Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob lis 07, 2009 22:20 Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Tak sobie pomyślałam ,że zadam wam pytanie , a raczej dwa:
Czy to normalne ,że kupujemy zwierzakom coś na gwiazdkę ?
Ja osobiście zamówiłam cztery piłki i dwa gatunki ciasteczek w naszym ulubionym krakwecie.

Co sądzicie o zwierzaku w roli prezentu?
O zgrozo zdarza się tak.
Ja dostałam kiedyś rybki na imieniny Wigilia , ale miałam akwarium.
Nie dopuszczalne jest obdarzanie kogoś kotem czy innym stworem bez uzgodnienia.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Czw lis 12, 2009 20:31 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Prezenty pod choinke- normalka. Kiedys mielismy psa i gdy w pierwszą Wigilie z nami nie dostał prezentu, to byl straaasznie nieszczęśliwy. Dostał na szybko ciastko z choinki - na sznurku. Szczęśliwy zjadł i ciastko i sznurek.

Córka dostała kiedyś na urodziny od koleżanek bojownika, a mieliśmy wtedy kota. 5 dnia rybka zmarła- żal jej było, ale prawdę mówiąc ulgę odczuliśmy.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw lis 12, 2009 20:46 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Moje kociarstwo dostaje normalne prezenty pod choinkę. W skład takich kocich paczek wchodzą przysmaczki i zabawki. Dla wszystkich takie same, żeby nie myślały, że któreś z nich jest faworyzowane.

Regularnie raz w miesiącu zapalam znicze kotom, które odeszły za TM. Oczywiście na Wszystkich Świętych znicze płoną również i na kocich mogiłkach.

Na urodziny dostałam wymarzoną bengalkę.

Nie odważyłabym się podarować żywego stworzenia komuś, kto wyraźnie by sobie tego nie zażyczył. A i to dobrze bym się zastanowiła...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lis 16, 2009 14:08 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Moja kotka i królik dostają zazwyczaj pod choinkę zabawki(piłki, brzęczące pluszaki), albo jedzenie:)
Natomiast jako prezent to często się zdarzało, że ktoś ze znajomych dostawał zwierzaki, ale zawsze to było jako wynik tego, że obdarowywany marzył o np kuli z rybkami, czy pięknookim Huskym:) więc tu była raczej wielka radość. ale gdybym sama miała pomysł kupienia zwierzaka na prezent to by się porządnie zastanowiła...

MegaMiau

Od: Pon lis 16, 2009 13:54

Post » Nie gru 06, 2009 0:06 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

U mnie na gwiazkę zapakuję na prezenty:
- kość mała wiązana dla Kory (kundel, przybłęda)
- kość średnia wiązana dla Pandy (kundel, przybłęda)
- Kość duża dla Saby (Husky, przybłęda)
- Kość naturalna dla Hakera (spaniel)
- zestaw piłeczek dla Milusi (kotka znaleziona z pogryzionym ogonem)
- myszki pluszone dla Lucky (kotka znaleziona jako dogorywający kociak)
- biszkopty dla Drago (chomik - najnowszy nabytek)
- komputer sterujący akwarium (dla moich rybek, a może właściwie dla mnie ;-)

To normalne że dajemy prezenty zwierzakom :-)))
Dobre jest to że niektóre sklepy same dokładają prezenciki dla zwierzaków jak robisz zamówienie. Np. www.zoo-sklep.pl
Napiszcie jakie prezenty dostaną Wasze pety.

Blizniak2

Od: Śro cze 18, 2008 18:41

Post » Nie gru 06, 2009 8:08 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

moje zwierzęta na gwiazdkę i inne okazje dostają przysmaki lub ewentualnie zabawki

nie odważyłabym się kupić komuś zwierzaka w prezencie, choć właśnie na tę gwiazdkę robimy sobie taki prezent, a mianowicie adoptujemy kotkę-ale to przemyślana decyzja, dwojga dorosłych ludzi, a nie uszczęśliwianie jakiejś rodziny na siłę kłopotliwym prezentem
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Nie gru 06, 2009 11:07 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Moje zwierzaki OCZYWIŚCIE dostają prezenty- na Gwiazdkę, na urodziny (rzeczywiste lub symboliczne, np. data adopcji). KrA i Piki uwielbiają dodatkowo samo rozpakowywanie, więc zawsze starannie okręcam papierem, żeby miały co robić :wink:

Zwierzę jako prezent- tylko uzgodnione. Aczkolwiek sporo moich zwierząt z dzieciństwa to były własnie prezenty od rodziny, tyle, że oni wiedzieli że ja mam hopla i tolerancyjną babcię :ryk:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie gru 06, 2009 16:29 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Moi w tym roku dostaną:
Koty 100 puszek karmy mokrej oraz 50 kilo suchego.
Pieski pudle:
8 piszczących piłeczek
3 opakowania ciasteczek.
Ryby:
Specjalistyczny pokarm wylicytowany na allegro za grosze.

