Cudna sunia potrzebuje prawdziwego domu. W-wa.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon wrz 21, 2009 21:39 Cudna sunia potrzebuje prawdziwego domu. W-wa.

Witam,

Szukam odpowiedzialnego domu dla suczki sąsiadki.
Suczka jest wielorasowa, około 2 letnia, wysterylizowana i prawdopodobnie szczepiona (wnioskuję po tym, że w wakacje była w hotelu dla zwierząt - w takich przybytkach raczej szczepienia konieczne są), bardzo żywa, łagodna w stosunku do zwierząt i ludzi oraz przyjacielska.
Niestety większość doby spędza w kennelu. Sąsiadka zamyka ją gdyż NISZCZY tzn. gryzie różne przedmioty. I biedny pies siedzi zamknęty cały dzień, kiedy rodzina jest poza domem oraz w nocy. Rano i wieczorem pies wychodzi na krótki spacer albo jest wypuszczany do ogródka wielkości znaczka pocztowego.
Kennel jest metalowy, dopóki nie kupiłam dywanika, piesa siedziała na gołej płycie. Dopóki nie kupiłam miski - siedziała bez wody, bo z takiej zwykłej stojącej wylewała i sąsiadka zinterpretowała to jako sygnał, że woda niepotrzebna.
Żadne służby nie podejmą interwencji, bo pies jest karmiony, ma opiekę weterynaryjną, nie doświadcza przemocy.
Piesa wygląda tak: Obrazek

Ja robię co sama zrobić mogę czyli kupuję zabawki, gryzaki, przysmaki, wyposażenie kennela i biorę ją codziennie na długi spacer - taki, żeby się wybiegała. Z aportem albo zabawką do przeciągania. Ma te 40 minut porządnego ruchu i zabawy z człowiekiem. Niestety mogę poświęcać jej czas tylko do końca miesiąca.

Piesa potrzebuje prawdziwego domu oraz rodziny, która może poświęcić jej czas i uwagę. Jako stwór pełen energii musi być porządnie wybiegana i mieć kontakt z ludźmi. Bez krat kennelu.

Kojec, buda, łańcuch - absolutnie wykluczone!

Piesa przebywa w Wawce.

Edit: telefon kontaktowy: +48 781 451 344
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Pon wrz 21, 2009 23:02 Re: Cudna sunia potrzebuje prawdziwego domu. W-wa.

napisałaś na dogomanii?

przecież ta sunia może mieć zaniki mięśni jak tak dalej pójdzie :(
ta 'rodzina' nie mogłaby wygospodarować dla niej jednego pomieszczenia w którym byłyby meble które suczka może spsuć,byłyby zabawki i legowisko?
[czy ona chociaż się może w tej klatce wygodnie obrócić?czy tylko leżeć-wstać?]
biedna sunia!
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto wrz 22, 2009 1:13 Re: Cudna sunia potrzebuje prawdziwego domu. W-wa.

Jezoo, koszmar 8O 8O :evil: :evil: Nosz ja do takiej klatki wlozyc !! :evil: Przeciez ta biedna psiunia ledwo się mieści w tym. Miala by zabawki do gryzienia, to by nie gryzla mebli :evil: Te jej spojrzenie :cry: Woda niepotrzebna... Chyba ta kobita tez stwierdzila, ze jej samej mozg niepotrzebny i sie go wyzbyla... Nie mam slow na takie cos... Trzeba sie liczyc, ze mlody psiak broi, to normalne. Zamknac psa w takiej klitce i zostawic go samemu sobie... to przeciez oszalec idzie...

watek na Dogomanii koniecznie, predzej sie ktos do pomocy znajdzie, tutaj maaalo kto wchodzi
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto wrz 22, 2009 17:47 Re: Cudna sunia potrzebuje prawdziwego domu. W-wa.

hej hej
na dogo wątek już jest: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/cud ... ia-147096/
ogłoszenia też już są

Piesa w kenelu może wstać, obrócić się, usiąść, przeciągnąć.
Ja rozumiem, że pies może spędzić czas pod nieobecność właścicieli w kenelu ale na miłość boską nie 20 godzin na dobę!
I do tego na gołym metalu. Szkoda gadać.
Ona zabawki do gryzienia ma. Teraz to jest w takim stanie, że myślę, że stresuje ją przebywanie w mieszkaniu POZA kenelem :?
Niestety, jej opiekunowie nie mają mozliwości wygospodarowania osobnego pomieszczenia. Ona miała być psem mieszkającym w budzie. Niestety - okazało się, że szczeka i kopie :twisted: Więc siedzi w kenelu.

Komu cudnego pieska, komu? Przyjacielska, łagodna, zna podstawowe komendy? Potrzebuje dużo ruchu i człowieka, który poświęci jej czas i uwagę!
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Wto wrz 22, 2009 18:53 Re: Cudna sunia potrzebuje prawdziwego domu. W-wa.

takim to ja bym nawet swoich maskotek nie powierzyła!
a mam ich trochę :twisted:
mam nadzieje że ta sunia nie będzie miała następcy w postaci "niekłopotliwego" yorka "rasowego bez rodowodu" :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Wto wrz 22, 2009 19:24 Re: Cudna sunia potrzebuje prawdziwego domu. W-wa.

hehe Koszmaria, cokolwiek o sąsiadce nie mówić to nie popiera rozmnażania nierasowców. I do sterylizacji bardzo szybka dała się przekonać. Myślę, że na długo przejdzie jej ochota na zwierzaki.
Daj sposój z yorkiem, to dopiero jest jazgotnik mały fuj :twisted:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Wto wrz 22, 2009 20:25 Re: Cudna sunia potrzebuje prawdziwego domu. W-wa.

no to dobrze że pod tym kątem wyedukowana...

...sporo osób patrząc na reprezentatywną urodę i nie wielkie rozmiary yorków myśli że to spokojne miłe pieski...
a to terriery.z krwi i kości.upierdliwe,inteligentne,energiczne :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Śro wrz 30, 2009 10:39 Re: Cudna sunia potrzebuje prawdziwego domu. W-wa.

Na ogłoszenia zerowy odzew. Zerowy :crying:
Od jutra wracam do pracy więc sajonara spacer. Kenel 12-13 godzin bez przerwy...

Koszmaria, masz fantastyczny podpis :ryk:
Obrazek Obrazek

GRazyna