petycja w sprawie zakatowanego husky

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt sty 07, 2011 22:44 petycja w sprawie zakatowanego husky

Jeśli już było to przepraszam...

W związku z przypadkiem zakatowania psa rasy Husky poprzez przywiązanie go linką holowniczą do tylnego zderzaka i ciągnięcie go za samochodem aż do urwania mu głowy, na stronie internetowej
http://www.petycjeonline.pl/petycja/pet ... olnosci/66
zamieszczona została petycja dotycząca ukarania najwyższym przewidzianym w polskich przepisach wymiarem kary sprawców tego czynu. Potrzebne jest 500 tysięcy podpisów. Do tej pory udało się zebrać niecałe 60 tysięcy.
Podpiszcie proszę i prześlijcie do wszystkich, którym nie jest obojętny los zwierząt...
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pon sty 17, 2011 22:26 Re: petycja w sprawie zakatowanego husky

Nie znalazłam innego wątku. Właśnie podali w trzecim programie Polskiego Radia, że ci *** dostali po 10 miesięcy bezwzględnego pozbawienia wolności, po dwa tysiące złotych grzywny na rzecz fundacji zajmującej się opieką nad zwierzętami. Dodatkowo kierowca dostał dwa miesiące pozbawienia wolności za jazdę po pijanemu.
Mam nadzieję, że współwięźniowie zajmą się nimi z należną „troską”.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto sty 18, 2011 16:45 Re: petycja w sprawie zakatowanego husky

Oj życzę im jak najgorzej....
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Pon sty 24, 2011 16:02 Re: petycja w sprawie zakatowanego husky

podpisano oczywiście

Coś okropnego jak ludzie mogą tak bestialsko znęcać się nad bezbronnymi zwierzętami :cry:

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Pon sty 24, 2011 20:07 Re: petycja w sprawie zakatowanego husky

Nie mam pojęcia co takimi ludźmi kieruje. Boję się tylko, że odsiadka może takiego degenerata moralnego pchnąć do jeszcze większego okrucieństwa. Może sie taki jeden z drugim mścić na zwierzętach za to, że musiał siedzieć w wiezieniu. Najgorsze, że bedzie krył się z katowaniem zwierząt i ciężko go będzie złapać na gorącym uczynku...
Taki mnie pesymizm dopadł...
Gdyby tak można było im coś w głowach poprzestawiać....

P.S. dziwię sie jednak, ze nie dostali wyższej kary. Ponoć byli wcześniej karani za kradzieże a kilka dni po zamęczeniu huskiego każdy z nich ukradł samochód, po czym jeden spalili...
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha