Dwie pięciomiesięczne suczki szukają domu!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie wrz 14, 2008 19:35 Dwie pięciomiesięczne suczki szukają domu!

Link do Allegro, które im zrobiliśmy:

http://www.allegro.pl/item438755137_5_m ... zmarl.html

Dodam, że rodzina właściciela (to nasi sąsiedzi z działki) nie bardzo poczuwa się do opieki nad psami, żona tylko ręce załamuje i "co ona teraz zrobi" a problem spadł na mnie i moją rodzinę. A u nas wszyscy zapsieni i zakoceni. Jeździmy je karmić i wybawić, dziewczynki płaczą, jak odjeżdżamy... Siedzą tam całkiem same na odludziu, z dnia na dzień robi się coraz chłodniej. Próbujemy załatwić miejsce w azylu, ale po akcji w Krężlu wszędzie jest przepełnienie. Niestety, suczki nie są ułożone, skaczą i rozrabiają, niszczą, co się da - potrzebują czasu i cierpliwości, i najlepiej ogrodu. Z drugiej strony uczą się błyskawicznie, przychodzą na zawołanie, zaczynają chwytać, że skakanie na ludzi nie jest pożądanym zachowaniem. Myślę, że będą wspaniałymi towarzyszkami, gdyby ktoś dał im szansę.
Obrazek

Miria

Od: Pt sie 08, 2008 23:32

Post » Pt wrz 19, 2008 16:55

Hmmm... nie są ułożone - bo to jeszcze szczeniaki tak właściwie. Dacie radę je wychować :wink: rzeczywiście coś trzeba by zrobić z tym bo ich warunki ne są zbyt dobre. Możecie zawiesć im jakies koce albo stare ręczniki? co z stanem zdrowia suni?
"Kupują swym dzieciom króliczki i kotki
by je nauczyć miłości, litości
i nigdy, przenigdy im nie wytłumaczą,
że "zwierzę" i "rzeczy" to samo dla nich znaczą!!!"

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Od: Sob mar 17, 2007 15:59

Post » Pt wrz 19, 2008 17:20

Na działce jest "domek" teraz jest otwarty, biedactwa mogą się tam schować. Niestety, jutro, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z ustaleniami, psiaki trafią do schroniska w Milanówku. Suczki są w dobrej kondycji, w schronisku przebada je wet, opłacimy koszty szczepień. Będę je ogłaszać, nic więcej nie mogę zrobić. :(

Jasne, że to po prostu rozbrykane szczeniaki. Ale uważam, że to uczciwe uprzedzić o tym.
Obrazek

Miria

Od: Pt sie 08, 2008 23:32