dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw wrz 23, 2010 14:55 dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

Kochani, rodzice mojej znajomej szukaja psa jak w tytule - najchetniej jamnika, ale podobne rasy rowniez. Kontakt podam na pw. Czy ktos, kto bywa na Dogo moglby tam tez wrzucic temat?
Bede wdzieczna za pomoc.

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw wrz 23, 2010 14:56 Re: dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

Już wrzucam :P

Wklejam też link do wątku na Dogo, gdzie są jamniki do adopcji z całej Polski :

http://www.dogomania.pl/threads/173573- ... -ej-Polski
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw wrz 23, 2010 17:21 Re: dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

Bumi

Młodziutki (na oko jakieś 1,5 roku), śliczny i malutki, mniejszy od standardowego jamnika. Może z 5 kilo psiej miłości. Wtula się w człowieka, wciska na kolana. Troszkę się przy tym boi, kładzie po sobie uszka, liże po rękach... Ale bardzo, bardzo chce do człowieka.
Z psami raczej nie ma problemów - na razie, bo za każdą próbę zbliżenia się do innego psa dostaje po grzbiecie... Koty troszkę goni, ale nie ma specjalnie morderczych zapędów, raczej próbuje się z nimi bawić.
Ma uroczy pychol z niewielkim przodozgryzem
Bardzo trudno zrobić mu zdjęcie - jak tylko przykucniesz, wciska się na kolana:

Obrazek

http://www.dogomania.pl/threads/1930...mnikowaty-Bumi

Kontakt w sprawie Bumiego: 660 116 551, koosiek.psy@op.pl

bergamotka78

Od: Pon sie 02, 2010 3:47

Post » Czw wrz 23, 2010 19:55 Re: dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

mam dodatkowe info
jakis czas temu musieli uspic swoja 15-letnia sunie bokserke
teraz szukaja raczej doroslego psa (nie suczki) w typie jamnika

podesle info o Bumi, ale jest chyba za mlody
oni raczej nie uzywaja internetu, wiec zamiast linku do dogo wolalabym kontakt do kogos, kto im pomoze znalezc odpowiedniego psa - ja po Dogo nie umiem sie poruszac i w ogole nie znam sie na psach...

Beata

Post » Czw wrz 23, 2010 21:12 Re: dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

dodałam wpis na wątku na dogomanii, ale wklejam też bezpośrednio niektóre z moich jamniczych propozycji.. to i tak nie wszystkie psiaczki-golizny, które szukają ciepłych kątów przed zimą

1. Frytka

rasa: jamnik
sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

opis:
Frytka została oddana do schroniska wraz z trójką swoich szczeniąt. Była mocno wystraszona i wylękniona. W tej chwili dała się nam już poznać, jako straszna przylepa. Jest kochana i wrażliwa. Będzie wdzięczną i wierną sunią.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2. Laluch

sterylizacja: nie

opis:
Laluch został oddany do schroniska razem z matką i rodzeństwem. Tłumaczenia właściciela były dość zawiłe i trudno z nich wywnioskować, jaki był prawdziwy powód oddania psów. Nie są ponoć nauczone czystości. W schronisku jednak nie sprawiają problemów i załatwiają się tylko na wybiegu. Laluch był z początku dość nieufny i wystraszony, w tej chwili jest miłym i kontaktowym psiakiem. Jest jednak zazdrosny o inne psy. Dla osób znających rasę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3.Axa

sterylizacja: tak

opis:
Właściciel oddał suczkę do schroniska z powodu wyjazdu. Twierdził, że jest ułożona i lubi towarzystwo dzieci i innych psów. Z obserwacji w schronisku możemy wszystko to potwierdzić. Axa nie sprawia nam żadnych problemów. Niestety źle znosi pobyt, bardzo tęskni za kontaktem z człowiekiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mogę dorzucić jeszcze kilka .. już nieco zmiksowanych .. ;)

i jeszcze starszy pan
MARCEL

sterylizacja: nie

opis:
To już jesień życia tego uroczego psiaka. Niestety właściciele pozbyli się go wyrzucając go z domu. Jest grzeczny i czysty. Może znajdzie się kochający dom, gdzie pies spędzi ostatnie chwile w ciszy i spokoju.

