2 charty wyrwane z "hodowli"

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto kwi 08, 2008 8:35 2 charty wyrwane z "hodowli"

Udało się wykupić dwa charty afgańskie, sczeniaki 6-cio miesięczne z pseudohodowli za 1 zł. Jeden jest w DT w Krakowie, drugi u mnie. Psy śmierdzące, potwornie chude, całe życie mieszkały w stodole - opuszki miały jak noworodki, nie potrafiły nawet chodzić po ziemi :( Straszne dzikusy - bały się nawet pogłaskania. Załatwiały się pod siebie i w tym kładły. Sunia ma chore uszy, przepuklinę pępkową do zoperowania, pies chory pęcherz, infekcję żołądka, chore uszy. Zęby też w opłakanym stanie. Skóra cienka jak pergamin, między żebra można palce włożyć, brzuch tuż przy kręgosłupie :cry:

Psy są baaardzo łagodne i do kotów, i do ludzi, i do innych psów, i do dzieci.

Teraz psiny leczymy psychicznie i fizycznie - jak doprowadzimy do normalnego stanu, będą do adopcji, ale kolejki mogą się już ustawiać 8)

Oto Bond:
Obrazek Obrazek

I Zuzia:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Ola M.

Od: Wto lis 04, 2003 16:45

Post » Wto kwi 08, 2008 9:36

Piękne. :love:
Niech szybko dojdą do siebie i znajdą dobre domy. :ok:

A co z ta pseudohodowlą? Istnieje nadal? Nic sie nie da zrobić? :evil:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto kwi 08, 2008 9:47

Wawe pisze:Piękne. :love:
Niech szybko dojdą do siebie i znajdą dobre domy. :ok:

A co z ta pseudohodowlą? Istnieje nadal? Nic sie nie da zrobić? :evil:

Ustawy nie łamią, więc nie ma podstaw do odebrania psów :(

A charciki piękne, bardzo mądre, posłuszne. Już zaczynają ufać ludziom :)
Obrazek

Ola M.

Post » Wto kwi 08, 2008 10:00

Ola M. pisze:Ustawy nie łamią, więc nie ma podstaw do odebrania psów.

Psy wychudzone, chore, mieszkające w stodole... Co trzeba jeszcze zrobić, aby uznano, że ustawa jest łamana? :evil: :evil: :evil:

A charciki piękne, bardzo mądre, posłuszne. Już zaczynają ufać ludziom :)

Bardzo się cieszę. :D Oby tak dalej. :ok:

Wawe

Post » Wto kwi 08, 2008 10:27

Wawe pisze:
Ola M. pisze:Ustawy nie łamią, więc nie ma podstaw do odebrania psów.

Psy wychudzone, chore, mieszkające w stodole... Co trzeba jeszcze zrobić, aby uznano, że ustawa jest łamana? :evil: :evil: :evil:

Chore wyprzedano. Teraz ponoć same zdrowe. Wirusówek nie ma, psy zaszczepione, policja tam bywa regularnie z uwagi na skargi sąsiadów.

Niestety, ale nasze zdanie o warunkach dla psów w hodowlach a warunki określowe w ustawie, to dwie różne rzeczy :evil:
Obrazek

Ola M.

Post » Czw kwi 10, 2008 7:51

Olu, i jak charciki? Dochodzą do siebie? Jakieś domki stoją już w kolejce?

Wawe

Post » Czw kwi 10, 2008 9:33

Psychicznie psiny już o niebo lepiej, niż było. Bondzika choróbska już ustępują, zbieramy teraz pieniądze na operację Zuzi - przepuklina i sterylka w jednym. Bondzik też jak już będzie zdrowy musi zostać ciachnięty.

Kolejek brak :( Co prawda ktoś tam chce psa do ogrodu - jeszcze z nim nie rozmawiałam, ale jeśli to "do ogrodu" ma oznaczać to, co ja myślę, to guzik dostanie a nie psa.
Obrazek

Ola M.

Post » Czw kwi 10, 2008 9:38

Charcik do ogrodu? Nieee. Co innego, gdyby do domku z ogrodem. :)
Rozumiem, że psiaki mają wątek na Dogomanii (?) Jeśli tak, to podaj tutaj linka - postaram się i tam im poasystować.

Wawe

Post » Czw kwi 10, 2008 10:05

charty afganskie sa piekne...ale jak dla mnie to salonowe :oops: do ogrodu owszem ,pobiegać ,pobawić się i nic więcej...
ich futerko wymaga dobrej pielegnacji...niedaleko mnie mieli dwa takie cuda....kochali jak własne dzieci..od wielu lat nie mają...spytam .może....
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw kwi 10, 2008 12:09

Link do wątku na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109028

Dom z ogrodem jak najbardziej, ale ważne jest to, aby ogród nie był jedynym światem psa. Pies musi wychodzić na spacery, poznawać świat, ludzi, zwierzęta.
Obrazek

Ola M.

Post » Pt kwi 11, 2008 8:05

Ola M. pisze:Dom z ogrodem jak najbardziej, ale ważne jest to, aby ogród nie był jedynym światem psa. Pies musi wychodzić na spacery, poznawać świat, ludzi, zwierzęta.

Oczywiście, że tylko w takim układzie. Mi, podobnie jak Dorci, psy te kojarzą się raczej z salonowcami niż ze stróżami.
A więc mocno zaciskam kciuki za zdrówko pięknot i najlepsze domy dla nich. :ok: :ok: :ok:

Wawe

Post » Pt kwi 11, 2008 8:39

Zuzia ma boski pycholek :1luvu:

Wielkie kciuki za dobre i odpowiedzialne domki :ok:

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Pt kwi 11, 2008 13:20

Dla Zuzi szykuje się super domek, tfu tfu, aby nie zapeszyć.

Zuzia jest śliczna - taka filigranowa, delikatna, prawdziwa dama z niej.

Bondzik to wielki kudłaty ciapulek. A to łapy się rozjadą, a to wpadnie na pomysł położenia się w błotku, a to koty zjedzą mu jedzenie z miski :wink:

Tak więc przyjmujemy zapisy na Bondzika! Proszę się spieszyć, bo niedługo ciachamy jajka i ogłaszamy psinę, a wtedy to już kolejki będą takie, że ho ho :wink:
Obrazek

Ola M.

Post » Sob kwi 12, 2008 9:04

Jest to jedna z od dawna podziwianych przeze mnie ras . Podobno maja koci charakter, czyli słuchaja wtedy kiedy chcą. A to dlatego, że uzywane są do polowań i często muszą same podejmować decyzje.
Ich sierśc musi być czesana na mokro...
Aga_

Post » Sob kwi 12, 2008 13:15

Piękne są .
Obrazek

kasia1

Od: Pon paź 24, 2005 20:59

[następna]