Mika za TM :( Inez i Urgo proszą o pomoc

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2012 19:51 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek !!

Jestem poza domem, ale udało mi się dziś przelać zadeklarowaną kwotę.
A co u starszych pań ?

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Wto paź 09, 2012 20:31 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek !!

Dziękuję za wsparcie DT :1luvu:
U suniek dobrze,tylko z ogłoszeń nadal CISZA :( :( :(

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro paź 17, 2012 15:20 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek !!

Dziękuję za wpłaty na PDT :1luvu:

PAŹDZIERNIK (60 zł)
nelka83 10 zł
kciuk 30 zł
sroka7 20 zł

Niestety miesięcznie potrzeba ok 400 zł na PDT + wyżywienie suniek, a łącznie z deklaracjami z dogo mamy tylko 155 zł stałych deklaracji :(

Cudak1

Post » Pon lis 26, 2012 10:31 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek !!

Jamniczki nasze już mocno zadłużone w hoteliku, bo brakuje nam stałych deklaracji... :(
Husky Urgo też potrzebuje wsparcia na karmę.. :(
Z ogłoszeń cisza :(

Zapraszam na mały bazarek dla psiaków:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... e-do-30-11

m.in

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeśli ktoś z Was chciałby zalicytować bransoletkę z bazarku, a nie ma konta na dogo, to proszę pisać tu, a ja dopiszę na dogo :)

Cudak1

Post » Wto sty 15, 2013 19:46 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

Dziękuję za wszystkie wpłaty dla jamniczek na płatny DT :1luvu:

Niestety muszę Was prosic również o wsparcie dla psiaka Urgo (mix husky).
Prosto z działki pojechał do DT w Inowrocławiu u Myngey z dogo, gdzie został wykąpany, wykastrowany, odmłodniał, wypiękniał i do niedawna wszystko z nim było w porządku (poza zębami), wyniki też miał dobre, ale ostatnio zdrowie zaczęło mu szwankować (doszedł do tego również stres związany z Sylwestrem i petardami, których bardzo się bał), Urgo nie jadł, sikał w domu, miał napady jakby padaczkowe, w moczu krew... Jest leczony, ale potrzebne są na to pieniążki i trzeba również zrobić porządek z jego zębami, które mogą mieć negatywny wpływ na cały jego organizm. Cały czas potrzebne jest również wsparcie dla Urgo na karmę...

Jego wiek został oceniony początkowo na 8 lat, a ostatnio przez innego weterynarza na 10-12 lat.
Po zębach nie można określić dokładnie, bo są w bardzo złym stanie.

Z ogłoszeń odzew był, ale same nieodpowiedzialne domy niestety :(

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Pt sty 18, 2013 13:43 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

Przypomnę o głosowaniu na krakvecie i bardzo proszę, jeśli ktoś tu jeszcze zagląda, o poświęcenie chwilki i oddanie głosu na wspólnego kandydatka miau i dogo, który niestety znacząco przegrywa :( a w Szczecinku, w schronisku jest obecnie ponad 250 kotów.

Jak glosować ? Zmieniły się zasady , forum jest zamknięte, można tylko dodawać głosy.

JAK ODDAĆ GŁOS? BARDZO PROSTO!

1. Wejdź na: http://www.krakvet.pl/ forum/index.php

2. Zarejestruj się i podaj prawdziwy adres e-mail.

3. Wejdź na swoja pocztę podaną przy rejestracji i aktywuj rejestrację na forum.

4. Zaloguj się na forum.

5. Napisz jakiś post na: http://www.krakvet.pl/ forum/viewtopic.php?f=18&t=14611

6. Wejdź na http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16166 i oddaj głos na pozycję nr 7 NA SCHRONISKO SZCZECINEK W KOALICJI Z FUNDACJĄ NA POMOC PODHALANOM "BONO" klikasz pod ankietą „wyślij”

7. Przy oddawaniu głosu zostaniesz poproszony o podanie numeru telefonu, podaj go i poczekaj na kod weryfikacyjny.

8. Wpisz kod w ramkę.

DZIĘKUJEMY!!! :)

---

Jedna osoba ma prawo do oddania 1 głosu.
Z jednego komputera (1 adresu IP) może zostać oddany tylko 1 głos.

Aby mieć możliwość oddania głosu należy podać w systemie głosowania numer telefonu komórkowego w systemie 9 cyfrowym. Na wprowadzony numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Każda osoba identyfikowana jako numer telefonu może oddać głos tylko jeden raz.

DLA CIEBIE TYLKO CHWILA DLA ZWIERZĄT SZANSA NA LEPSZE ŻYCIE!!!!

Jeśli kiedyś już głosowałeś i jesteś zarejestrowany w KRAKVECIE i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 4!

UWAGA!
W przypadku trudności z zagłosowaniem ( np informacji "Oddano już głos z Twojego komputera") NIE PODDAWAJ SIĘ ! Spróbuj głosowania przez przeglądarkę Internet Explorer lub Opera.

