12.04 SGGW-akcja ZAPYTAJ MINISTRA (s.91)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lut 07, 2012 16:07 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

ewar pisze:Jest odpowiedź
http://www.stalowka.net/wiadomosci.php?dx=8010
A to fragment
Prezydent zapowiada, że pieniądze, jakie zostaną w tym roku przekazane na opiekę nad bezdomnymi zwierzętami będą minimalne i skierowane zostaną przede wszystkim na przeciwdziałanie zagrożeniom sanitarnym. W rozmowie z Stalowka.NET przyznał, że finansowanie przez miasto w ostatnich latach sterylizacji kotek uważa za swój ciężki grzech i bardzo tego żałuje.

na szczęście chyba nikt normalny nie bierze tego poważnie i nie zmieni swoich poglądów pod wpływem tego czegoś. Zastanawiam się, czy nie możnaby konsekwencji wyciągnąć za otwarte chwalenie się niewywiązywaniem się z ustawowych obowiązków? kto jest jego zwierzchnikiem?

"Jeśli im zależy na humanitarnym traktowaniu zwierząt niech blokują rzeźnie i zakłady drobiarskie, bo tam dzieją się straszne rzeczy, a ja uważam, że pies czy kot nie jest w żadnym stopniu lepszy od świni, krowy albo kury" (żródło to samo) - rozumiem, że facet jest ścisłym, konsekwentnym weganinem? pozwoliłam sobie zadać to pytanie publicznie, jako weganka czuję się uprawniona :mrgreen:

edit: Wam też się zdaje, że on się albo próbuje wylansować, albo już nie wie, jak wybrnąć z kabały, w którą się sam wpakował?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lut 07, 2012 23:47 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

A czy głoszenie takich tez o usypaniu zdrowych zwierząt nie jest podżeganiem do popełnienia przestępstwa :roll:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro lut 08, 2012 10:00 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

http://zwkipr.prv.pl/index.php?el=9&&typ=hod
Nazwa hodowli: "vet"
Imię i nazwisko: Paweł Kania
Strona www: www.zygawet.pl
Adres: Jasieniec
Hodowana rasa: Labrador Retriever,

http://www.zygawet.pl/index.php/labradory

brawo dla pana weta, który rozmnaża sobie labradory nierodowodowe w najlepsze :? :?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro lut 08, 2012 10:06 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

itaka pisze:A czy głoszenie takich tez o usypaniu zdrowych zwierząt nie jest podżeganiem do popełnienia przestępstwa :roll:

Ja uważam, że powinien ponieść konsekwencje otwartego przyznawania się do tego, że nie zamierza przestrzegać obowiązującej ustawy.

Myślałam wieczorem, co jeszcze można zrobić- mam 3 pomysły, nie upieram się, że sensowne:

1. demonstracja pod urzędem miasta czy siedzibą prezydenta- przede wszystkim skieruje uwagę mediów na problem i pomoże po raz kolejny przekonać ludzi w mediach, że kastracja jest OK i jest potrzebna

2. Wydarzenie na FB - żeby niechętni zwierzakom zobaczyli ilu nas jest. Nie polecam pisania masowych listów do prezydenta- nie sądzę, żeby to pomogło, a może nam tylko zrobić złą opinię.

3. Petycja o odwołanie pana prezydenta, tylko do kogo?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lut 08, 2012 11:22 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

XagaX, przeczytaj komentarze pod artykułami w lokalnych portalach, a zobaczysz, jakie zdanie mają wypowiadający się tamże :evil: Prezydent jest już kolejną kadencję, ma silne poparcie.Zastanawiam się, czy był kiedykolwiek jakiś precedens, czy kiedykolwiek ukarano jakiegoś samorządowca za to, że robi coś wbrew prawu? Ukarany zostanie na pewno ktoś, kto pomyli się w zeznaniu podatkowym o 5 zł, ale tzw."szary obywatel".
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lut 08, 2012 11:37 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

ewar pisze:XagaX, przeczytaj komentarze pod artykułami w lokalnych portalach, a zobaczysz, jakie zdanie mają wypowiadający się tamże :evil: Prezydent jest już kolejną kadencję, ma silne poparcie.Zastanawiam się, czy był kiedykolwiek jakiś precedens, czy kiedykolwiek ukarano jakiegoś samorządowca za to, że robi coś wbrew prawu? Ukarany zostanie na pewno ktoś, kto pomyli się w zeznaniu podatkowym o 5 zł, ale tzw."szary obywatel".

Trzeba spróbować. Facet nie jest ponad prawem. I w tej kwestii chyba jednak tak silnego poparcia nie ma, z tego co czytałam.

