Pies w kocim domu...

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt gru 27, 2013 0:08 Pies w kocim domu...

Tak się jakoś złożyło, że znów mam pod opieką psa. Tym razem - przedstawiam Cezara.

Urodził się mniej więcej w marcu 2013. Pełen energii, wigoru, życia. Chciałby biegać i bawić się ze wszystkimi. Skakać, lizać po twarzach, szaleć. Nie do końca wie o co chodzi z psimi zabawkami - piłeczkami i szarpakami - choć stopniowo nabiera wprawy w ich używaniu. Za to świetnie wie, do czego służy łóżko ;)

Cezar przebywa obecnie w domu tymczasowym ze starszym psem, kotami i półrocznym dzieckiem. Jest bardzo przyjazny, chciałby się ze wszystkimi bawić, niestety jego wielkość i brak delikatności (waży ponad 20 kg i jest przy tym dość silny) sprawiają, że inne zwierzęta go unikają. Cezar jest podrostkiem wymagającym wychowania, niestety obowiązki dorosłych nie pozwalają na poświecenie mu zbyt wiele czasu. Efekt jest taki, że Cezar nie ma się z kim bawić ani jak spożytkować energii i tym żywiej reaguje na inne zwierzęta w domu, które mają go dość.

Dlatego Cezar pilnie szuka nowego, w którym będzie miał warunki, żeby się wyszaleć i wybawić (np. z innym psem podobnym gabarytowo), i opiekunów, którzy odpowiednio ukierunkują jego energię.

Pod dobrą ręką szybko opanuje zasady posłuszeństwa, na pewno jednak wymaga trochę pracy. Potrzebuje dobrego przewodnika, który jasno wyznaczy mu granice. Cezar odwdzięczy się przyjaźnią i wdzięcznym spojrzeniem swoich pięknych miodowych oczu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

EDIT: zmieniłam tekst na gotowy do ogłoszeń
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt gru 27, 2013 15:24 Re: Pies w kocim domu...

Dzięki, jak z jego chodzeniem na smyczy, umie? Czy mógłby być ewentualnie psem na posesji mieszkającym w budzie?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt gru 27, 2013 15:55 Re: Pies w kocim domu...

z ciągnięciem opiekuna na smyczy radzi sobie znakomicie. jak nastanie zima i lód to można go jako napęd wykorzystywać. nieco gorzej z hamowaniem :twisted:

przy obroży zaciskowej jest nieco lepiej, ale tylko nieco :roll: Trzeba nad nim mocno popracować.

Co do budy - to jest pies krótkowłosy. Moim zdaniem w Polsce bywa zimą za zimno dla takich psów by spać w budzie. No i on musi się wyszaleć, a buda kojarzy mi się nieodmiennie z łańcuchem (tak, wiem jakie są przepisy teoretyczne) lub dość ciasnym kojcem.

Nie twierdzę że on powinien spać w łóżku, wystarczy mu posłanie ;) (tzn. z mojej perspektywy, on uważa inaczej). Ale buda to jednak przesada ;(
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob gru 28, 2013 0:33 Re: Pies w kocim domu...

Z wielką radością melduję się u Cezara :wink:
Obrazek

morisowa

Od: Wto lut 28, 2006 9:31

Post » Sob gru 28, 2013 0:43 Re: Pies w kocim domu...

Miałam przyjemność poznać Cezara kilka godzin temu. Najpierw myślałam że to pies do pilnowania ale on przez bramkę lizał mnie po rękach, twarzy i wszystkim co mógł mieć pod ręką. Włosy też mi poprawił... Wulkan energii i naprawdę sam się pakuje do łóżka.

Powodzenia w szukaniu domu! :ok:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Sob gru 28, 2013 1:46 Re: Pies w kocim domu...

pchełeczka pisze:Powodzenia w szukaniu domu! :ok:

Przyda mu się :twisted:

To jest bardzo miły piesek, tylko ciągle skacze i chce lizać po twarzy. I kotki bardzo lubi... zaczepiać ciągle :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob gru 28, 2013 2:13 Re: Pies w kocim domu...

Zrobiłam mu kilka ogłoszeń, jak wrócę do wawy to zrobię mu pełny zestaw.

Jakoś wyjątkowo bardzo mi zależy, żeby Cezarek szybko znalazł stały domek :twisted:
Obrazek

morisowa

Post » Sob gru 28, 2013 11:25 Re: Pies w kocim domu...

morisowa pisze:Zrobiłam mu kilka ogłoszeń, jak wrócę do wawy to zrobię mu pełny zestaw.

Jakoś wyjątkowo bardzo mi zależy, żeby Cezarek szybko znalazł stały domek :twisted:

:ryk:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie sty 19, 2014 19:25 Re: Pies w kocim domu...

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I poprawiony opis. I zmienione imię.

Julek urodził się wiosną 2013, jest młodziutkim, pełnym energii i wigoru psiakiem. Przypomina z wyglądu curly coated retriever. Waży 23 kg.
Jako szczenię został przygarnięty przez starszą osobę. Niestety pani zachorowała, a rodzina pani pozbyła się psa…
Mimo straty domu Julek ma w sobie mnóstwo radości życia. Chciałby biegać i bawić się ze wszystkimi. Gdy mu na pozwolić – radośnie skacze, liże po twarzach, szaleje. Nie znał wcześniej psich zabawek (piłeczek, gryzaków, szarpaków... ) ale obecnie nadrabia zaległości i coraz bardziej mu się to podoba.
Juliusz jest bardzo przyjazny, chciałby się ze wszystkimi bawić. Bardzo łagodny, wita się z każdym psem na spacerze i zaprasza do zabawy. Do yorka potrafi się położyć, byleby tylko ten chciał się z nim pobawić : ) Jego entuzjazm do zabawy nie każdemu zwierzakowi odpowiada. Warto, żeby zamieszkał z równie skorym do harców psem swojej wielkości lub większym. W pierwszym domu tymczasowym miał też kontakt z kotami. Z nimi również bardzo chciał się bawić... niestety koty nie podzielały psiego entuzjazmu... Julek mieszkał z półrocznym dzieckiem. Cieszył się do niego, lizał, chciał się bawić. Do wszystkich ludzi jest bardzo łagodny, uległy.
Julek jest podrostkiem wymagającym wychowania. Potrzebuje też zajęcia, spacerów, zabawy. Chętnie się uczy, po prostu wcześniej nic od niego nie wymagano. W mieszkaniu nie niszczy. Jest nauczony czystości. Jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany.
Obrazek

morisowa

Post » Nie sty 19, 2014 23:36 Re: Pies w kocim domu...

Szalony Kot pisze:Dzięki, będę wrzucać :ok:

To ja będę wdzięczna za wszelką promocję. Teraz ten pies to głównie mój problem...
Obrazek

morisowa

Post » Pon sty 20, 2014 9:23 Re: Pies w kocim domu...

ale fajny pies
jaki on jest duży ? może mu warto zrobić zdjęcie przy człowieku, to znaczy przy nogach człowieka

a czemu mu zmieniłyście imię?

widziałam jego galerię na FB
a ma wydarzenie?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[następna]