Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie mar 28, 2010 12:15 Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

Witam :)

Bardzo kocham konie i marzę o własnym koniu. Często siedzę na końskich giełdach wyszukując oferty.
Zalazłam pewnego konia... Bułany wałach huculski, ośmiolatek.
Wygląda na to że nie będę mieć tego konia, po prostu brak pieniędzy na utrzymanie.
Ale wczoraj przyszła do mnie przykra wiadomość.
Jeżeli nie znajdzie się kupiec, konik pójdzie do rzeźni. Właścicielka po prostu nie ma pieniędzy na utrzymanie.
Czy ktoś z was mógłby kupić tego konia?
Koń chodzi pod siodłem, ma przemiły charakter. Nie ma problemu z pokonywaniem niewielkich przeszkód :D
Bardzo bym go chciała ale po prostu rodzice nie mieliby pieniędzy na utrzymanie :(
Dowiem się do kiedy jest czas i jaka jest cena...
Trzeba też znaleźć fundację która by go wzięła...
JAKIEŚ POMYSŁY? PISZCIE. NIE WYOBRAŻAM SOBIE, ŻE TEN KOŃ MIAŁBY ZGINĄĆ.
BĘDĘ WALCZYĆ...
"Kupują swym dzieciom króliczki i kotki
by je nauczyć miłości, litości
i nigdy, przenigdy im nie wytłumaczą,
że "zwierzę" i "rzeczy" to samo dla nich znaczą!!!"

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Od: Sob mar 17, 2007 15:59

Post » Nie mar 28, 2010 12:38 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

załóż wątek na dogo
ObrazekObrazek[color=#FF0000]
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Od: Wto sie 25, 2009 20:00

Post » Pon mar 29, 2010 15:26 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

Karolina wyślij mi na maila zdjęcie tego konika, ile właścicielka za niego chce pieniędzy?
Gdzie on teraz stoi?
licho@wolfdog.org
prześlij mi wszystkie info jakie masz o koniu bo znajoma szuka właśnie dla siebie, może jej się spodoba...

abrakadabra

Od: Pon cze 25, 2007 13:10

Post » Śro mar 31, 2010 16:33 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

Abrakadabra, niestety siedze przy kompie, na którym poczta nie chce działać :?

Wysyłam tutaj, mam nadzieję że znajdziesz:
agnieszkachlabicz@wp.pl

To jest adres :D

Konik ma na imię Barnej, jest to ośmioletni wałach huculski maści bułanej, po dobrym ojcu - Waldim. Pani chce za niego w tej sytuacji z 3tys. zniżyć cenę do 2600zł.
Konik przyjacielski, spokojny, łagodny :) Do rekreacji, nie ma problemów z małymi skokami itp ;)
Kopyta ma bardzo mocne, wystarczy rozczyszczać raz na 2-3 miesiące, zależnie od tego ile konik będzie pracować :D
W ogóle On jest świetny ;)
co do osprzętu można się dogadać ;]

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Post » Czw kwi 01, 2010 11:01 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

Podnoszę i Was też o to proszę :D

Mam nowe wieści od tej pani... Właściwie to nie ona chce wydać wyrok na konika, lecz jej tata...
Mówi że dał jej jeszcze około miesiąca...
Barnej ma się dobrze, teraz będzie go ruszać po zimie...
Potrzebny kupiec!
Abrakadabra, i jak znajomi? Byliby zainteresowani?
Pani Agnieszka może oczywiście wysłać zdjęcia konika :D
Jest uroczy - bułanek, nogi przechodzące w czerń, piękna grzywcia, ogonek... :D i taka prega wzdłuż grzbietu ;)

:1luvu: Ja w nim normalnie zakochana jestem, szkoda że mam taką sytuację jaką mam, gdyby moi rodzice mieli kasę już bym się umawiała kiedy Go zobaczę, albo i - kiedy po niego jadę :)

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Post » Czw kwi 01, 2010 20:03 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

Karolina wytłumacz mi proszę, bo się nie znam na cenach koni, jedną rzecz. Jak tej pani nie stać na utrzymanie konia to czy nie lepiej aby go oddała za darmo do adopcji niż do rzeźnika? Ile taki rzeźnik jej zapłaci za tak małego konika?
Ja wolałabym oddać w dobre ręce za darmo i mieć pewność, że koń jest szczęśliwy i że żyje, niż mieć jakiś tam zysk ( no właśnie jaki zysk, ile jest wart konik jako "mięso" ).
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Czw kwi 01, 2010 22:49 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

pilne!!!!!!
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Post » Nie kwi 04, 2010 11:08 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

Podniosę. Może ktoś skusi się na czterokopytnego przyjaciela? Są rewelacyjne !
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie kwi 04, 2010 20:03 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

monitomi pisze:Karolina wytłumacz mi proszę, bo się nie znam na cenach koni, jedną rzecz. Jak tej pani nie stać na utrzymanie konia to czy nie lepiej aby go oddała za darmo do adopcji niż do rzeźnika? Ile taki rzeźnik jej zapłaci za tak małego konika?
Ja wolałabym oddać w dobre ręce za darmo i mieć pewność, że koń jest szczęśliwy i że żyje, niż mieć jakiś tam zysk ( no właśnie jaki zysk, ile jest wart konik jako "mięso" ).

Cena koni rekreacyjnych - około 2-5/6 tys...
To nie ta Pani decyduje, lecz jej Tata.
Co do niej - nie wiem.
Trochę zapłaci, bo mały czy nie, ale rzeźnik płaci na kilogramy, tak przeważnie, a taki koń waży gdzieś z 400, to zależy. Ten do najchudszych nie należy, ale nadwagi też nie ma :P
Też bym wolała, ale MONITOMI, ja tu nie mam żadnego wpływu!
Jedynie pomagam tej pani, żeby jakaś fundacja albo ktokolwiek go kupił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ktoś dobry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uwierz, ta pani nie chce krzywdy tego konia. Ona go kocha. Ale jest bezsilna. Co ma zrobić, narazić się? i Następnego dnia zobaczyć, że koń już nie żyje?
Trzeba jej pomóc. Jej, i JEMU...

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Post » Śro kwi 07, 2010 21:28 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

Pojawjam się w temacie ,wyślę maila znajomej z Vivy ,może oni coś pomogą... :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Czw kwi 08, 2010 11:26 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

podnosze

mercy

Post » Czw kwi 08, 2010 13:48 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

Viva bez kasy :cry:
Ledwo im starcza na utrzymanie własnych koni :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Czw kwi 08, 2010 13:49 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

Piszę do Tary !
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Wto kwi 13, 2010 14:11 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

Tara mi odpisała tak ,pozwolę sobie skopiować :
witam
niestety przykro Nam odpowiadać w ten sposób ale , nie jesteśmy w stanie pomóc, na chwilę obecną , wiąze się to z brakiem środków materialnych jak i brakiem zaplecza socjalnego, niemniej jednak możemy pomóc w sposób taki że jeżeli dostaniemy zdjęcie tego konia i jakąs szerszą informację o nim to napiszemy na naszej stronie apel i może ktoś się znajdzie żeby pomóc, tylko tyle jesteśmy na chwilę obecna w stan ie pomóc
z poważaniem Piotr Sz...*
*było nazwisko ,lecz nie chcę go kopiować :lol:
Wyślę im zdjęcie ,może coś pomożę...
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Wto kwi 13, 2010 16:08 Re: Bułany hucuł - jeśli nie znajdzie się kupiec idzie do rzeźni

kurde :(

mercy

[następna]