Nowości Bazarkowe
Ponieważ mam "hot line" z Karoliną- gorąca nowość- Bazarek już jest wyciągnięty z boksu. Do czasu zamknięcia w boksie był przerażony i wycofany. Natychmiast po wyjęciu wylizał Karolinie twarz i przytulał się caaaałłłyyyy- Karolinka mówi, że super przyjacielski piesek z niego...
Jest już przy budzie- z powrotem. W poniedziałek czeka pieseczka przewiezienie do hoteliku- zdecydowałam się na ten krok z kilku względów- m.in. w powodu ciepłego boksu wewnętrznego z własną budką i trzema spacerami dziennie. Ale przede wszystkim- ze względu na bliski kontakt z człowiekiem... Hotelik jest polecony przez doświadczonych w tych sprawach, wspaniałych Ludzi. Wreszcie... brak ryzyka zagryzienia i pogłębiania stresu- bo Bazar boi się innych psów w boksie- w schronie całkowicie się wycofał- był przerażony i z boksu oszczekiwał człowieka... Po wyjęciu z boksu piesio po prostu okazał się przylepaskiem. To jest argument!
Jeśli ktoś z Państwa chciałby wesprzeć Bazarka finansowo- można to zrobić za pośrednictwem znakomitej łódzkiej Fundacji "Niechciane i Zapomniane".
FUNDACJA NIECHCIANE I ZAPOMNIANE - SOS DLA ZWIERZĄT
BANK PKO BP
Nr konta: 22102034080000490201742246
Dla przelewów z zagranicy:
Kod SWIFT: BPKOPLPW
Nr Konta: PL22102034080000490201742246
Uprzejmie proszę zrobić dopisek "dla Bazarka".
Podaję link do strony internetowej tej znakomitej Fundacji:
http://www.niechcianeizapomniane.org/
A tutaj- link do podstrony z informacjami dla Darczyńców:
http://www.niechcianeizapomniane.org/index.php?id=9
Mam wiele ciepłych słów pod adresem tejże Fundacji- wszystkie wypowiem/napiszę w swoim czasie- w pierwszej wolnej chwilce.
Na dziś piesek czeka do poniedziałku przy budzie. W poniedziałek- jeśli wszystko ułoży się należycie- zabieram go ze schronu do lepszego życia. Piesio będzie się zaprzyjaźniał z ludźmi i uczył żyć życiem psa dobrego człowieka- który nie bije, nie porzuca, pieści, karmi, wyprowadza na spacerki, przytula. Nie zostawia na mrozie i nie owija gumą, żeby zadusić.
Wszystkie szczegóły opiszę post factum- żeby nie zapeszyć. Miejmy nadzieję, że w poniedziałek wszystko uda się poprowadzić dobrze i tak jak zaplanowałam. Trzymajcie kciuki.
Proszę o pomoc w dalszym poszukiwaniu domku dla Bazara- a jeśli ktoś może i chce- o wsparcie pieseczka datkiem na konto podane wyżej. Hotelik, w którym piesek będzie przebywał jest komercyjny- więc każdy grosik zostanie przeznaczony na ten cel.
Dalsze wieści niebawem.
Serdeczności dla wszystkich przyjaciół Anubiska
M.