Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna pomoc

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2014 12:10 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

Dorcia wiezie obydwa pieski i prosi o DT dla nich. Ktokolwiek może się zaoferować, bardzo prosimy o kontakt telefoniczny z Dorotą: 501 014 862

Powyższe dużymi literami, bo sprawa najpilniejsza teraz to DT.

Resztę Dorcia opisze sama, jak dojedzie do komputera. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro gru 31, 2014 12:13 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

Super, że się udało je złapać jeszcze przed wieczornymi fajerwerkami bo potem nawet jakby były to pewnie dużo trudniej byłoby łapać takie przerażone psiaki
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Śro gru 31, 2014 12:24 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

Dorciu, Dziewczyny, popłakałam się ze szczęścia, że te biedaki w tę koszmarną noc będę już bezpieczne.
Wielkie dzięki :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro gru 31, 2014 12:27 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

andzia69 pisze:Elsia - koszty odrobaczenia i odpchlenia to zerowe koszty w porównaniu do tych, które by zapłąciły za przejecie psa przez schron...

I właśnie ten argument wykorzystałam w przetargach :)

andzia69 pisze:...Moze udałoby sie i za szczepienia i kastracje/sterylizacje też wydębić - spróbuj! I tak będzie to tańsze niz zapłacenie za miejsce w schronie - przecież za darmo to teraz nikt nie odławia.

Będę dzwonić i nalegać, choć wątpię, żeby to się udało, bo nawet za odpchlenie i odrobaczenie niezbyt chętnie chciała zwrócić, twierdząc, że tak, ale jeśli będzie to zrobione przez weta, z którym mają umowę.
Udowodniłam jej, że wiem co w trawie piszczy w tych sprawach i ostatecznie zgodziła się na zwrot kosztów, gdy te zabiegi będą wykonane przez innego weta, choć jeszcze zasłaniała się, że ostateczne zdanie w tej sprawie będzie miała księgowa. Co ustaliły u księgowej, powie Dorcia, bo po rozmowie ze mną mieli się tam udać.
Poczekam co powie Dorcia, co ostatecznie zostało ustalone i ewentualnie będę dalej wiercić dziurę w brzuchu gminy :)
Pokaż mi swoje zwierzątko, a powiem Ci jaki jesteś.

elsia

Od: Pon wrz 10, 2007 10:25

Post » Śro gru 31, 2014 12:30 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

Agneska pisze:Dorcia wiezie obydwa pieski i prosi o DT dla nich. Ktokolwiek może się zaoferować, bardzo prosimy o kontakt telefoniczny z Dorotą: 501 014 862
Powyższe dużymi literami, bo sprawa najpilniejsza teraz to DT.
Resztę Dorcia opisze sama, jak dojedzie do komputera. :ok:

Pod zdjęciem tego psiaka na grobie był wpis dziewczyny z W-wy, która chciała tego psiaka przygarnąć, ale nie jest zmotoryzowana i prosiła, żeby go do niej przywieź.
Na zdjęciu jest tylko jeden psiak i nie ma wzmianki o drugim.

elsia

Post » Śro gru 31, 2014 12:34 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

U mnie w gminie nie zwracaja kasy tylko daja "talon" tj zlecenie do wykorzystania w lecznicy. Umowe gmina ma podpisana z wszystkimi trzema lecznicami działajacymi na danym terenie. (Ozarów Mazowiecki) Jak sie w podaniu napisze o kastracje i niezbedne zabiegi to ma się cały komplet tj kastracje, szczepienie i odrobaczenia plus nawet leczenie. Tylko ze teraz jest zastój bo nowy program ruszy luty marzec.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Śro gru 31, 2014 12:37 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

Ewa.KM pisze:U mnie w gminie nie zwracaja kasy tylko daja "talon" tj zlecenie do wykorzystania w lecznicy. Umowe gmina ma podpisana z wszystkimi trzema lecznicami działajacymi na danym terenie. (Ozarów Mazowiecki) Jak sie w podaniu napisze o kastracje i niezbedne zabiegi to ma się cały komplet tj kastracje, szczepienie i odrobaczenia plus nawet leczenie. Tylko ze teraz jest zastój bo nowy program ruszy luty marzec.

Każda gmina ma swój plan działania w tych sprawach i zależy od funduszy gminy i wrażliwości osób, które ten plan ustalają.

elsia

Post » Śro gru 31, 2014 12:44 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

Napisałam na fb do dziewczyny, która pod zdjęciem psiaka na grobie napisała:
jESTEM WSTANIE ZABRAĆ TEGO PSA JEŻELI JESZCZE NIE ZAMARZŁ !!!! NIESTETY MIESZKAM W WAWIE I NIE MAM AUTA ,CZY KTOŚ MÓGŁBY GO PRZYWIEŹĆ ?????
BARDZO PROSZĘ O KONTAKT OSOBĘ KTÓRA WSTAWIŁA ZDJĘCIA!!!