Bliżniak 2 jaki to komputer sterujący nabywasz dla rybek? Może firmy Hagen?

persiak1

Post » Wto gru 08, 2009 20:02 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

A dlaczego nie zrobić naszym pupilom prezentu na święta?? Nikt przecież nigdzie nie powiedział, ani też nie jest napisane, że tylko ludzie mogą dostawać prezenty. Poza tym mówi się, że zwierzęta mówią ludzkim głosem w wigilię i chyba nikt nie chciałby usłyszeć od swojego pupila, że mu przykro, że prezentu nie dostał, dlatego ja mogę powiedzieć, że robienie prezentów naszym zwierzkom jest zupełnie normalne;) A tak a propos co można kupić wężowi i rybce?? Macie jakieś pomysły??

burza24

Od: Pon gru 07, 2009 20:28

Post » Wto gru 08, 2009 21:57 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Wężowi można kupić nowy wystrój terrarium. Rybce jakieś markowe jedzonko jak bojownik to betta super pokarm.

persiak1

Post » Nie gru 13, 2009 17:57 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Prezenty dla zwierzaków zawsze są mile widziane. A kiedy na dodatek jest ku temu okazja, to czemu nie. Mój Fafik ma hopla na punkcie kolorowych opakowań i kartonowych pudełek, więc praktycznie cieszy się z już z samych prezentów innych:)
A ofiarowanie komuś zwierzaka jako prezent, może być dużym problem. Lepiej nie sprawiać ludziom kłopotów zwłaszcza w święta.

camelek

Od: Śro wrz 30, 2009 8:35

Post » Nie gru 13, 2009 18:16 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Moje zwierzaki dostają na Boże Narodzenie prezenty ;) Z reguły są to zabawki, w tym roku dostały przed świętami już super wypasiona kuwetę( przyznam się- to bardziej prezent dla mnie :mrgreen: ), ale na Wigilię też coś im kupię.
Natomiast z dawaniem zwierząt na Wigilię.. jestem za tym, by przemyśleć dobrze sprawę, i zrobić prezent zwierzakowi jakiemuś i zapewnić mu nowy dom. Oczywiście, nie może to być powodowane "chwilą"(bo taki słodki, weźmy go)- no bo w końcu bierzemy towarzysza na ileś tam lat ;D
Ale dawanie niezapowiedzianych prezentów- zwierząt- jestem na nie!
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Nie gru 13, 2009 21:10 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Moje kociarstwo dostanie pod choinkę zabawkę http://animalia.pl/produkt,15816,CatIt_ ... C4%85.html już zamówiłam i przysmaczki.
Choinki nie będzie. Mama dyplomatycznie stwierdziła, że kotki będą czuły się swobodniej, jeżeli nikt nie będzie ich odganiał i pilnował drzewka. Na Święta zawsze jeździmy z kotami do Mamy i ... zawsze dochodzi do incydentów, bo banda demolek nie przepuści okazji do rozrabiania :ryk: Brak drzewka w tym roku dowodzi dbałości Mamy o swoje zdrowie psychiczne, ale też świadczy o pewnym przystosowaniu się do temperamentu szkodników i chęci ułatwienia im (tudzież nam) życia. :ryk:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro gru 16, 2009 10:37 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Prezent dla pupila- jak najbardziej:) Mój dostanie gumową kurę z krakvet.pl, na pewno sie ucieszy. Jestem jednak przeciwniczkę wręczania psów jako prezenty pod choinkę- to się niehumanitarne, tak nie powinno się traktować żywych istot.

zezol

Od: Czw gru 03, 2009 9:05

Post » Śro gru 16, 2009 14:24 Re: Prezenty dla naszych zwierzaków i one jako prezent.

Ja też zawsze kupuje zwierzakom prezenty np. zabawkę i przysmak, generalnie coś co sprawi im radość :P

Niebieska_Chmurka

Od: Wto mar 24, 2009 13:47