A to Marceli-szpak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marcel jest w pilnej potrzebie .. nie ma wielkich szans na adopcję, ani też na bezpieczne i godziwe życie wśród swoich towarzyszy. W sytuacji przepełnienia schroniska takie starowinki czeka tylko igła. Marcel jest już po kwarantannie, Jego czas ochronny już minął.
Każda chwila może przynieść decyzję o zwolnieniu przez Niego miejsca dla nowo przybyłych piesków. Oznacza to kres Jego życia. Ale przecież miejsce, w którym przebywa niesie Mu też inne zagrożenia.

Najpilniej szukam miejsca dla Marcelka .. nie możemy pozwolić by został skreślony z powodu przepełnienia.

ilon_n

Od: Pt lis 06, 2009 10:24

Post » Czw wrz 23, 2010 21:31 Re: dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

a teraz prawie jamniki ;)
1.
Młody, energiczny psiak, który trafił do schroniska po wypadku. Ma uszkodzoną przednią prawą łapkę i trochę ją oszczędza. Ale radzi sobie świetnie i dokazuje z innymi psami. Nadaje się dla rodziny z dziećmi. Ok. 1 roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2.
Cichy i spokojny mieszaniec jamnika. Psiak, który nie sprawia opiekunom żadnych problemów. Niestety stara się tak bardzo być grzeczny, że kompletnie nie rzuca się odwiedzającym w oczy. Ok. 4 lata

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3.
Sunia to kolejna ofiara podstawowych błędów wychowawczych. Nieodpowiedzialni właściciele oczekiwali, że szczeniak sam się wychowa i sam nauczy posłuszeństwa. Została oddana, bo niszczyła, gdy zostawała sama... Jest żywą i rezolutną panną, która czeka na odpowiedzialny dom. Ok. 1 roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podaję także kontakt do mnie, mogę porozmawiać na temat psiaczka i dopasować do preferencji domku ..

mój tel.: 600915044
email :: ilonnn@gmail.com

ilon_n

Od: Pt lis 06, 2009 10:24

Post » Czw wrz 23, 2010 22:39 Re: dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

Mam wielką nadzieję, że Marceli znajdzie domek - trzymam za to kciuki :ok:

Ale wkleję jeszcze psiaka, który mnie urzekł :

Obrazek

Jamnik z Warszawy
Samiec, ok 5 lat, grzeczny, wychowany, mądry,znaleziony tydzień temu w Warszawie, mimo ogłoszeń właściciel sie nie pojawił jeszcze wiec potrzebuje nowego domu.
Kontakt; 602 704 701 -wyzel@poczta.onet.pl
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt wrz 24, 2010 13:32 Re: dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

A ja mam takiego psiaka do zaproponowania - od 2 lat siedzi w schronisku i nigdy nikt nie był nim zainteresowany.
Może to nie jest 100 % jamnik, ale posturę ma jamnika i krótkie łapki :)
Psiak został zimą 2008 roku znaleziony jak leżał pobity w śniegu, był cały obolały i przestraszony. Mimo tego zdarzenia bardzo kocha ludzi, cieszy się na ich widok i uwielbia się przytulać. Ma ok. 4 lata.

Obrazek

Obrazek

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie wrz 26, 2010 18:45 Re: dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

Beatko - czy rodzice Twojej znajomej zaadoptowali już jakiegoś psiaka :?: W wątku na DOGO też pytają. Z góry dzięki za wiadomość !
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro wrz 29, 2010 14:58 Re: dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

znajoma ma obecnie urlop, wiec nie wiem
podobno ma byc w pracy jutro, na pewno dam znac :D
w kazdym razie pieknie dziekowala za wszystkie namiary :wink:

Beata

Post » Czw wrz 30, 2010 11:57 Re: dom dla psa (jamnik i podobne) w Warszawie

z tego, co sie dowiedzialam, zostala wybrana Frytka :D
wczoraj byla wizyta sprawdzajaca u rodzicow, teraz czekaja na to, zeby mogla zostac wysterylizowana

ciesze sie, ze moglam pomoc jakiemus psiakowi :D

Beata