Wyszkolone kundelki ze schroniska czekają na dom !!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 21:34 Wyszkolone kundelki ze schroniska czekają na dom !!!

Te pieski szczególnie poleca moja koleżanka szkoląca psy w schronisku , pieski są bezkonfliktowe, ułożone i przyjacielsko nastawione do świata. Niestety z racji wieku i niewystawowego wyglądu maja małe szanse na adopcję.
Może znajdą się jednak jakieś dobre duszyczki, które pokochają te psiaki.

Kastor to raczej duży pies (wielkosci labradora) Ma około siedmiu lat, w bydgoskim schronisku przebywa już prawie cztery. Od sierpnia 2009 roku jest szkolony, wspaniale koncentruje się na przewodniku, chodzi na smyczy, przybiega na zawołanie, siada, waruje. Pięknie zdał egzamin i cały czas uczęszcza na zajęcia. Początkowo był dość zamknięty w sobie, ale okazało się, że jego radość życia jest ogromna (jego pysk jest wiecznie uśmiechnięty). Cechuje go łagodność, pogoda ducha, przyjazne usposobienie, średni temperament. Swojemu przyszłemu panu lub pani na pewno da wiele szczęścia. Jego numer katalogowy: 7276/121806 834. Pies jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Telefon kontaktowy 793-555-245.

Obrazek

Graf to psiak w wieku przedemerytalnym (ma około dziesięciu lat), jednak w znakomitej kondycji fizycznej. W bydgoskim schronisku przebywa ponad pięć lat. Nie można nic zarzucić jego zdolnościom do nauki, bowiem jako uczestnik lirowych szkoleń pokazał, że na dużo go stać, w pięknym stylu zdał egzamin. Jest wspaniale zrównoważony, co nie oznacza, że powolny, a także zupełnie bezkonfliktowy, zarówno w stosunku do ludzi, jak i zwierząt. Polecenia przewodnika wykonuje z dużym skupieniem. Najcudowniej byłoby, gdyby drugą część życia spędził we wspaniałym domu... Na pewno jest ktoś, kto niekoniecznie marzy o figlującym szczeniaczku, a doceni wyważoną osobowość dojrzałego psa i głębię jego mądrego spojrzenia. Numer katalogowy: 0009/05W. Graf jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Telefon kontaktowy 793-555-245.

Obrazek

OBA PIESKI NIE WYKAZUJĄ AGRESJI DO KOTÓW
Wirka
Obrazek
moje stforki -wytforki hi hi http://wylegarnia.com/artysci/1863,Afrus

Ewa Lutomska

Od: Pon wrz 21, 2009 9:54

Post » Wto sty 26, 2010 22:08 Re: Wyszkolone kundelki ze schroniska czekają na dom !!!

chyba mamy wspólną koleżankę, więc ja podniosę do góry pieski wyszkolone przez Olę, takie pieski to skarb, po domek
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Śro sty 27, 2010 8:43 Re: Wyszkolone kundelki ze schroniska czekają na dom !!!

Wygląda na to że tak :D
Rozumiem ze chodzisz ze swoim cavisem na szkolenia :)
dzięki za podnoszenie
Wirka
Obrazek

Ewa Lutomska

Post » Śro sty 27, 2010 8:59 Re: Wyszkolone kundelki ze schroniska czekają na dom !!!

Ola wyszkoliła i nadal mi szkoli psa do kynoterapii, szkolenie ustawiczne :) podnoszę pieski, pies ze schroniska odpowiednio socjalizowany, po kursie posłuszeństwa-czego chcieć więcej?
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Śro sty 27, 2010 10:22 Re: Wyszkolone kundelki ze schroniska czekają na dom !!!

taki pies to cudo ,po prostu marzenie ,a jak potrafi się odwdzięczyć za okazaną miłość...psy są niesamowite .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sty 28, 2010 18:09 Re: Wyszkolone kundelki ze schroniska czekają na dom !!!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Wirka
Obrazek

Ewa Lutomska

Post » Wto lut 02, 2010 10:02 Re: Wyszkolone kundelki ze schroniska czekają na dom !!!

podnoszę
Wirka
Obrazek

Ewa Lutomska

Post » Śro lut 03, 2010 11:05 Re: Wyszkolone kundelki ze schroniska czekają na dom !!!

hopsa psiaki :ok:
Obrazek

bibuś

Od: Nie sty 03, 2010 18:49

Post » Nie lut 21, 2010 9:34 Re: Wyszkolone kundelki ze schroniska czekają na dom !!!

Lola ma około 10 lat i jest znajdą. Domyślamy się, że była w psełdohodowli. Weterynarz, który przeprowadzał sterylizację Loli, powiedział, że wiele razy rodziła. Stąd ten wniosek, że kiedy zaczęła rodzić słabe pieski, została wyrzucona razem ze swoim kompanem, którego, niestety, nie udało się uratować.

Błąkały się te dwa pudelki razem, szukając schronienia. Znalazły tymczasowy dom u pani Małgorzaty, a od niej trafiły do nas. Też niby "na chwilkę”. Tydzień się zastanawiałam, bo mamy 2-letniego synka, baliśmy się o jego bezpieczeństwo, bo Lola to jednak piesek po przejściach. Wzięliśmy ją na próbę na dwa tygodnie. Po dwóch dniach wiedziałam, że u nas zostanie. To była miłość od pierwszego wejrzenia. Lola pokochała naszego synka Damiana ze wzajemnością. Lola na pewno była bita, bo boi się patyków. Lola jest mądra, łagodna, kocha bezgranicznie wszystkich ludzi, a w szczególności naszą rodzinkę. Wniosła do naszego domu dużo uśmiechu i czułości, bo z niej jest straszny pieszczoch. Najlepiej się czuje na naszych kolanach lub jakiejkolwiek części naszego ciała. Brzuch Pana, kiedy ten leży na kanapie z pilotem w ręku, to ulubione miejsce naszej uroczej Loli.

Teraz już wiem,ze pies dorosły to wspaniały oddany przyjaciel i gdy Lola już odejdzie (a mam nadzieje ze prędko to nie nastąpi) to znów wezmę pod nasz dach seniorka, gdyż nie wymagają tyle czasu na "naukę" co maluszki i myślę ,ze są bardziej oddane bo wiedza co przeżyły w swoim życiu a co im się daje czyli MIŁOŚĆ i PRZYJAZŃ oraz ciepły SWÓJ własny KONT a to chyba najważniejsze dla dorosłego pieska po przejściach.

Pozdrawiam wszystkich niezdecydowanych na adopcje dorosłego pieska naprawdę warto to zrobić dostaniecie nie tylko przyjaciela ale i oddanego wpatrzonego w Was pieska bo on wie......
Ratując jednego Futrzaka,nie zmieniamy świata... ale świat zmieni się dla tego jednego Futrzaka

hery

Od: Sob lut 13, 2010 16:13