Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sty 21, 2010 12:52 Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Szykują się następne pieski z hodowli do zabrania ,tym razem suczki ,starsze będą za dramo , młodsze za pare gr.
trzeba je zabrać ,zasłużyły na człowieka tylko dla siebie.
Czekam jeszcze na decyzje ich opiekuna.

Yorki są z rod.

Bardzo proszę kochani ,poszukajcie wśród znajomych chętnych ,poprzednio przywiozłam z abrakadabra 6 ...wszyscy są niezmiernie szczęśliwi ,chociaż przyznam że łatwo nie było ,nauka siusiania ...hodowanie kojcowe bardzo wyrazne .
ale zero agresji ,wszystkie pieszczochy nad pieszczochami.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sty 21, 2010 13:05 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

dorcia44 pisze:Szykują się następne pieski z hodowli do zabrania ,tym razem suczki ,starsze będą za dramo , młodsze za pare gr.
abrakadabra 6 ...wszyscy są niezmiernie szczęśliwi ,chociaż przyznam że łatwo nie było ,nauka siusiania ...hodowanie kojcowe bardzo wyrazne .ale zero agresji ,wszystkie pieszczochy nad pieszczochami.

czy możesz wyjaśnić bliżej bo nie wiem o co chodzi :oops:

Może być zainteresowana moja Ciocia
pozdrawiam :)

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw sty 21, 2010 14:56 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

piccolo ,wszyscy co adoptowali te małe zaszczańce są bardzo szczęśliwi z ich posiadania ..uff teraz lepiej :oops: :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sty 21, 2010 14:58 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

a wiesz cos o wieku psów? do ilu lat mają?
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Czw sty 21, 2010 15:55 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

dorcia44 pisze:piccolo ,wszyscy co adoptowali te małe zaszczańce są bardzo szczęśliwi z ich posiadania ..uff teraz lepiej :oops: :wink:

dorciu ale nie to to mi chodziło :D

pisałaś o nauce sikania i wyraźnym hodowaniu kojcowym
Tego własnie nie rozumiem :oops:

piccolo

Post » Czw sty 21, 2010 16:07 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

zapewne chodzi o to, że psy załatwiały się w kojcach, nie były wyprowadzane za potrzebami
trzeba uczyć od początku
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Czw sty 21, 2010 16:11 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

tak ,niestety siusiają w domu ,są wyprowadzane ale nie regularnie ,jest ich za dużo :twisted:
jednak bardzo ładnie łapią naukę dobrego wychowania .
Psiaki nie biegają po mieszkaniu tylko są w kojcach ,klatkach te mniejsze , szczeniaki itp...
jedzą RC .
są w miarę dopieszczane ale to i tak psy kojcowe ,Yoko z Amelka przez jakis czas podchodziły do parkanu ,przytykały pupę i tak robiły kupę.... :? a miały tyle miejsca ....
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sty 21, 2010 17:04 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

No to tylko pogratulować pani "chodowczyni" :evil:
Legnica

Post » Czw sty 21, 2010 17:13 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Ile jest piesków? Moge popytać wsród znajomych. Może będą chętni. Poproszę na maila więcje informacji - zdjęcia jeśli jest to możliwe alicjuszzz@gmail.com
osobiście nie lubię tego typu ras, ale znam takich co lubią :)
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Czw sty 21, 2010 17:19 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

dorcia44 pisze:tak ,niestety siusiają w domu ,są wyprowadzane ale nie regularnie ,jest ich za dużo :twisted:
Psiaki nie biegają po mieszkaniu tylko są w kojcach ,klatkach te mniejsze , szczeniaki itp...
są w miarę dopieszczane ale to i tak psy kojcowe ,Yoko z Amelka przez jakis czas podchodziły do parkanu ,przytykały pupę i tak robiły kupę.... :? a miały tyle miejsca ....

może naiwnie zapytam - ale to jest legalne 8O

a Pani hodowczyni to czemu sie piesków pozbywa ?

jakieś smutne to wszystko :(

piccolo

Post » Czw sty 21, 2010 18:17 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

piccolo pisze:
dorcia44 pisze:tak ,niestety siusiają w domu ,są wyprowadzane ale nie regularnie ,jest ich za dużo :twisted:

może naiwnie zapytam - ale to jest legalne 8O

a Pani hodowczyni to czemu sie piesków pozbywa ?

jakieś smutne to wszystko :(

Może i legalne.Ale jak czytam zestawik:klatka+zarabianie na zwierzętach,to ciśnienie mi niesamowicie skacze.

Dorcia44 a jak brzmi nazwa tej "chodowli"?
Te dorosłe Yorki też z klatek?
Może warto uprzedzić przyszłych opiekunów,ze piesek po spędzonych kilku latach w klatce,moze być "inny".
Legnica

Post » Czw sty 21, 2010 19:49 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Yorki są fajne.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Czw sty 21, 2010 21:20 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Legnica pisze:Może warto uprzedzić przyszłych opiekunów,ze piesek po spędzonych kilku latach w klatce,moze być "inny".

ależ Dorcia o wszystkim uprzedza przyszłe domki :roll: i to bardzo szczegółowo..coś wiem o tym :wink:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Czw sty 21, 2010 22:32 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

2 z tej szóstki trafily do mnie - jeden ponad roczny drugi mlodszy(4 miesi). Starszy opanowal siuuu w tydzien, tak samo jak szelki i smyczkę(na poczatku sie wyrywal i przstraszony byl). Mlodszy w 3 dni opanowal siuuuu na podklad a potem jak kazdy mlodzieniaszek wszystko na dworku. Dużooooo serca i wszystko bedzie dobrze. Warto dac im szanse na prawdziwy domek.
ObrazekObrazek

dakoti

Od: Nie wrz 09, 2007 22:04

Post » Pt sty 22, 2010 9:26 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

hodowla jak hodowla ...jak by się bliżej przyjżeć to wiele takich hodowców jest ,mają yorki w zamknięciu bo dla ich dobra itp.
za to charaktery wszystkie mają cudowne ,ciepłe ,serdecznie ,zero agresji nawet do kotów.
Hodowla jest duża ,ludzie starsi ,psy są oddawane lub odsprzedawane dla ich dobra ,no i ze względu że po mału chcą ograniczyc hodowlę do paru psów .

uwielbiam tą rasę ,też mam stamtąd sunię ,żadne laleczki ,typowe ,szalone ,skoczne teriery :lol:

Legnica ,to nie tak ,one nie siedzą całymi dniami w klatkach ,mylisz troszkę pojęcia ,kojce na zasadzie rozgraniczenia psów od suk ,,rasy od rasy ,takie płotki są stawiane.klatki potrzebne przy odchowie szczeniąt.
Oczywiście że uprzedzam ,jak widzisz piszę dokładnie i szczegółowo tutaj w wątku .

nie wiem czy będą fotki ,jeżeli tak to wstawię .
mogę pokazać swoją Yoko .

Obrazek

Yoko i Amelka

Obrazek
Obrazek

dorcia44

[następna]