CiEPŁE ZIMOWE KUBRAKI DLA BEZDOMNYCH PSÓW

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt sty 23, 2009 13:45 CiEPŁE ZIMOWE KUBRAKI DLA BEZDOMNYCH PSÓW

Jeśli jesteś w posiadaniu starej, NIEPRZEMAKALNEJ kurtki, której już nosić nie będziesz-nie wyrzucaj jej!

Z takiej kurtki może zostać uszyty kubrak dla psów bezdomnych pozostających w schroniskach czy fundacjach.

Wspólnie możemy ograniczyć wysoką śmiertelność psów ras krótkowłosych w schroniskach, której powodem jest zima i bardzo niska temperatura.
Czasem psy schroniskowe nie mają nawet budy, by schronić się przed zimnem! Ocieplany kubrak sprawi, że przeżyją nawet leżąc na ziemi.

Jakie warunki musi spełnić kurtka, którą chcecie ofiarować:

1.z wierzchu musi być pokryta w 100% nieprzemakalnym materiałem
2. absolutnie nie może być to kurtka puchowa.
3. Nie może być szczególnie gruba: baaardzo grube kurtki nie nadają sie na kubraki. Im Kurtka cieńsza-tym lepiej.
4.nieprzemakalne cienkie śpiwory także przyjmę
5. przyjmę nieprzemakalny ortalion
6.przyjmę bluzy polarowe, koce polarowe itp.
7.przyjmę kurtki lub spodnie narciarskie

Kubraki uszyte z kurtek zostaną bezpłatnie wykonane przez moja krawcową i bezpłatnie dostarczone do miejsc, w których są najbardziej potrzebne.
Każdy kubrak zostanie przypisany do osoby, do której będę go wysyłać-osoba ta zostanie zobowiązana do tego, by dbać, by kubrak nie zniknął, a w razie wy adoptowania danego psa-by trafił do innego potrzebującego psiaka.

PSY LICZĄ NA WASZĄ POMOC, ZAŚ JA Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA WRAŻLIWOŚĆ I DOBRE SERCE.

NA PM MOŻECIE UZYSKAĆ MÓJ ADRES-POD KTÓRY NALEŻY WYSYŁAĆ KURTKI.

dysponuję 1 wykrojem kubraka, który pasuje na psy między 20 a 30 kilo: czyli wszelkie bullowate, bokserowate-mniej więcej o takiej wielkości i budowie. Na inne pieseczki nie dysponuję wykrojami.

W kubrakach są guziki-które samodzielnie można przeszywać-gdyby kubrak był za luźny czy zbyt wąski.

W razie zniszczenia kubraka-proszę o kontakt.

JEŚLI CHCESZ ZAMÓWIĆ KUBRAK DLA SCHRONISKA CZY FUNDACJI-DOPISZ SIĘ DO WĄTKU. PROSZĘ TEZ O DOKŁADNE INFORMACJE, GDZIE KUBRAK POJEDZIE.

NIE SZYJEMY DLA PRYWATNYCH ZWIERZĄT USERÓW, NIE SPRZEDAJEMY KUBRAKÓW I NIE KUPUJEMY KURTEK ITP.

ZASADY WYDAWANIA KUBRAKÓW:

Tak więc:
Osoby, które nie dosyłają nam materiałów-płacą 10 zł na konto Fundacji AST lub Fundacji Pro Animals
(za każdym razem będziemy informować na które konto) za przesyłkę danej osobie.
Pomimo zapłaty-kubrak ma być wykorzystany w schronisku i niedopuszczalne jest, by trafił do prywatnych celów danej osoby.

Osoby, które dosyłają nam materiały-otrzymują kubrak bezpłatnie, proszone są tylko o zwrot pieniędzy za przesyłkę pocztową.

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Czw mar 19, 2009 20:04

Kubraki wyglądają mniej więcej tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Czw mar 19, 2009 21:27

Czytałam wątek na dogo.
Bardzo fajny pomysł :ok: