Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 22:44 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:Bo ja wiem, jakie jałowce...? Takie rosły, zwyczajne...
Nie planowaliśmy ogrodu. Zamieszkaliśmy w lesie i mamy las. Kilka krzewów dosadziłam i kilka doniczek czymś kolorowym stoi zwykle przy eee... tarasie. In spe.
Ja nie mam ręki do roślin, a Teżet nie znosi kopania, więc las musi sobie radzić sam.
A, prawda - experymentalnie posadziłam te 20 regentów, ale nie wiem, czy kiedyś się doczekam tylu winogron, by chociaż 10 litrów wina zrobić. :roll:

Zadbaliście, by ten las był :) To ważne :)
A na leśnej ziemi ciężko się kolorowe roślinki uprawia ;-)
Niestety, przy winogronach nie doradzę. Myśmy mieli jakieś takie czarne, drobne, późne. Na galaretkę szły, albo na sok, bo miąższ był słodki, ale kwas skórki usta wykrzywiał.
Jak jałowce miejscowe, to się powinny podnieść. Jak nie podniosą, to przytrzymaj i będą piękne, naturalne bonsai ;).
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pon paź 29, 2012 23:09 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:
shira3 pisze:Nasz kominek jest za daleko od łazienki na dole i przez to, paradoksalnie akurat łazienka była najzimniejszym pomieszczeniem w domu. Piszę była, bo jak założyliśmy ogrzewanie podłogowe (epokowy wynalazek, jestem fanką) to problem zniknął.

ach, ogrzewanie podłogowe... Co prawda teraz w łazience mam rury c.o. jak baniaki, które nagrzewają pomieszczenie wystarczająco, ale i tak marzy mi się mieć pod płytkami ciepełko, by bosą stópką po nich latać :mrgreen: W całym mieszkaniu bym takie zrobiła. Uczono mnie, że ogrzewanie podłogowe jest najlepsze i człowiek najlepiej funkcjonuje przy takowym :)
Ofc nie licząc kominka, który jest poza wszelką konkurencją :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto paź 30, 2012 8:26 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:
shira3 pisze:A, i mam pytanie. Może być w końcu kominek jedynym źródłem grzania czy nie, bo mam sprzeczne informacje?

No u nas jest, więc chyba może.
Nie wiem, jak to jest z wielkością domu, zapewne jeden kominek nie ogrzeje domu zbyt wielkiego. Nasz ma niecałe 150 m2.

No właśnie, nasz ma ok 110 więc raczej malutki....szukam jakichś przepisów.... nasz jest z płaszczem i moc ma nie najgorszą.... :roll: Martwię się że z odbiorem będą schody.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto paź 30, 2012 22:17 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Na przepisach to niestety... się nie znam. Poza tym, od 12 lat mieszkamy na budowie i zdaje się, że jeszcze pomieszkamy.

TEATRZYK GERIATRZYK
PRZEDSTAWIA!
Sztukę rewolucyjną pt:
"Manifest październikowy"

Obrazek

Chór - Żondamy więcej foteli! Jeden fotel - jeden kot! Każdemu kotu należy się osobisty fotel!

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto paź 30, 2012 23:14 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:(...) Poza tym, od 12 lat mieszkamy na budowie i zdaje się, że jeszcze pomieszkamy.
(...)

Oj tam.. nie wy jedni :wink: A ta rewolucja październikowa to jakaś taka słodka jest :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro paź 31, 2012 8:03 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Zdecydowanie za mało foteli :( popieram !!

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Śro paź 31, 2012 8:13 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Nemi pisze: A ta rewolucja październikowa to jakaś taka słodka jest :1luvu:

O, właśnie.
A poza tym nie mogłyby się przytulić? byłoby jeszcze słodziej.

Potrzebuję fotel. Jeden - duży i wygodny.

Megana, czy to w kącie - fajne te półki - to jakieś Twoje wytwory?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro paź 31, 2012 11:04 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Nee, w kącie regał z Ikea, ale kupiony już dość dawno.
Przytulić?? Wspólnie??? No coś ty, nigdy w życiu! Nasze koty czasem się biją, najczęściej udają, że się nie widzą, powiedzmy, że się tolerują i to tylko dlatego, że państwo zakładają a priori, że nie ma innej opcji. W sensie gorszej.

Megana

Post » Śro paź 31, 2012 13:41 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

O :!: To jak u mnie 8O [z tymi kotami]
A ja ciągle mam poczucie winy, że coś robię nie tak... :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro paź 31, 2012 16:07 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

My mamy w domu cztery koty i tak: Czasami się mijają nigdy nie jadają razem , a śpią parami albo solo. pers z Rudzielcem , kotka z Rudzielcem Bazyli MCO samotnie albo u człowieka w łóżku. :D :D

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Śro paź 31, 2012 21:37 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

No, w naszym łóżku śpi większość, ale każde osobno. Na szczęście łóżko mamy duże.
Jedzą na parapecie i muszą jakoś znosić swoje towarzystwo, bo parapet nie jest z gumy, choć to największy w całym domu. Znoszą, ale nie są zachwycone, zwłaszcza Protazy. Generał w ogóle się nie miesza z tłumem, je jak wszyscy skończą.
Ciekawe, że jest najgrubszym kotem... :roll:

Megana

Post » Śro paź 31, 2012 22:02 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:Na przepisach to niestety... się nie znam. Poza tym, od 12 lat mieszkamy na budowie i zdaje się, że jeszcze pomieszkamy.

TEATRZYK GERIATRZYK
PRZEDSTAWIA!
Sztukę rewolucyjną pt:
"Manifest październikowy"

Obrazek

Chór - Żondamy więcej foteli! Jeden fotel - jeden kot! Każdemu kotu należy się osobisty fotel!

Podpisujemy się absolutnie. Co to znaczy, żeby kot nie miał swojego fotela 8O osobistego fotela :roll:
Co tam u was za porządki? Kto tam w końcu rządzi?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro paź 31, 2012 22:20 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Dobre pytanie... :roll:

Megana

Post » Czw lis 01, 2012 10:30 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Tylko trzy fotele :?: :D No,to już zakrawa na znęcanie się nad zwierzętami :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Czw lis 01, 2012 16:37 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Trza by do TOZu zgłosić..... ;)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]