Czekam na odpowiedź.

elsia

Post » Śro gru 31, 2014 12:45 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

elsia pisze:Napisałam na fb do dziewczyny, która pod zdjęciem psiaka na grobie napisała:
jESTEM WSTANIE ZABRAĆ TEGO PSA JEŻELI JESZCZE NIE ZAMARZŁ !!!! NIESTETY MIESZKAM W WAWIE I NIE MAM AUTA ,CZY KTOŚ MÓGŁBY GO PRZYWIEŹĆ ?????

Czekam na odpowiedź.

To jest chyba Dorcia44
aannee99 pisała to na drugiej str :)
Ostatnio edytowano Śro gru 31, 2014 12:46 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 31, 2014 12:46 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

elsia pisze:
Ewa.KM pisze:U mnie w gminie nie zwracaja kasy tylko daja "talon" tj zlecenie do wykorzystania w lecznicy. Umowe gmina ma podpisana z wszystkimi trzema lecznicami działajacymi na danym terenie. (Ozarów Mazowiecki) Jak sie w podaniu napisze o kastracje i niezbedne zabiegi to ma się cały komplet tj kastracje, szczepienie i odrobaczenia plus nawet leczenie. Tylko ze teraz jest zastój bo nowy program ruszy luty marzec.

Każda gmina ma swój plan działania w tych sprawach i zależy od funduszy gminy i wrażliwości osób, które ten plan ustalają.

I to jest sedno sprawy. Jak jest chęć i wrażliwość, to wszystko można uzgodnić. Przecież te koszty i tak będą mniejsze niż odłowienie dwóch psów.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro gru 31, 2014 12:51 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

CatAngel pisze:
elsia pisze:Napisałam na fb do dziewczyny, która pod zdjęciem psiaka na grobie napisała:

Czekam na odpowiedź.

To jest chyba Dorcia44

Witaj Kocie Złoty, mam do Ciebie sprawę, a nawet dwie :)

Czy ktoś się z nią skontaktuje ?

elsia

Post » Śro gru 31, 2014 13:01 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

elsia pisze:
CatAngel pisze:

Czekam na odpowiedź.

To jest chyba Dorcia44

Witaj Kocie Złoty, mam do Ciebie sprawę, a nawet dwie :)

Czy ktoś się z nią skontaktuje ?

No pewnie zaraz sama napisze jak tylko wróci co i jak bo teraz jest na miejscu ze złapanym psami
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Śro gru 31, 2014 13:05 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

Czekam na odpowiedź.

To była właśnie wypowiedź Dorci44 na FB. Więc na odpowiedź Dorci na FB nie czekaj. 8)
Obrazek

Agneska

Post » Śro gru 31, 2014 13:11 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

elsia pisze:
andzia69 pisze:Elsia - koszty odrobaczenia i odpchlenia to zerowe koszty w porównaniu do tych, które by zapłąciły za przejecie psa przez schron...

I właśnie ten argument wykorzystałam w przetargach :)

andzia69 pisze:...Moze udałoby sie i za szczepienia i kastracje/sterylizacje też wydębić - spróbuj! I tak będzie to tańsze niz zapłacenie za miejsce w schronie - przecież za darmo to teraz nikt nie odławia.

Będę dzwonić i nalegać, choć wątpię, żeby to się udało, bo nawet za odpchlenie i odrobaczenie niezbyt chętnie chciała zwrócić, twierdząc, że tak, ale jeśli będzie to zrobione przez weta, z którym mają umowę.
Udowodniłam jej, że wiem co w trawie piszczy w tych sprawach i ostatecznie zgodziła się na zwrot kosztów, gdy te zabiegi będą wykonane przez innego weta, choć jeszcze zasłaniała się, że ostateczne zdanie w tej sprawie będzie miała księgowa. Co ustaliły u księgowej, powie Dorcia, bo po rozmowie ze mną mieli się tam udać.
Poczekam co powie Dorcia, co ostatecznie zostało ustalone i ewentualnie będę dalej wiercić dziurę w brzuchu gminy :)

Jeśli psy miałyby być wiezione do Nasielska czy Pułtuska na te zabiegi, to koszt podróży mógłby przewyższyć koszty zabiegów.
Psy zostały odłowione na terenie gminy, więc gmina powinna pokryć koszt zabiegów leczenia/sterylizacji psów bezdomnych, ale niekoniecznie u wskazanego lokalnego weterynarza, jeśli DT znajdzie się poza terenem gminy.
Obrazek

Agneska

Post » Śro gru 31, 2014 13:14 Re: Winnica/Pułtusk. Pies nie odchodzi od grobu,potrzebna po

Wpis, który ja przytoczyłam, skopiowałam ze strony Demotywatory, a nie z FB.
Na FB jest wklejone z Demotywatorów zdjęcie psiaka na grobie i ten właśnie napis.
Na stronie Doroty Kon.. zapytałam, czy nadal chce adoptować tego psa.

elsia

[poprzednia][następna]