Trójłapek Tarzan czeka już tak długo na swój dom

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lis 11, 2010 22:50 Trójłapek Tarzan czeka już tak długo na swój dom

Tarzan to wyjątkowy trzyłapek który już tak długo jest w schronisku....
Mimo braku łapki dobrze sobie radzi, raczej nie przepada za innymi psami...
A tu jego historia...
http://afn.pl/forum/viewtopic.php?t=228 ... 7b7cefa45f
Ostatnio edytowano Śro sty 26, 2011 20:41 przez evalla, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pt lis 12, 2010 0:36 Re: Wyjątkowy Tarzan czeka już tak długo na swój dom

Cytuję "skrót skrótów" ze strony AFN, gdzie pies jest od 2007 r:
Ten uroczy psiak wabi się Tarzan. Jest to tak na moje oko 4letni psiaczek. Niestety jego historii nie znam. Podejrzewam że kolejne porzucenie... Biedny... Siedzi w swojej klateczce i czeka, a gdy tylko widzi człowieka wariuje z radości. Pomóżmy mu razem znaleść domek.Tarzan jest delikatny w stosunku do dzieci. Kiedy pewien malutki chłopiec dawał mu kiełbaskę Tarzanik bardzo delikatnie mu ją wyjadał. Jest przeuroczy. Oto nasz słodziaczek :

Obrazek

Niestety w 2008 trzeba było amputować chorą, bolesną łapkę (przy okazji kastracja) :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

O matko to ostatnie zdjęcie jest porażające... Tarzan patrzy z taką ufnością i miłością...
Tak to prawda... On pokłada w nas swoje wszystkie nadzieje i marzenia... Patrzy z taką ufnością i zapytaniem:Dlaczego nikt mnie nie kocha? Dlaczego nie jestem szczęściarzem, który leży u stóp swego pana przy ciepłym kominku?... To smutne patrzeć na niego kiedy jest w takim stanie... :| Mam nadzieję i trzymam mocno kciuki, że jeszcze trochę a będziemy mogli go pożegnać z uśmiechem na twarzach z myślą, że nareszcie mu się udało spełnić swoje największe marzenie...
2008:Obrazek 2009:Obrazek Obrazek
2010: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

...a on ciągle w schronisku :(
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pt lis 12, 2010 1:02 Re: Wyjątkowy Tarzan czeka już tak długo na swój dom

Banerek dla psiunka :ok:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=119914][img]http://miau.strefa.pl/AFN-Tarzan.gif[/img][/url]

Banerek nada się na Dogo - trzeba podmienić adres wątku za [url=
Obrazek

graszka-gn

Post » Pt lis 12, 2010 17:44 Re: Wyjątkowy Tarzan czeka już tak długo na swój dom

Baaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję i za banerek a tym bardziej za streszczenie historii.
W sumie sama mogłam o tym pomyśleć! :roll:
Tym bardziej dziękuję.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt lis 12, 2010 18:55 Re: Wyjątkowy Tarzan czeka już tak długo na swój dom

Następnym razem się wykażesz :ok:
Nie wypada tak iść "na łatwiznę" :wink: Nawet nie bardzo wiem, co Adminstracja miau myśli o przekierowywaniu na inne forum. Wg mnie powinno to pełnić funkcję pomocniczą-uzupełniającą treść wątku :roll:
Obrazek

graszka-gn

Post » Wto lis 23, 2010 12:51 Re: Wyjątkowy Tarzan czeka już tak długo na swój dom

Piękny napewno znajdzie domek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lis 23, 2010 18:33 Re: Wyjątkowy Tarzan czeka już tak długo na swój dom

Tyle lat już czeka :(
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw gru 30, 2010 18:45 Re: Wyjątkowy Tarzan czeka już tak długo na swój dom

podrzucę
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw gru 30, 2010 19:20 Re: Wyjątkowy Tarzan czeka już tak długo na swój dom

Dziękuję za podrzucanie.
Życzę Tarzanowi, aby w tym nadchodzącym roku znalazł najlepszy domek na świecie.
Już tyle jest ogłaszany.... a nadal marźnie w schronie.
W II dzień świąt odwiedziłam Tarzana. Bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem.

A tu inne zdjęcia Tarzana, z jego wątku
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Śro sty 26, 2011 20:42 Re: Trójłapek Tarzan czeka już tak długo na swój dom

Najnowsze zdjęcie Tarzana

Obrazek
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw sty 27, 2011 20:12 Re: Trójłapek Tarzan czeka już tak długo na swój dom

Jejku, jaki biedaczek...
Ja się na psach tak bardzo nie znam, ale jak on sobie daje radę bez tej łapki?
Bo patrząc na moje psiaki ciężko mi sobie wyobrazić pieska trójłapka :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw sty 27, 2011 20:46 Re: Trójłapek Tarzan czeka już tak długo na swój dom

W schronisku nie ma dużego pola do popisu. Ostatnio nawet zmniejszono mu box.
Trójłapki dobrze sobie radzą. Oglądałam kiedyś program na TLC takiego psiego behawiorysty Cezara.
Miał przypadek trójłapka i trójłapek ścigał się ze zdrowymi psami i pod względem szybkości niczym im nie ustępował. A był to bieg przy dużej prędkości a nie marsz...

Tarzanowi brakuje bardziej swojego człowieka. Z brakiem łapki sobie umie poradzić.
Bardzo garnie się do człowieka. Uwielbia być głaskany.

Gdyby nie moja pokręcona sytuacja - mieszkanie w hotelu, częste wyjazdy bardzo poważnie rozważałabym adopcję Tarzana.
Ale tak... trzeba mu szukać najlepszego domu na świecie.
Tylko ten domek nie chce się coś znaleźć.
:(
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw sty 27, 2011 20:49 Re: Trójłapek Tarzan czeka już tak długo na swój dom

A czy piesek ma ogloszenia?
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Czw sty 27, 2011 21:08 Re: Trójłapek Tarzan czeka już tak długo na swój dom

jest ogłaszany na kilku serwisach ale bez odezwu.
Może za mało, może nie na tych serwisach....

Ale sama wiesz jak to jest... ludzie chcą zdrowego szczeniaczka....
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt sty 28, 2011 8:46 Re: Trójłapek Tarzan czeka już tak długo na swój dom

evalla pisze:jest ogłaszany na kilku serwisach ale bez odezwu.
Może za mało, może nie na tych serwisach....

Ale sama wiesz jak to jest... ludzie chcą zdrowego szczeniaczka....

Wiem, wiem... Niestety, sama jak jechłam po pierwszego psa to MUSIAŁ być szczeniak... A teraz mam w domu 10letniego pieska, dopiero co wziętego ze schronu jakiś czas temu. W porównaniu z tym wcześniejszym szczeniaczkiem, który ma teraz nieco ponad rok, ten piesek jest jak błogosławieństwo:)

A Tarzanek ma taką piękną mordeńkę...

ifciastu

[następna]