Domowe Zoo

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 13:10 Domowe Zoo

Witam !!!!

Ja jestem tutaj nowa . Jednak z całym srcem jestem ze zwierzętami i Wami . W moim magicznym domku oprócz mnie i MM Mieszka stadko zwierzątek . Wszystkie sa przygarnietę tylko "jedno " było zakupem świadomym . Piozwolę sobie popstrzewać od najstarszej i ich historie.
Nasza pulpilka panna Żaba
Obrazek
Trafiła do nasz 9 lat temu ktoś beszczelnie ją wyrzucił z samochodu jak jechał na święta Bożego Narodzenia. Jest to kochana suczka napocżatku miała być tymczasowo ,ale potem została na stałe jes pupilkiem całej rodziny .
Rodzinka
Obrazek
Tutaj świadomy zakup
Panna Balbina
Obrazek
Ktoś ją wrzucił do ogrodu u siostry (opcja samej przejscia jest żadna , bo dookoła jest wysoki mur ) .Została kopnięta bo miała odbitą skurupkę i ma zwichniętą szczęką , mieszka z nami od lipca tego roku . Obecnie panna Balbina mierzy ok. 20 cm średnicy , sobie śpi do wiosny czasem sie budzi jak młoda ją podgląda lub starsza .
No i ostatnia panna Dusia vel Lusia
Obrazek
Dusia trafiła w niedzielę . Ma 5 miesięcy i jest nasz łobuz . Trafiła przypadkowo. Koleżanka mojej siostry przywiozła ja z drugiego konca Polski dla rodziców w prezencie z okazji rocznicy slubu . Jednak oni jej nie chcieli . Więc miała dwa wyjścia Albo schronisko albo nowy domek.I tak siostra zadzwoniła do mnie i pyta sie czy chce , ja odrazu pomyslałam tak ,tylko gorzej z MM . Napoczątku nie chciał bo już jak wspominałam gdzieś mieliśmy kociaka starszego . Ale po prośbach i jak usłyszał schoronisko to było przywoż i tak jest z nami .
Teraz kombinuję zrobić jej jakieś centrum zabaw . Mam opcję i niedługo sie zabieram .Pytanko mam jedno chyba to nie jest typowy dachowiec bo ma ciut krótkie łapki . Brat mówi że to kluska na kółkach .
Przez nasz dom dużo był tymczasów . Wróbel , gołąb dziki , mysz polna , świerszcz , króliki miniaturowe , czasem zanocuję jakiś kot , no i gościnie też mamy na kilka godzin.
Mam taką zasadę skoro karmię jedną mordkę to i wykarmię i kolejną . Jednak teraz już nic nie chce no mozę tyle co nie chce jak nie mogę . Bo MM powiedział jest to ostatni zwierzak jak coś jeszcze coś przygarniesz to bedzie rozwód . Oczywiście żartował bo młoda wręcz go uwielbia . A swoja drogą liże po polcach nas i po policzkach , pierwszy raz mi się to zdarza chyba to okazywanie milośći bo żaba też czasem to robi a żółwiczka nic nie robi tylko prycha na psiaka jak ten ją pilnuję

kukułka79

Od: Pon paź 26, 2009 13:28

Post » Śro paź 28, 2009 16:22 Re: Domowe Zoo

Witaj.
Ja jakoś nie mam zdjęć ale też mam spory zwierzyniec:
No to tak:
Persik pan Ralf kot wybredny i bardzo piękny śpi teraz obok na kanapie.
Kotka szylkretka Łata Pierwszy kot po pewnej przerwie powiedzmy technicznej.
Mikro kot rudzielec jej synek przerósł mamusię.

Wywalczone prze zemnie akwaria 50 i 200 litrów.

Psy
Bernardynka Zuzia łobuz siostry
Fufa pudel miniatura biały
Sisi jej biały klon obie lizusy mamusi.

