petycja w sprawie zakazu transportu koni na rzeź

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 13:45 petycja w sprawie zakazu transportu koni na rzeź

Nie wiem czyt ktos już napisał ale na stronie Fundacji Tara znajduje się Petycja przeciw wywozowi i zabijaniu polskich koni na rzeź. Petycja ta włączyła się w program Kampanii 8hours w Parlamencie Europejskim; jeżeli ktoś widział chociaż raz jak odbywa się taki transport to wie o czym piszę.
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Czw lut 02, 2012 14:07 Re: petycja w sprawie zakazu transportu koni na rzeź

Bez sensu.
Konie to zwierzęta rzeźne tak samo, jak świnie i krowy.
Ja podpisałabym się pod petycją, ale o HUMANITARNYM zabijaniu i transporcie wszystkich zwierząt mięsnych.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt lut 03, 2012 7:47 Re: petycja w sprawie zakazu transportu koni na rzeź

w petycji chodzi o to żeby konie wywozone za granicę były uśmiercane na miejscu lub, ewentualnie, skrócenie czasu transportu tych zwierząt do 8 godzin, poprawę ich warunków w trakcie tego tansportu i inne traktowanie podczas załadunku, nie piszę "humanitarne", bo dla mnie nie brzmi to pozytywnie.
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Pon lut 06, 2012 22:06 Re: petycja w sprawie zakazu transportu koni na rzeź

sonata pisze:w petycji chodzi o to żeby konie wywozone za granicę były uśmiercane na miejscu lub, ewentualnie, skrócenie czasu transportu tych zwierząt do 8 godzin, poprawę ich warunków w trakcie tego tansportu i inne traktowanie podczas załadunku, nie piszę "humanitarne", bo dla mnie nie brzmi to pozytywnie.

Właśnie , konie męczą się w tych ,,jadących budach" jadąc przez dużo , dużo czasu i nie potrzebnie się stresują . Jeżeli mają już być zabite dla mięsa to wcześniej , to jakby nosić pająka w kieszeni w pudełku po zapałkach przez tydzień a potem wywalić go na ziemie i zgnieść :roll:

Vika ..

Od: Pt sty 20, 2012 19:33