ogłoszenie, które mną wstrząsnęło...

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto paź 13, 2009 1:09 ogłoszenie, które mną wstrząsnęło...

... na tyle potężnie, że nie mam pomysłu, co napisać tym ludziom, aby dotarło do nich, że rozmnażanie kundli jest naganne :( szukają bowiem partnerki dla mieszańca 2 ras w celu tzw. przedłużenia genów :evil:

będę wdzięczna, jak ktoś z Was (KULTURALNIE!) spróbuje wytłumaczyć im, w czym rzecz :) z góry dziękuję :)

edit: link na razie kasuję, coś drgnęło ;) mam nadzieję, że uda mi się ich przekonać :)
Ostatnio edytowano Czw paź 15, 2009 18:30 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 2 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto paź 13, 2009 15:53 Re: ogłoszenie, które mną wstrząsnęło...

Brak mi słów..
Obrazek Całoroczny leń ^^

Szczęściara13

Od: Pt cze 20, 2008 14:07

Post » Śro paź 14, 2009 0:06 Re: ogłoszenie, które mną wstrząsnęło...

i drugie, na które też brak mi słów :evil: ktoś jest w stanie napisać coś, żeby dotarło?

http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=161497396
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro paź 14, 2009 2:08 Re: ogłoszenie, które mną wstrząsnęło...

na pierwsze odpowiedziałam, zobaczymy z jakim skutkiem:

Dzień dobry,

zdecydowałam się napisać ten list, ponieważ jako wolontariuszkę działającą na rzecz bezdomnych zwierząt mocno zaniepokoiło mnie Państwa ogłoszenie.

Szczeniąt może być w miocie nawet kilkanaście- czy są Państwo w stanie wziąć wszystkie do siebie na całe psie życie? Inaczej bezpośrednio przyczynią się Państwo do powiększenia skali bezdomności zwierząt, odbierając szansę na dom psom ze schronisk. Ktoś, kto weźmie jednego z psiaków po Państwa ulubieńcu, nie będzie już miał miejsca na bezdomnego psiaka.

Jestem przekonana, że jako miłośnicy zwierząt przemyślą Państwo swoją decyzję i nie dopuszczą do pojawienia się na świecie kolejnych psów, którym trzeba będzie znaleźć opiekunów, skoro tyle z nich, już urodzonych, bezskutecznie szuka domów.

Pozdrawiam,

kto chce może się wzorować, ale proszę o przerabianie- wolałabym nie być posądzana o bycie automatem, a i wiele jednakowych wiadomości nie robi najlepszego wrażenia ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon paź 19, 2009 12:52 Re: ogłoszenie, które mną wstrząsnęło...

Nooo, super moim zdaniem.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon paź 19, 2009 16:01 Re: ogłoszenie, które mną wstrząsnęło...

Słusznie im zwróciłaś uwagę , a mnie się ciśnie na usta stwierdzenie ,że ludzie słuchają zabobonów co do rodzenia przez suczki i kotki. Co gorsza znam wetów wyznających taki pogląd. Ile ja się pięć lat temu nakombinowałam by znaleść weta co wysterylizuje moją kotkę. Raz dał koci zastrzyk to za miesiąc miałam cztery kociaki.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Śro paź 21, 2009 1:04 Re: ogłoszenie, które mną wstrząsnęło...

gosiar pisze:Nooo, super moim zdaniem.

dziękuję :) w takim razie wątek zostawiam, jakby ktoś potrzebował tekstu ;) do czegoś się przydały 2 lata pracy na infolinii mailowej...

persiak1, na szczęście świadomość w narodzie rośnie i weterynarzy takich jak piszesz jest coraz mniej :) co nie oznacza, że takie przypadki W OGÓLE nie powinny mieć miejsca.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85