Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lis 09, 2012 7:41 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Goń niemce z domu!
I powiedz Filozofowi żeby coś z tym zrobił/napisał..

Też bym miała jakieś staruchy jakbym mieszkała na parterze płaskim ..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lis 09, 2012 7:55 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

morelowa pisze:Też bym miała jakieś staruchy jakbym mieszkała na parterze płaskim ..

Bez parteru, na piętrze w bloku bez windy też się da - mam trzy :) ino nieduże, żebym w razie czego dała radę je po naszych schodach nosić.

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Pt lis 09, 2012 8:19 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Na I piętrze. Ale nie mogę nosić właśnie, a to często się tak kończy. Dwa lata temu nosiłam 10kg suczkę ...Omało się nie wykończyłam. Cóż, wiek... :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt lis 09, 2012 9:15 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Wiesz, są też takie starszaki po 2-4 kilo ;)

Apsa

Post » Pt lis 09, 2012 9:17 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Jak się ma zepsuty kręgołup, to nawet zakupy wnieść trudno...
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt lis 09, 2012 10:49 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

O, właśnie. Chodzę jak ta głupia codziennie na jakieś zakupy, bo nie mogę na raz. Kręgosłup mam w porządku [mniej więcej :mrgreen: ] ale kłopot z barkiem i ruchomością ręki. I cześć.
Ale jeśli chodzi o mienie psia, nawet malutkiego, to jest inny jeszcze problem - wyjeżdżam 2, 3 razy w miesiącu. Niechby nawet na 1 dzień. Koty zostawisz, a psa musisz wyprowadzić. Dwa lata wstecz, nim umarła sunia, przychodziła niania, której troche płaciłam. Teraz nie mam nikogo, mieszkam sama [z kotyma] i nikt do psa nie przyjdzie :cry:

Obrazek

morelowa

Post » Pt lis 09, 2012 11:35 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

oj jak ja dobrze rozumiem o czym piszecie :roll: przemierzam schody, na czwarte piętro, średnio 4 razy na dobę :roll: i wcale mi nie pomaga, że Kaj waży 4-5 kg :twisted: własnego cielska nie mam siły tam dowlec :mrgreen: jedyne co mnie pociesza to to, że nie mieszkam na 4 i pół piętrze :lol:

jak jest się samemu, to ciężko jest mieć psa :( Czas trzeba mieć dokładnie zaplanowany, by zdążyć wyjść na spacer, tego nie da się pominąć. Ja bym się nie zdecydowała...

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt lis 09, 2012 11:48 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Aia pisze:jak jest się samemu, to ciężko jest mieć psa :( Czas trzeba mieć dokładnie zaplanowany, by zdążyć wyjść na spacer, tego nie da się pominąć. Ja bym się nie zdecydowała...

Przy normalnym etacie się da, jak dojazd zajmował mi godzinę, to psy wytrzymywały po 10 godzin (teraz mam bliżej, więc mają lepiej, za to są starsze i to teraz czasem nie wytrzymują :roll: ). Ale już jakakolwiek aktywność bezpośrednio po pracy odpada - najpierw trzeba do domu, wyprowadzić, a dopiero potem można wyjść na miasto. Nocowanie u znajomych też odpada, no chyba że jest to sama noc, bez wieczoru i poranka. A na wyjazdy rozdysponowuje się towarzystwo między rodzinę i znajomych.
Trzeba trochę kombinować i się dostosować, oj trzeba. Ale uważam że warto :D

A takiemu mikro to można zostawić kuwetkę :mrgreen:

Apsa

Post » Pt lis 09, 2012 12:27 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Apsa pisze:
Aia pisze:jak jest się samemu, to ciężko jest mieć psa :( Czas trzeba mieć dokładnie zaplanowany, by zdążyć wyjść na spacer, tego nie da się pominąć. Ja bym się nie zdecydowała...

Przy normalnym etacie się da, jak dojazd zajmował mi godzinę, to psy wytrzymywały po 10 godzin (teraz mam bliżej, więc mają lepiej, za to są starsze i to teraz czasem nie wytrzymują :roll: ). Ale już jakakolwiek aktywność bezpośrednio po pracy odpada - najpierw trzeba do domu, wyprowadzić, a dopiero potem można wyjść na miasto. Nocowanie u znajomych też odpada, no chyba że jest to sama noc, bez wieczoru i poranka. A na wyjazdy rozdysponowuje się towarzystwo między rodzinę i znajomych.
Trzeba trochę kombinować i się dostosować, oj trzeba. Ale uważam że warto :D

A takiemu mikro to można zostawić kuwetkę :mrgreen:

Mogę powiedzieć o sobie, że źle iż mam psa i mieszkam sama. Dla psa źle :( Teraz większość dnia jestem w domu, ale jeśli trafi się praca 40km od domu, w Warszawie... Staruszki już 10h nie wytrzymują bez spaceru (u mnie trwa przekonywanie psa by się nauczył załatwiać na podkład w razie potrzeby... na razie bez sukcesów :roll: tyle ile się Kaj przy tym nastresuje... nie mam na to pomysłów). Denerwuję się przy każdym wyjściu z domu, bo a nóż coś się stanie, pociąg się popsuje i z tych 10h zrobi się 12-15godz poza domem... A Kaj tam sam w mieszkaniu uwięziony :oops: bez awaryjnego wyjścia, np w postaci zaufanych sąsiadów, jest trudno.
Decyzję o posiadaniu psa trzeba na prawdę dobrze przemyśleć.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt lis 09, 2012 13:02 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ja zaczynam sie oglądać za psami na ulicy. Jak nie przymierzając takie baby co to do wózków zaglądają na dzidziusie :roll: Bardzo mi tęskno. Ale nie - musiałabym targać czworonoga wszędzie ze sobą. Nie mam znajomych ani rodziny.
Wyjściem jest zmiana miasta i mieszkania :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pt lis 09, 2012 19:11 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie lis 11, 2012 0:16 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Stefan właśnie wylazł z kąta... :strach:
Może głodny? Jak myślicie, jak mu dam pasztet z cukinii, to nie odgryzie mi nogi...?
Obrazek

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie lis 11, 2012 8:27 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Malutki przecież jest :D Ty lepiej uważaj, żeby się w te kłaki obok nie zaplatały mu nóżki :roll:
Dać jeść, dać - muszki poszły spać, może on jak jeże - naje sie i też gdzieś zaśnie :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Nie lis 11, 2012 14:08 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

W ALE KINO HD wyświetlają Sherlocka o 13:40, właśnie leci 2-gi odc. p.t. Pomyłka Bankiera.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

[poprzednia][następna]