Kot i królik

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie mar 07, 2010 20:56 Kot i królik

Witam
Mam kotke która jest bardzo łaowna , mieszkamy w domu jednorodzinnym i kot wychodzi kiedy chce i poluje przynosi myszy, ptaki , jeden raz przyniosła chomika. Chielismy kupic dla 8 letniej córki królika miniaturke czy kot nie bedzie na niego polował. Nie chciała bym miec na sumieniu królika bo kotek moze zrobic sobie z niego obiadek. Czy koty polują na takiego rozmiaru zwierzątka? Macie jakies doswidczenia? prosze o porade

natkaL

Od: Nie mar 07, 2010 20:50

Post » Pon mar 08, 2010 13:37 Re: Kot i królik

Niestety jeżeli kot jest łowny będzie polował na królika, co wcale nie oznacza że mu się uda, ale próbować będzie. W przypadku kota łownego niestety istnieje duże ryzyko. Tylko ja się pytam skąd ten kot wytrzasnął chomika :ryk:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon mar 08, 2010 16:27 Re: Kot i królik

nie jednego a dwa króliki,tej samej płci-gryzonie i zajęczaki dobrze czują się w stadzie,samotne cierpią-gatunki gryzoni,które sobie radzą bez towarzystwa jest mało.

ja tam myślę że gdybyście mieli jak odizolować kotkę od królików na czas codziennych spacerów poza klatką,to raczej nie ma problemu.
możecie też poszukać królików z adopcji które są przyzwyczajone do kotów.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pon mar 08, 2010 18:34 Re: Kot i królik

Koszmaria pisze:nie jednego a dwa króliki,tej samej płci-gryzonie i zajęczaki dobrze czują się w stadzie,samotne cierpią-gatunki gryzoni,które sobie radzą bez towarzystwa jest mało.

Naprawdę życzę powodzenia z dwoma tej samej płci. Jeżeli już to sterylizowana parka.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon mar 08, 2010 19:59 Re: Kot i królik

Satyr77 pisze: Tylko ja się pytam skąd ten kot wytrzasnął chomika :ryk:

He he no pewnie u kogos na ogródku biegał i przestał biegać :D .

natkaL

Od: Nie mar 07, 2010 20:50

Post » Pon mar 08, 2010 20:35 Re: Kot i królik

natkaL pisze:
Satyr77 pisze: Tylko ja się pytam skąd ten kot wytrzasnął chomika :ryk:

He he no pewnie u kogos na ogródku biegał i przestał biegać :D .

jest też możliwość że wasza kocica przycapiła chomika europejskiego,który jest pod ścisłą ochroną(:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob mar 13, 2010 11:37 Re: Kot i królik

A czemu nie tej samej płci? Koleżanka ma dwie króliczki i żyją w pełnej zgodzie, żadnych awantur nie ma.

Afryka

Od: Nie kwi 12, 2009 16:16