już u właścicieli:)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2009 20:53 GDAŃSK- ZNALEZIONO OWCZARKA NIEMIECKIEGO-już u właścicieli:)

Dzisiaj ok. godz. 20 znalazłam w tramwaju (linia 15 jadąca w kierunku Jelitkowa) owczarka niemieckiego. Na moje oko pies ma ok. 2 lata, jest bardzo łagodny. Najprawdopodobniej dzisiaj albo jutro rano będzie odwieziony do schroniska Promyk w Gdańsku.
Ostatnio edytowano Nie mar 15, 2009 11:17 przez makrejsza, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pt mar 13, 2009 0:02

powiem tak, pan z Promyka bardzo mi odradzał zawiezienie go do schroniska - primo - tam jest ponad 400 psów, sekundo - jeśli to był pies emeryta/rencisty to właściciela nie będzie stać na zabranie futrzaka ze schroniska. i tak Betbet (tak został nazwany przez moje koleżanki) leży obok mnie na podłodze i nie wie ile będzie z nim problemów :roll: moje koty nie wchodzą do pokoju, w którym jesteśmy :roll: Ale pozytywne jest to, że je czuje i nie próbuje za wszelką cenę znaleźć. :roll:
Pies został wsadzony w Gdańsku do tramwaju nr 15 przez grupę jakichś podrostków, tramwaj jechał w kierunku Jelitkowa, nie wiem, gdzie pies został wsadzony... Szukamy właścicieli...

makrejsza

Post » Pt mar 13, 2009 10:39

Możesz jeszcze tez napisać do dziewczyn z Trójmiejskiego Patrolu Obrony Praw Zwierząt.
Wkurza mnie ta dzisiejsza młodzież maja takie idiotyczne pomysły.Psina na pewno tęskni za właścicielami a gówniarze ubaw mieli :evil:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt mar 13, 2009 11:37

Wczoraj do nich dzwoniłam... Jeszcze napiszę do Betbet
Aha, dzisiaj rano tzn. od godziny 6.00 do 10.00 zaliczyliśmy z Betbetem spacerek wzdłuż linii tramwajowej, wydaje mi się, że on zna te okolice, jednak zaczepiani ludzie nie znali go... Doszliśmy do plaży w Brzeźnie, dzisiaj po południu lub jutro rano przejdę się z nim do Nowego Portu. mam problemy z ogłaszaniem go na słupach - tzn. moja drukarka odmawia współpracy, ale jakby ktoś chciał w swojej okolicy wywiesić ogłoszenie, że znaleziono takiego psa i że czeka on na właściciela, to będę bardzo wdzięczna, numer telefonu podam na pw...

makrejsza

Post » Pt mar 13, 2009 13:11

mój mąż chciał owczarka niemieckiego, ale zaadoptowaliśmy już rumbę od kingi. trzymam kciuki za znalezienie jego pana!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt mar 13, 2009 13:17

Czy pies ma tatuaz ?
moze zamiesc ogłoszenie tutaj :
www.owczarek.pl

lewka

Od: Pon lut 11, 2002 7:55

Post » Pt mar 13, 2009 13:51

w uszach na pewno nie ma tatuażu, gdzie jeszcze może mieć?
Lewka, ja tam nie jestem zarejestrowana, mogłabyś założyć tam wątek? Mój numer gg to 8165920, telefon podam na pw.

makrejsza

Post » Pt mar 13, 2009 14:00

Oczywiscie napiszę :)
Bardzo pomocne byłyby zdjecia.

lewka

Od: Pon lut 11, 2002 7:55

Post » Pt mar 13, 2009 14:27

Zdjęcia mogą być takie (wklejane do wątku), czy przesłać Ci na maila? aha, pies był wiązany tylko do robienia zdjęć, tak to chodzi po domu z przypiętą smyczą, bo boję się, że może pojawić się konflikt z kotami i nie będę miała jak zareagować...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

makrejsza

Post » Pt mar 13, 2009 17:32

Wróciłam od weta - tatuażu brak, czipa brak, znaków szczególnych brak. pies ma mniej niż rok, choć wygląd go postarza - reakcja weta: "pani takie psy się za grubą kasę kupuje"

makrejsza

Post » Pt mar 13, 2009 17:51

makrejsza pisze:Wczoraj do nich dzwoniłam... Jeszcze napiszę do Betbet
Aha, dzisiaj rano tzn. od godziny 6.00 do 10.00 zaliczyliśmy z Betbetem spacerek wzdłuż linii tramwajowej, wydaje mi się, że on zna te okolice, jednak zaczepiani ludzie nie znali go... Doszliśmy do plaży w Brzeźnie, dzisiaj po południu lub jutro rano przejdę się z nim do Nowego Portu. mam problemy z ogłaszaniem go na słupach - tzn. moja drukarka odmawia współpracy, ale jakby ktoś chciał w swojej okolicy wywiesić ogłoszenie, że znaleziono takiego psa i że czeka on na właściciela, to będę bardzo wdzięczna, numer telefonu podam na pw...

Mogłabym wydrukować ogłoszenia, ale dopiero w poniedziałek. Tak mi przyszło do głowy, że może dobrze by było powywieszać ogłoszenia na przystankach tramwajowych wzdłuż linii nr 15. Mogłabym to zrobić na odcinku Oliwa pętla - Oliwa uniwersytet.
Piesek cudny.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt mar 13, 2009 17:55

mario - on został wsadzony na w Brzeźnie lub Nowym Porcie, ale ja jestem jak najbardziej za. Wet był zdegustowany, mówił, że jakby mu taki pies zginął to by co godzinę dzwonił do schroniska, żeby się dowiedzieć czy go nie przywieźli, niestety nikt nie zgłaszał zaginięcia takiego psa

makrejsza

Post » Sob mar 14, 2009 20:41

Ciekawa jestem, czy coś się nowego wydarzyło, czy bez zmian? Jak ten pies mi się podoba! Nie mogę się napatrzeć. Zawsze podobały mi się owczarki niemieckie.
Obrazek

maria_z

Post » Sob mar 14, 2009 21:03

Mario, czy mogę ciebie prosić o wywieszenie tych ogłoszeń u Ciebie? Podam Ci moje dane na pw.
Plan jest taki, żeby wywiesić ogłoszenia w jak największej ilości miejsc, jeśli ktoś jeszcze by się zdecydował, proszę dać znać, podam moje namiary.
Pies jest niesamowity - ma kondycję psa podwórkowego, a maniery salonowca. Jutro przychodzą do mnie ludzie, którym 2 miesiące temu zginął ON. Za dzwoniłam, chociaż Betbet wydaje się potężniej zbudowany i trochę ma jaśniejszą maść - ale nie jestem w stanie przewidzieć jak zmieniłaby się maść psa żyjącego w mieszkaniu po przeniesieniu go do budy... A nuż to on??

makrejsza

Post » Pon mar 16, 2009 9:08

Zrobiłam ogłoszenie takiej treści:

W czwartek 12. marca w tramwaju linii 15 jadącym z Nowego Portu w kierunku Jelitkowa został znaleziony owczarek niemiecki. Ma ok. roku, nie ma czipa, ani tatuażu. Maść - czarny-podpalany, płeć - pies.

Kontakt tel.: ...

+ 3 zdjęcia

Będzie ok? Czy coś jeszcze dopisać?
Obrazek

maria_z

[następna]