Okazało się, że pani Ola, autorka wspomnianego ogłoszenia, opiekuje się na warszawskim Żeraniu sunią, którą określiła mianem "niczyjej", przygarnęła jej szczeniaki i szuka im domów (zostały jeszcze 2, poprosiłam o więcej informacji aby pomóc szukać im domu), natomiast szuka jeszcze innej pomocy- mianowicie sunia jest znowu w ciąży, przynajmniej istnieje duże ryzyko że tak jest (kręciły się wokół niej psy), obie jesteśmy zgodne, że najlepszym wyjściem, także dla suczki, będzie kastracja aborcyjna. Szukamy organizacji, która podjęłaby się wykonania zabiegu, ewentualnie pomocy w nim, gdyby udało się znaleźć DT dla suni (o DS nawet nie marzymy...), byłoby cudownie!
bardzo proszę o przeklejenie tej wiadomości na dogomanię- moje konto jest z powodu braku hasła niedostępne, poza tym nie wiem, do kogo się zwrócić, kto pomoże w tej sytuacji. Z góry dziękuję!
Żeby sunia nie musiała czekać, aż znajdę czas na posiedzenie przy komputerze i prześlę ofertę pomocy dalej, proponuję, aby przekazywać je bezpośrednio pani Oli:
alexa_245 @ wp.pl
Z góry baaaardzo dziękujemy, wszystkie trzy!