Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 13:12 Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

7-letni Bolo – przepiękny, dostojny pies w typie owczarka niemieckiego spędził całe swoje dotychczasowe życie w tragicznych warunkach, przy budzie, na łańcuchu. Właściciel nie dbał o niego do tego stopnia, że pies nie był już w stanie ustać na własnych nogach. Gdy leżącemu bez sił psu zrobiły się odleżyny właściciel “zlitował się” nad nim i zawiózł go do uśpienia...

Bolo miał szczęście w swoim nieszczęściu – na cierpienie psa w lecznicy zwrócili uwagę ludzie, którzy postanowili spróbować przywrócić go do życia. Psiak wyglądał jak kilkunastoletni staruszek – był straszliwie brudny, wychudzony i zaniedbany. Po odpowiednim leczeniu, kąpieli i innych zabiegach higienicznych Bolo zaczął wreszcie przypominać pięknego owczarka niemieckiego. Wpatrzony jest w ratujących go ludzi – mimo tego, co wycierpiał nadal obdarza człowieka ogromną miłością i wiernością.

Niestety Bolo po tragicznych przejściach zawsze będzie wymagał systematycznej kontroli stanu zdrowia i podawania leków – ma trudności w chodzeniu po schodach i na razie z tego powodu raz na 3 tygodnie musi mieć podany steryd (koszt leku ok. 8 zł), dwa razy dziennie musi przyjmować tabletki na chorą tarczycę (bierze je bez najmniejszych problemów).

Bolo poszukuje stałego domu – doświadczonego, bezpiecznego, dobrego domu, w którym będzie otoczony troską i miłością. Nie zostanie wydany do pilnowania obejścia, nie powinien też zamieszkać w bloku bez windy. Za poświęcony mu czas i uwagę odpłaci na pewno ogromem psiego przywiązania i bezgranicznym uczuciem.

Do Świąt Wielkanocnych Bolo przebywa na Śląsku, po Świętach prawdopodobnie zostanie przetransportowany w okolice Warszawy. W razie potrzeby zapewnimy transport Bola do innej miejscowości.

Kontakt w sprawie adopcji Bola

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 09, 2022 12:33 przez joluka, łącznie edytowano 1 raz

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw kwi 14, 2011 10:45 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

Banerek dla piecha :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hd8wq][IMG]http://i.imgur.com/iFcOv.png[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw kwi 14, 2011 10:49 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

Amyszko - jak zwykle przepiękny!!!!!! Dziękuję Ci ogromnie kolejny raz!!!!!!!!! :1luvu:

joluka

Post » Czw kwi 14, 2011 12:52 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

Dostałam dodatkowe zdjęcia Bolusia - to naprawdę piękny psiak!!!!! :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Odnośnie kotów... Boluś co prawda w lecznicy jada z kotami z jednej miski, ale na widok kotów na ulicy dostaje wręcz szału... :(
Wiem skądinąd, że większość psów niestety tak ma - swoje koty cacy, obce be - ale biorąc pod uwagę przeszłość Bolusia i stosunkowo krótki czas jego przebywania w nowym miejscu, które go dopiero poznaje, nie gwarantowałabym niestety, że nadaje się do zakoconego domu... :(

Za to podobno do dzieci jest bardzo przyjazny - on w ogóle wpatrzony jest w człowieka! :1luvu:

joluka

Post » Pt kwi 15, 2011 7:00 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

zaznaczę sobie wątek Bola, coby nie szukać go w zakładkach... :roll:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt kwi 15, 2011 7:18 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

Cudo

Jest na "owczarkach w potrzebie"?

Mogę go dać na http://www.owczarek.pl/forum/
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt kwi 15, 2011 7:50 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

carmella pisze:Cudo

Jest na "owczarkach w potrzebie"?

Mogę go dać na http://www.owczarek.pl/forum/

Dziękuję Carmello! Boluś ma już swoje wątki na obu owczarkowych forach - chociaż ruch tam niestety niewielki... :(

joluka

Post » Pt kwi 15, 2011 11:41 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

A jak Bolo z innymi psami?
Kurcze, coś czuję, że jak tylko Teżet spojrzy to kaplica. Bolo ma takie samo spojrzenie, jak świętej pamięci ukochana suka Teżeta.
Bolo jajeczny jest?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt kwi 15, 2011 11:49 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

Megano kochana! Bierz!!! :mrgreen: :1luvu:

Bolo na pewno jajeczny... :( (na razie :wink: ) - w tamtym miejscu (trudno mi to nawet domem nazwać :evil: ) tak potwornie o niego nie dbali, że bardzo wątpię, czy cokolwiek weterynaryjnego miał w życiu robione.

Dopiero od 1,5-2 tygodni Bolo jest w lecznicy - a trafił tam w potwornym stanie, więc na pewno kastracji jeszcze mu nie zrobili. On w zasadzie ledwie co stanął na nogi - chociaż już teraz podobno wygląda przepięknie i kompletnie inaczej, niż na początku :1luvu: .

Ale jeśli chcesz mogę o wszystko odnośnie Bola dopytać :mrgreen: - co jeszcze chcielibyście wiedzieć?

joluka

Post » Pt kwi 15, 2011 12:03 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

Przed chwilą Teżet odebrał pocztę i zadzwonił.

"jak wracałem wczoraj z Częstochowy to mogłem go zabrać..."
"ale ja zobaczyłam go przed chwilą!"
"no dobra, to pogadamy w domu..."

Jakby do świąt stracił te jajka... Boję się jajecznych po Amelku. Znaczy, dużych jajecznych, bo jajka kartofla są niegroźne.

No wszystko... jaki jest do innych psów, dużych i małych i suczek małych. Przecież nie mogę biednemu kartoflowi, Filozofowi i Gabuni, o kotach nie wspominając, sprowadzić jakiegoś kilera, choćby i cudnej urody.
Idę do przyjaciółki do szpitala, będę wieczorem.

Megana

Post » Pt kwi 15, 2011 12:54 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

:ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt kwi 15, 2011 19:58 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

Boluś dzisiaj pojechał do nowego domu! :piwa: Będzie mieszkał w Chorzowie w domu jednorodzinnym, u Pań, które przychodzą od lat do tej lecznicy ze swoimi dwoma przygarniętymi psiakami. W ogrodzie mają duży kojec dla psiaków, ale w zasadzie w chłodniejszych miesiącach psy i tak podobno siedzą w domu :wink: . Mam nadzieję, że Bolusiowi będzie tam najlepiej na świecie! :1luvu:

Megano - na pewno jest gdzieś (pewnie niedaleko :D ) psiak, który czeka na Was!!!! Dziękuję Tobie i Twojemu TŻ-towi za szansę dla Bolusia i trzymam kciuki za inną psią biedę, której dacie kawałek serca i domu :1luvu: :ok: :ok: :ok: !

joluka

Post » Pt kwi 15, 2011 20:02 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

Najważniejsze, by Bolo był szczęśliwy. Teżet jakoś przeboleje. :D

Megana

Post » Nie kwi 17, 2011 18:57 Re: Piękny ON-ek –Pan skazał go na śmierć,a on nadal kocha ludzi

To ja :ok: :ok: :ok: za aklimatyzację Bola w DS i jego dogadanie z rezydentami :D
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51