porzucony na wigilię pies - leży pod blokiem - wawa

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt gru 24, 2010 23:52 porzucony na wigilię pies - leży pod blokiem - wawa

no właśnie jak w temacie - porzucony leży pod blokiem na drodze dzisiaj cały dzień, raczej duży pies, wielkości mniej więcej wilka

chyba widziałam go już kilka dni temu jak się błąkał
teraz zaś leży cały dzień na drodze pod blokiem ... jakby na kogoś czekał
zaś obok drzewa przy którym leży widać zdjętą obrożę oraz kaganiec i wysypaną część suchego jedzenia na śnieg...
rano nie widziałam psa a tylko zadziwiła mnie ta obroża i kaganiec leżący pod drzewem

kto i po co zdejmował mu obrożę? - no kaganiec to mozna zrozumiec choćby ze względu na to ze nie mógł by nic wypić ani zjeść
wydawało mi się, że przy tym drzewie była też smycz rano

pies jest ewidentnie porzucony przez jakiegoś.... ////..\\\ i czeka w tym miejscu
dałam mu parówkę ale nie chciał jeść

nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić teraz - są swięta, ja osobiście pomóc mu nie mogę mająć swojego psa i koty a do tego - nawet nie bardzo mogę wychodzić na spacer ze swoim obecnie bo on nie lubiąc innych psów często szczeka wywołując taką samą reakcję - a w tym przypadku nie wiem nawet jak taki duży pies może zareagować

Czy macie jakieś rady co robić? dzwonić do straży?

karunia

Od: Pon kwi 26, 2004 22:10

Post » Sob gru 25, 2010 12:05 Re: porzucony na wigilię pies - leży pod blokiem - wawa

Karunia, wejdz z tym tematem na koty, tam wiecej ludzi wchodzi. ja bym zadzwonila po straż miejska albo liczyla na pomoc forumowiczow- moze sie ktos odezwie. Biedny pies :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob gru 25, 2010 14:57 Re: porzucony na wigilię pies - leży pod blokiem - wawa

dzisiaj nie ma ani obroży ani kagańca ani psa w tym miejscu
trudno powiedzieć co się z nim stało - jeżeli zaś będzie to chyba niestety nie bedzie wyjścia innego jak dzwonić po ekopatrol - a co oni zrobią to już inna sprawa

może się zgubił komuś i odnalazł - i mam taką nadzieję

karunia

Od: Pon kwi 26, 2004 22:10