Kliknij i pomóż powstrzymać torturowanie psów przez Koreę!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt kwi 09, 2010 16:52 Kliknij i pomóż powstrzymać torturowanie psów przez Koreę!

Apel do wszystkich, którym los zwierząt nie jest obojętny. Codziennie w Korei Południowej ponad 5000 psów jest duszonych, bitych, rażonych prądem i przypalanych dla ich mięsa.
Pomóż to powstrzymać – potrzeba nam tylko miliona podpisów! Petycja ta dostępna jest dla ludzi z całego świata, w wielu językach. Również Koreańczycy walczą o zniesienie tego procederu, któremu większość z nich jest przeciwna.

http://www.animalsaviors.org/chinesefurfarms2.html

http://www.youtube.com/watch?v=NsxII4eP ... re=related

Jeśli nie jesteś obojętny – kliknij i podpisz!
http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/

dogsaver

Od: Pt kwi 09, 2010 16:50

Post » Sob kwi 10, 2010 0:02 Re: Kliknij i pomóż powstrzymać torturowanie psów przez Koreę!

podpisałam już dawno i zachęcam do tego innych :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 11, 2010 20:51 Re: Kliknij i pomóż powstrzymać torturowanie psów przez Koreę!

A jak bardzo np. Hindusów musi szokować to, co robimy z krowami....Mogłyby żyć 20 lat, a żyją 5, jak dobrze pójdzie...Eksploatujemy je, zmuszając do dawania wielkorotnie większej ilości mleka, niż ta, do której zostały "zaprogramowane" przez naturę, odbieramy im dzieci tuż po porodzie, żeby tego mleka było dla nas jak najwięcej; doprowadzamy te dzieci do ciężkiej anemii, a potem "zdrowe,białe mięsko" przecieramy z jarzynkami dla naszych niemowląt...Na koniec razimy przerażone krowy prądem w rzeźni...
Krowy, uważane za Hindusów za święte zwierzęta, dające życie - bo mleko - to życie... Czy to nie bestialstwo?

A co robimy świniom, które uważane są za równie inteligentne, co pies?

Jesteśmy takimi samymi bestiami, jeśli nie gorszymi.

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pon kwi 12, 2010 11:25 Re: Kliknij i pomóż powstrzymać torturowanie psów przez Koreę!

Ja wiem, ze jesteśmy bestiami i taki los, jaki zgotowaliśmy współmieszkańcom naszej planety zasługuje na wieczne potępienie. Dlatego zróbmy coś, cokolwiek, dzieki czemu móglibysmy poprawić los, tych okrutnie traktowanych zwierzat. Pod petycjami w sprawie krów i świń, jak i koni, oraz zwierząt futerkowych również sie podpisałem. Jak ktos nie chce sie podpisywać, niech po prostu nie podpisuje i oszczędzi zbednego komentarza.

dogsaver

Od: Pt kwi 09, 2010 16:50

Post » Pon kwi 12, 2010 12:45 Re: Kliknij i pomóż powstrzymać torturowanie psów przez Koreę!

dogsaver pisze:Ja wiem, ze jesteśmy bestiami i taki los, jaki zgotowaliśmy współmieszkańcom naszej planety zasługuje na wieczne potępienie. Dlatego zróbmy coś, cokolwiek, dzieki czemu móglibysmy poprawić los, tych okrutnie traktowanych zwierzat. Pod petycjami w sprawie krów i świń, jak i koni, oraz zwierząt futerkowych również sie podpisałem. Jak ktos nie chce sie podpisywać, niech po prostu nie podpisuje i oszczędzi zbednego komentarza.

To nie o to chodzi, czy chcę się podpisywać, czy też nie. Po prostu wszystko jest względne. tam męczą i jedzą psy, a tu męczą i jedzą krowy, świnie i jeszcze kilka innych gatunków, nie zważając na to, jak bardzo może to oburzać ludzi, dla których te zwierzęta są ważne z innych powodów.

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pon kwi 12, 2010 23:14 Re: Kliknij i pomóż powstrzymać torturowanie psów przez Koreę!

w tym jest trochę racji my jemy krowy i świnki a oni psy i koty...ale to co zobaczyłam wstrząsneło mną i nie chciała bym wiedzieć ,nie mogę dojść do siebie widziałam te kocie oczka a zachwile skórki i jeszcze je torturują może nie powinnam tak mówić ale z chęcią zniszczyłabym ten kraj co tak robi do gołej ziemi .

alunia123

Od: Wto lut 16, 2010 23:51

Post » Pon kwi 12, 2010 23:21 Re: Kliknij i pomóż powstrzymać torturowanie psów przez Koreę!

i nie chce mi się wierzyć że cokolwiek da się zmienić ,może rząd korei chce powstrzymać ten proceder ale gdzieś na prowincjach napewno nie przestaną a jak będzie zakazane to będzie podziemie.

alunia123

Post » Wto kwi 13, 2010 8:24 Re: Kliknij i pomóż powstrzymać torturowanie psów przez Koreę!

to zacznijmy od siebie - i przestańmy jeść mięsko :), wtedy nie ma obłudy, że podpisuje się petycję dla ochrony psów a u nas przyczynia do zabijania innych zwierząt. Ja miałam zawsze ten dylemat, od ponad pół roku nie mam. Wiem, że w sakli globalnej absolutnie nic to nie zmienia, ale ja mam spokojniejsze sumienie.

w przypadku takich krajów nie chodzi tylko o gatunek-pies czy kot. Wydaje mi się, że normy traktowania zwierząt są inne. To boli najbardziej.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto kwi 13, 2010 14:48 Re: Kliknij i pomóż powstrzymać torturowanie psów przez Koreę!

zgadzam się

alunia123