Tak, zdarzało się, że samorządowcy tracili stanowiska z powodu hołdowania przekonaniu, że są ponad prawem.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lut 08, 2012 11:40 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

XAgaX pisze:
itaka pisze:A czy głoszenie takich tez o usypaniu zdrowych zwierząt nie jest podżeganiem do popełnienia przestępstwa :roll:

Ja uważam, że powinien ponieść konsekwencje otwartego przyznawania się do tego, że nie zamierza przestrzegać obowiązującej ustawy.

Myślałam wieczorem, co jeszcze można zrobić- mam 3 pomysły, nie upieram się, że sensowne:

1. demonstracja pod urzędem miasta czy siedzibą prezydenta- przede wszystkim skieruje uwagę mediów na problem i pomoże po raz kolejny przekonać ludzi w mediach, że kastracja jest OK i jest potrzebna

2. Wydarzenie na FB - żeby niechętni zwierzakom zobaczyli ilu nas jest. Nie polecam pisania masowych listów do prezydenta- nie sądzę, żeby to pomogło, a może nam tylko zrobić złą opinię.

3. Petycja o odwołanie pana prezydenta, tylko do kogo?

Obejrzyj uważnie ->
http://www.tvp.pl/krakow/inne/kundel-bu ... 11/5726873

Myślę, że pasowałoby odnaleźć podkarpacki odpowiednik pana Chrapusty ;)
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro lut 08, 2012 11:43 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

Kinya, nie mogę tego otworzyć.Możesz napisać, o co chodzi?

ewar

Post » Śro lut 08, 2012 11:45 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

ewar pisze:Kinya, nie mogę tego otworzyć.Możesz napisać, o co chodzi?

Dołączam się do prośby- ani w pracy, ani w domu nie mam głośników przy kompie.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lut 08, 2012 11:55 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

XAgaX pisze:
ewar pisze:Kinya, nie mogę tego otworzyć.Możesz napisać, o co chodzi?

Dołączam się do prośby- ani w pracy, ani w domu nie mam głośników przy kompie.

Bardzo dobry program dot. poruszanych na wątku kwestii: obowiązki gmin, pokazanie łamania prawa na przykładzie umieralni zwierząt w Olkuszu.
Spróbujcie wejśc przez ten link http://www.tvp.pl/krakow/inne/kundel-bury-i-kocury i wybrac program z 24.11.2011

Jest w krakowskim Małopolskim Urzędzie Wojewódzkim coś takiego jak Wydział Nadzoru Prawnego i Kontroli; dyrektor tego wydziału mówi b. ciekawe rzeczy; m.in. właśnie o tym jak oni mogą dyscyplinować urzędasów niższego szczebla.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro lut 08, 2012 12:06 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

Niestety, jakaś wtyczka jest potrzebna, a ja jestem komputerowym idiotą i nie potrafię tego zainstalować.Poproszę koleżankę o pomoc.Dzięki w każdym razie :1luvu: , na pewno się przyda.

ewar

Post » Śro lut 08, 2012 14:19 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

ewar pisze:Niestety, jakaś wtyczka jest potrzebna, a ja jestem komputerowym idiotą i nie potrafię tego zainstalować.Poproszę koleżankę o pomoc.Dzięki w każdym razie :1luvu: , na pewno się przyda.

Poproś, warto obejrzeć. Btw: materiały na stronach TVP mają koszmarny streaming i w ogóle zaawansowanie techniczne rodem sprzed dekady :x

Tutaj macie namiar na tę komórkę UW ->
http://www.wrotamalopolski.pl/root_BIP/ ... je+ogolne/
Myślę, że można się kontaktować i prosić o jakieś informacje, podpowiedzi. W końcu dyrektor wystąpił w programie i mówił, że liczy na to, że osoby prywatne i org. pozarządowe które będą wiedziały, że gminy łamią prawo w tym zakresie, będę się do nich zwracać i informować o takich przypadkach. Co prawda to o Małopolskę chodzi, ale jakaś wskazówka jest :ok:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro lut 08, 2012 14:27 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

Proszę, tutaj analogiczny wydział:
http://www.uw.rzeszow.pl/main.php?muid= ... 7e7a#ak217

"Do zadań Wydziału należy w szczególności prowadzenie spraw w zakresie:
(...)
wykonywania nadzoru prawnego nad uchwałami organów gmin, powiatów i samorządu województwa (...)"

Nie ma na co czekać, trzeba zgłaszać wypowiedzi i działania pana Szlęzaka.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro lut 08, 2012 22:29 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw lut 09, 2012 7:14 Re: Pierwszy na forum projekt programu p/bezd. (s.61)

No, cóż. Ale wystarczy przeczytać komentarze :oops:

ewar

[poprzednia][następna]