Banda dochodząca :D
Szarak kotek w cętki prawie mój
Siedem czy osiem czarnych kotów wpadających na śniadanie.
Jak się spużnię to jest taki wrzask za oknem.

Jako rozrywkę dla kotka proponuję drugiego bo kot nie lubi być sam.
Jakiej wielkości masz akwarium? :D :D To moja wielka pasja.
z

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Śro paź 28, 2009 17:01 Re: Domowe Zoo

Witam !!!

Akwarium mam wielkości 60 l a w drugim o wielkość 150 l mieszka balbina ( To tymczasowe mieszkanko ). Co do opcji drugiego kota odpada całkowicie .

kukułka79

Post » Czw paź 29, 2009 9:41 Re: Domowe Zoo

Witaj!
Cudownie, że daliście dom tylu stworzeniom.

Zawsze jednak, jak czytam takie historie, to mnie mrozi:
kukułka79 pisze: Trafiła przypadkowo. Koleżanka mojej siostry przywiozła ja z drugiego konca Polski dla rodziców w prezencie z okazji rocznicy slubu . Jednak oni jej nie chcieli . Więc miała dwa wyjścia Albo schronisko albo nowy domek.

Kiedy ludzie wreszcie zmądrzeją :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob paź 31, 2009 14:04 Re: Domowe Zoo

Nie wiem kiedy ludzie z mądrzeją . My sobie obiecaliśmy jak nasz ppsiak pójdzie za tęczowy most to wezmniemy ze schroniska .

kukułka79

Post » Pt lis 06, 2009 12:45 Re: Domowe Zoo

Witam Wszystkich :)
Jak przyjemnie widzieć inne osoby które kochają zwięrzęta tak mocno jak ja.....:)
W domu mam również małe zoo.......:)
5 własnych dorosłych kotów ( od 12l - 2l ) - jedną maleńką kicię mam na tymczasie ma ok.2-3 miesięcy.... taka fajniutka ,że aż szkoda się z Nią rozstawać!!!!
dużego psiaka
akwarium prawie 200l
papugę- już prawie 7 lat...
miałam jeszcze chomika ale już jest za tęczowym mostem - żył ponad 4 lata
Pozdrowionka dla Was :)

Evunia12

Od: Pt paź 30, 2009 22:23

Post » Pt lis 06, 2009 14:30 Re: Domowe Zoo

Oooo trzeci akwarysta na forum.
Pięknego wieku dożył chomik. Podobno one żyją 2 - 3 lata.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Pt lis 06, 2009 21:56 Re: Domowe Zoo

.......oj tak chomiki żyją w granicach 3 lat
śmiałam się , że moje zwierzaki żyją dłużej - naprawdę mają wszystko czego im trzeba - opieka,miłość,zabawa itp.....
Zwierzaki są kochaniutkie , w moje życie wnoszą same pozytywy,czasami ktoś zachoruje - ale mamy wspaniałego weterynarza który podpowiada co robić aby były zdrowe oraz wspaniale leczy .

Evunia12

Od: Pt paź 30, 2009 22:23

Post » Nie lis 08, 2009 21:41 Re: Domowe Zoo

http://img338.imageshack.us/img338/6808/miau1.jpg
To jest nasz Pan Miau! Jest z nami najkrócej, niestety jako kotek wychodzący i zaadoptowany przez nas dzikusek przeżył straszną rzecz i jest jednookim piratem :( Na zdjęciu jeszcze przed tym strasznym wydarzeniem. Teraz już boimy się go wypuszczać.
Obrazek
Drugie w kolejności najkrótszego stażu :) Małe akwa- 60 litrów. Zawiera Danio tygrysie, neonki, glonojady, dwa ślimaki Heleny oraz bojownika :)
Obrazek
Nasze pierwsze akwa-120 lirów. Tu mamy większą różnorodność również wielkościowo jeśli chodzi o nasze rybony:)
Obrazek
No i najdłużej z nami Sarunia :) Prawie 12-latka!

aga_xy

Od: Czw paź 29, 2009 22:16