WWA ŻERAŃ- potrzebna pomoc dla suni - kto wstawi na dogo?

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob lip 26, 2008 0:59 WWA ŻERAŃ- potrzebna pomoc dla suni - kto wstawi na dogo?

Wszystko zaczęło się od mojej odpowiedzi na ogłoszenie o szczeniakach do oddania- standardowej wiadomości o zaletach kastracji i wpływie rozmnażania kundelków na los psów w schroniskach. Otrzymałam bardzo miłą odpowiedź :) , niestety z pilną prośbą o pomoc :(

Okazało się, że pani Ola, autorka wspomnianego ogłoszenia, opiekuje się na warszawskim Żeraniu sunią, którą określiła mianem "niczyjej", przygarnęła jej szczeniaki i szuka im domów (zostały jeszcze 2, poprosiłam o więcej informacji aby pomóc szukać im domu), natomiast szuka jeszcze innej pomocy- mianowicie sunia jest znowu w ciąży, przynajmniej istnieje duże ryzyko że tak jest (kręciły się wokół niej psy), obie jesteśmy zgodne, że najlepszym wyjściem, także dla suczki, będzie kastracja aborcyjna. Szukamy organizacji, która podjęłaby się wykonania zabiegu, ewentualnie pomocy w nim, gdyby udało się znaleźć DT dla suni (o DS nawet nie marzymy...), byłoby cudownie!

bardzo proszę o przeklejenie tej wiadomości na dogomanię- moje konto jest z powodu braku hasła niedostępne, poza tym nie wiem, do kogo się zwrócić, kto pomoże w tej sytuacji. Z góry dziękuję!

Żeby sunia nie musiała czekać, aż znajdę czas na posiedzenie przy komputerze i prześlę ofertę pomocy dalej, proponuję, aby przekazywać je bezpośrednio pani Oli:

alexa_245 @ wp.pl

Z góry baaaardzo dziękujemy, wszystkie trzy!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 29, 2008 12:59 sunia

napisałam maila z ofertą pomocy Fundacji w sterylizacji suki.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Śro lip 30, 2008 17:16 suka

30.07- i cisza. W końcu potrzebna pomoc czy nie??????
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Czw lip 31, 2008 17:23 Re: suka

wydra pisze:30.07- i cisza. W końcu potrzebna pomoc czy nie??????

Dziękuję w swoim imieniu za propozycję pomocy :)

pani Ola ma link do wątku, kontaktowałam się z nią też w dniu edycji pierwszego postu, niestety dalej nie mam odpowiedzi :( , tak samo nie mam informacji o szczeniakach do adopcji, choć oferowałam pomoc, mam nadzieję, że nic się złego nie stało...

uprzedzając ewentualne pytania dodam, że niestety nie mam bardziej szczegółowych informacji o miejscu przebywania suczki.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon sie 04, 2008 13:44 suka

zanim Ola napisze sama - dzwoniła dzisiaj - ja nadal oferuję pomoc w sterylce w sensie finansów, ale POTRZEBNA OSOBA do opieki na suką przez 10 dni po zabiegu!!!!

Brak informacji o wielkości suki, wieku (zdjęcia!!!!) i jej charakterze (czy chodzi na smyczy?) - wtedy łatwiej znaleźć DT na czas po sterylce.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Śro sie 06, 2008 20:53 suczka

tempo działania zbyt wolne - może się skończyć ... urodzeniem szczeniąt -poproście o podanie na wątku telefonu komórkowego do agi lub niech koniecznie zadzwoni do mnie - mam koncepcję awaryjną - pobyt suki po zabiegu w szpitalu lecznicowym.

Kto zna lecznicę "dzielnicową" na Modlińskiej w sensie: jakość zabiegów sterylizacyjnych i opieki w szpitalu - tam jest szpital i suka w dodatku z Białołęki - proszę o opinie i rady - może być na pw lub 835-64-38.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Pt sie 08, 2008 23:28

jeśli to o mój telefon chodzi- proszę bardzo: 0605 083 591 --> jakbym nie odbierała, oddzwonię na pewno, jeśli dzwoniący nie ma zastrzeżonego numeru

tylko że my się z Olą nie znamy osobiście, a ja niestety za tymczas nie mogę robić, choćbym nie wiem jak chciała :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob sie 09, 2008 16:42 suka

nie cierpię takich wątków, kiedy sprawa jest pilna, a osoba zgłaszająca sprawę na forum nie daje kontaktu do siebie i nie zagląda na wątek!!!! telefon Oli potrzebuję lub NIECH ZADZWONI - bez względu na to, czy znalazła tymczas czy nie.
Mam inne wyjście - lecznica na Modlińskiej - zabieg i szpital.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Pon sie 11, 2008 16:19

Napisałam jej dzisiaj maila, żeby zadzwoniła. Więcej nie mogę zrobić.

Mam nadzieję, że uda się tę sprawę pomyślnie rozwiązać.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sie 11, 2008 19:07 suka

dzięki - cisza na razie.

mam taki pomysł - czy nie możnaby wprowadzić jako zasadę na forum, że osoby, korzystające z opcji koleżeńskiego zakładania wątków dawałyby namiary na siebie przynajmniej osobie zakładającej wątek???
- sprawa jest ważna - rozwiązanie mam - namiaru na sukę brak.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Śro sie 13, 2008 1:00 Re: suka

wydra pisze:dzięki - cisza na razie.

mam taki pomysł - czy nie możnaby wprowadzić jako zasadę na forum, że osoby, korzystające z opcji koleżeńskiego zakładania wątków dawałyby namiary na siebie przynajmniej osobie zakładającej wątek???
- sprawa jest ważna - rozwiązanie mam - namiaru na sukę brak.

popieram, mnie też martwi ta "cisza w eterze" :(

w dalszym ciągu trzymam kciuki, że uda się suni pomóc :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw sie 21, 2008 12:05 suka

Minął miesiąc od tej instalacji - suka zapewne urodziła.
Niech szlag trafi takich "miłośników" zwierząt :evil:

Bardzo proszę o przekazanie do wszystkich mojego apelu o konieczność udostępniania kontaktu mailowego i telefonicznego osób, które zgłaszają tego rodzaju interwencje za pośrednictwem innych forumowiczów w celu możliwości działania, co w tej sprawie nie jest możliwe, choć oferowałam pomoc w sterylizacji suki.
Pewnie za jakiś czas zgłosi się ponownie.... tym razem z apelem o adopcje szczeniąt owej suki.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Pt sie 22, 2008 2:12 Re: suka

wydra pisze:Minął miesiąc od tej instalacji - suka zapewne urodziła.
Niech szlag trafi takich "miłośników" zwierząt :evil:

Bardzo proszę o przekazanie do wszystkich mojego apelu o konieczność udostępniania kontaktu mailowego i telefonicznego osób, które zgłaszają tego rodzaju interwencje za pośrednictwem innych forumowiczów w celu możliwości działania, co w tej sprawie nie jest możliwe, choć oferowałam pomoc w sterylizacji suki.
Pewnie za jakiś czas zgłosi się ponownie.... tym razem z apelem o adopcje szczeniąt owej suki.

Oferowałam pomoc w adopcjach poprzednich szczeniąt, niestety bez odzewu... Nie ukrywam, że też jestem zła, że tak się stało, szczególnie, że pomoc była w zasięgu ręki.

Ze swojej strony bardzo Ci dziękuję za chęć i próbę pomocy :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85