GŁOSOWANIE TRWA DO 31 STYCZNIA

Cudak1

Post » Pt sty 18, 2013 17:24 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

zalogowałam się, ale nie mogę zagłosować bo jest napisane , że temat zamknięty. :|

udało się, choć strasznie to skomplikowane :|
Zagłosuję jeszcze z domowego kompa :wink:

kciuk

Post » Pt sty 18, 2013 18:22 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

kciuk pisze:zalogowałam się, ale nie mogę zagłosować bo jest napisane , że temat zamknięty. :|

udało się, choć strasznie to skomplikowane :|
Zagłosuję jeszcze z domowego kompa :wink:

Dziękuję, szczecineckie kociaki na pewno będą wdzięczne :)

Cudak1

Post » Sob sty 19, 2013 9:16 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

zagłosowałam raz jeszcze, ale sądząc z wyników marne szanse macie na wygranie :?

kciuk

Post » Pt lut 22, 2013 17:27 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

Urgo (schorowany mix husky) ze względu na chorobę serca (i pozostałe problemy zdrowotne) oraz wiek zostaje na stałe w DT, ale potrzebne jest wsparcie na jego leczenie i na karmę.

Fundacja Animal Security udostępniła dla niego swoje konto do wpłat, dzięki czemu ma wydarzenie na facebooku: https://www.facebook.com/events/125182044324814/

Można dla niego wpłacać pieniążki:
Fundacja Ochrony Zwierząt Animal Security
KRS 0000401342
Hetmańska 54/105
60-219 Poznań
Alior Bank 11 2490 0005 0000 4500 2768 5532
tytułem: Urgo

dla przelewów z zagranicy:
Alior Bank
IBAN: PL11 2490 0005 0000 4500 2768 5532
Swift: ALBPPLPW

Na facebooku są jego aktualne zdjęcia.
Szukamy dla niego Opiekunów Wirtualnych, bo utrzymanie chorego staruszka jest niestety bardzo kosztowne :(

Cudak1

Post » Wto mar 26, 2013 10:52 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

Uzupełniłam wpłaty na płatny DT dla suczek, bardzo dziękuję za Waszą pomoc :1luvu:

Cudak1

Post » Śro kwi 24, 2013 12:08 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

Obrazek

Mika została wczoraj uśpiona :(

"Mika wczoraj byla mniej ruchliwa i smutnawa, rano w ogóle nie chciała iść na spacer... wzielam ją do weta...temp 40,3stopnie, palpacyjnie wet ją wybadał i myślal początkowo że to jakaś niestrawność bo brzuch był twardawy, zrobił USG okazalo się że to guz na śledzionie 10cm z naciekami na wątrobę i jelita. Rokowania były złe ale dostała leki i jutro miala mieć operację, ale w samochodzie nie mogła się polożyć, wymiotowała więc zawrócilam do weta. Wyniki wyszły tragiczne wet dawal 10% szansy na powodzenie operacji pod warunkiem że przerzuty nie byly duże...ale nie zdecydowalam się na to bo już miała sunię z guzem śledziony walczyliśmy o nią a ona nikła w oczach w strasznym bólu. Podany zostal jej anestetyk i jak mięśnie zwiotczaly dopiero było widać guza ja dwie pięści...wet go nakłuł zobaczyć czy to masa...ale okazało się że to guz wysiękowy z płynem i krwią bez szans na owodzenie operacji... taki guz by pękł i Mika umarłaby za kilka dni na zapalenie otrzewnej. Takie guzy są najgosze bo początkowo nie dają objawów a rosną bardzo szybko jeszcze w sobotę dziurę kopała z Ini razem. Jestem zdania że dla własnego egoizmu nie można skazywać psa na cierpienie tylko dlatego że nie możemy się z nim rozstać."

Cudak1

Post » Śro kwi 24, 2013 12:23 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

Bardzo, bardzo mi przykro :(

Opiekunka moim zdaniem dobrze zrobiła nie skazując małej na cierpienie. Bardzo ciężko podjąć taką decyzję, ale czasami tylko tak możemy pomóc - odejść bez bólu :(
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro kwi 24, 2013 15:56 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

Mnie też przykro :(

kciuk

Post » Śro kwi 24, 2013 17:31 Re: Potrzebne wsparcie na DT dla 2 staruszek! i dla chorego

Przykro, bo nikt by się nie spodziewał, że tak nagle się okaże, że jest aż tak chora... :(
Najważniejsze, że już nie cierpi i że choć końcówkę życia (10 ostatnich miesięcy) spędziła w godnych warunkach, nie brakowało jej jedzonka, ani głaskania.. była dla kogoś ważna. Dziękuję wszystkim, którzy się do tego przyczynili.

Jak tylko spłacimy dług za PDT i wczorajszą wizytę, to będziemy zbierać na badania (profilaktyczne USG) dla Inez - córki Miki [*], która jest tylko rok od niej młodsza i lepiej "dmuchać na zimne" - małe guzy można wyciąć w razie czego... a obie dopiero na stare lata wysterylizowane były :|

Cudak1

[poprzednia][następna]