Szczeniaczek to:
1. dziewczynka
2. ma ok. 7 tygodni
i to tyle na temat mojej wiedzy o psim gatunku

nawet płci nie rozpoznałam

Podobno piesa nie będzie duża, jakieś 15 kg i tak gdzieś przed kolano na wysokość.
Mała została dziś zaszczepiona, dostała od CoolCaty wielką żabę do przytulania (żaba spisuje się super, dziękujemy Cioci

), teraz grzecznie śpi zawinięta w kocyk, ale za to ja całą noc nie spałam. Taki mały gówniarz, a robi tyle hałasu

do tego uprawiały z GoodSpell zapasy na naszym łóżku, dokładnie między nami...
Obie panny są mniej więcej tej samej wielkości, ale GoodSpell jest zwinna i szybka, a mała piesa - taki ciapciak

nogi się rozjeżdżają, tyłeczek ciągnie na boki, więc pilnowałam prawie całą noc, żeby przypadkiem z łóżka nie spadła.
Piesa nie chce jeść

próbowałam ja karmić kurczakiem, Klarą i kocią animondą (nie mieliśmy w domu nic innego

) - pociamka i za chwilę się wykręca. Kupiliśmy gerberki i flachę dla dzieci, dostaliśmy od Cioci Mixol, z zalecanej dawki jednorazowej zjedzona została tylko 1/3
fotki na szybko, wybaczcie - nienajlepsze
tak wygląda mała piesa:
Troszkę ciemne, ale zwróćcie uwagę na ogonek

jest krótki, czarny z białym pędzelkiem na końcu. Do tego u nasady dookoła przebiega cienka biała kreska, jakby spaw od przyklejonego ogonka
tu widać wielkość piesy... TŻ się śmieje, że oprócz gatunku to są prawie takie same

Siostry bliźniaczki do wydania w dwupaku
nie mam imienia dla niej... przecież nie mogę mówić cały czas piesa

może ktoś coś wymyśli, co?...?