Tawor: koń z Morskiego Oka. Zbiórka pieniędzy na wykup!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lis 23, 2009 20:09 Tawor: koń z Morskiego Oka. Zbiórka pieniędzy na wykup!

Informacje i zdjęcia Tawora dostałam dziś mailem.
Tawor pracuje pod Morskim Okiem. Nie sprawdza się w pracy, źle znosi wysiłek. Ponieważ jest młodym, dużym koniem (190 cm w kłębie) kosztuje aż 5.000 zł. Nie jest to cena rzeźna, dlatego przy wykupie nie można liczyć na KTOZ, które nie zgodzi się kupić konia za taką cenę, tym bardziej, że wykupiło już kilka koni pracujących na tej trasie.
Czasu jest bardzo mało, Taworowi grozi kolejny sezon tej okropnej pracy :(
Na razie jest uzbierane 1000 złotych.
Pod adresem adopcje@gazeta.pl zbierane są konkretne deklaracje wpłat. Jeśli z deklaracji będzie wynikało, że uda się zebrać te pieniądze KTOZ udostępni konto do zbiórki.

Od siebie dodam, że nie rozumiem turystów, którzy muszą koniecznie wjechać wozem na górę. Starsi ludzie, osoby niepełnosprawne, małe dzieci: ok. Ale większości się po prostu nie chce poruszać nogami przez te dwie godziny.
A górale dopychają więcej osób niż mogą: a dwie osoby więcej to jest różnica dla konia, szczególnie jeśli ważą po sto kilo.

Ile jeszcze koni musi umrzeć na tej trasie, żeby ludzi ruszyło sumienie?
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob lis 28, 2009 16:47 Re: Tawor: koń z Morskiego Oka. Zbiórka pieniędzy na wykup!

Cena strasznie wysoka :/
Jeny, 190 w kłębie !! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Już go kocham. Uwielbiam wysokie konie :1luvu: :1luvu: Może jakieś fotki?? Może tak łatwiej będzie znaleźć nabywcę??
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob lis 28, 2009 21:44 Re: Tawor: koń z Morskiego Oka. Zbiórka pieniędzy na wykup!

Kurcze, ciężka sprawa :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob lis 28, 2009 23:49 Re: Tawor: koń z Morskiego Oka. Zbiórka pieniędzy na wykup!

Strasznie ciężka!
:(
A w mailu była prośba o nierozklejanie na forach.
Niezrozumiała dla mnie, więc zignorowałam, jak widać.
Osoby zainteresowane szczegółowymi informacjami proszę o PW!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Nie lis 29, 2009 9:08 Re: Tawor: koń z Morskiego Oka. Zbiórka pieniędzy na wykup!

On nie ma czasem jakoś źle przyciętych kopyt?? Czy tylko mi się tak wydaje?? Tak dziwnie stoi jakby na "czubkach" o.O Czy to tak ma być??
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53