PRZYSTAN OCALENIE - KOLEJNE DRAMATY ZWIERZĄT !!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob lut 26, 2011 20:57 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon lut 28, 2011 19:46 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

TVN UWAGA o Przystani
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto mar 01, 2011 11:52 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

Mam nadzieję, że jeszcze dziś na naszej stronie Fundacji pojawi się apel o pomoc dla Przystani. Trzeba się wzajemnie wspierać !!!
Pozdrawiam

Gosia B - Fundacja KŻ

Kocie Życie

Od: Pt lut 27, 2009 13:16

Post » Śro mar 02, 2011 21:25 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

:ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt mar 04, 2011 11:59 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

Ja mój 1% przekazuje dla Przystani nie jest to dużo ale zawsze coś. Prawda?
Bazarek dla Vita do 05.06 godz 20

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=162515

Iljova

Od: Śro lip 21, 2010 19:14

Post » Pt mar 04, 2011 19:27 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

Kocie Życie pisze:Mam nadzieję, że jeszcze dziś na naszej stronie Fundacji pojawi się apel o pomoc dla Przystani. Trzeba się wzajemnie wspierać !!!
Pozdrawiam

Gosia B - Fundacja KŻ

Bardzo , bardzo dziekuje :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt mar 04, 2011 19:29 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

Iljova pisze:Ja mój 1% przekazuje dla Przystani nie jest to dużo ale zawsze coś. Prawda?

Iljova nawet najmniejszy 1% podatku jest bardzo ważny , bardzo dziękuje :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt mar 04, 2011 19:30 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

Ktoś kiedyś powiedział że marzenia sie spełniają :) no i się spełniło bo odwiedziłam Przystań Ocalenie :lol::lol::lol:

Poznałam wielu mieszkańców Przystani . Pierwsze zwierzę jakie poznała to była piękna krówka rasy Jak ( chyba nie pomyliłam nazwy :oops: ) , Kocie i psie trój łapki ,piękne konie które wiedza co to jest cierpienie , Starowinkę Śnieżkę która jest bardzo chora :(:(:( osiołki , dwie świnki wtulone w siebie , krówkę Borutke , osiołki i wiele innych ocalonych mieszkańców Przystani .... niestety zdjęcia które porobiłam nie nadają się bo było już ciemno i nie wyszły :shake:
Nad Przystanią nawet gwiazdy pięknie święcą .

Każdy z Nas ma pewnie wielu znajomych i ja powysyłałam do wielu ludzi sms z nr KRS i tak około 80 % z nich wpłaci i nawet pisali ze super ze im podpowiedziałam na jaka organizacje go przekazać .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt mar 04, 2011 19:58 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

Myślę że sporo osób pomoże Przystani bo jest wątek tutaj i na dogo więc zostały zwiększone szanse.
Bazarek dla Vita do 05.06 godz 20

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=162515

Iljova

Od: Śro lip 21, 2010 19:14

Post » Sob mar 05, 2011 16:48 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

Dziś jak byłam lecznicy ( jestem tam prawie co dziennie ) namówiłam pewną panią na wpłacenie 1% a inni sie przysłuchiwali naszej rozmowie i może oni tez ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie mar 06, 2011 21:46 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

A byłam dziś u Pani Marysi na obiedzie i napisałam jej nr KRS Przystani Ocalenie a ona go przekaże pani która jest księgowa i robi wielu ludziom PIT-y
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon mar 07, 2011 3:37 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

Justa&Zwierzaki
Cieszy mnie niezmiernie zaangażowanie w pomoc dla Przystani Ocalenie !!!
Szczególnie na Miau.. Chociaż wiele wiem, o patronacie Przystani nad koteczką o imieniu FRUZIA !!! Za co kolejny raz dziękuję!!!
Ja od kilku już lat (TAK NAPRAWDĘ ODKĄD MOŻNA BYŁO PRZEKAZYWAĆ DAROWIZNY, JESZCZE NIE BĘDĄCE 1 %) przelewam swoje pieniądze na Przystań Ocalenie...
Zetknęłam się również z Osobami z tej fundacji bezpośrednio.
Polecam pomoc tej organizacji - tym bardziej, ze mając konia z transportu (jednego) wiem, jak kosztowna jest pomoc, którą Przystań Ocalenie ma "we krwi"...
Wierzcie mi - to wyjątkowe Osoby i wyjątkowe miejsce...

Każdy grosz w Tym Miejscu wydatkowany jest maksymalnie efektywnie dla dobra zwierząt !!!

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Pon mar 07, 2011 19:20 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

przyjaciel_koni pisze:Justa&Zwierzaki
Cieszy mnie niezmiernie zaangażowanie w pomoc dla Przystani Ocalenie !!!
Szczególnie na Miau.. Chociaż wiele wiem, o patronacie Przystani nad koteczką o imieniu FRUZIA !!! Za co kolejny raz dziękuję!!!
Ja od kilku już lat (TAK NAPRAWDĘ ODKĄD MOŻNA BYŁO PRZEKAZYWAĆ DAROWIZNY, JESZCZE NIE BĘDĄCE 1 %) przelewam swoje pieniądze na Przystań Ocalenie...
Zetknęłam się również z Osobami z tej fundacji bezpośrednio.
Polecam pomoc tej organizacji - tym bardziej, ze mając konia z transportu (jednego) wiem, jak kosztowna jest pomoc, którą Przystań Ocalenie ma "we krwi"...
Wierzcie mi - to wyjątkowe Osoby i wyjątkowe miejsce...

Każdy grosz w Tym Miejscu wydatkowany jest maksymalnie efektywnie dla dobra zwierząt !!!

Przyjacielu koni witamy na wątku :1luvu:
Cała prawda o Przystani :1luvu:
A można tez porozmawiać z swoimi weta aby postawili tam skarbonkę tak jak jest w lecznicy FAUNA . Jak forumowa Kropeczka była ze mną i Matylda u weta to rzuciła tam swój '' grosik '' :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro mar 09, 2011 14:46 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

Ocalić końskiego skazańca

Obrazek

Kochani zbliża się tzw. Święto koni, które z całą pewnością nie jest świętem dla koni. Tego dnia w swoją ostatnią drogę z targowiska; w drogę na śmierć- wyruszają setki koni. To właśnie na tym końskim jarmarku udało nam się, dzięki Państwa pomocy, ocalić Petrę, Kaszmirka, Misia, Dolly, Lumena i Vitę a w ub. roku Metaxe. Jeździmy tam już od kilku lat i zawsze wracamy z oczami pełnymi łez oraz z rozdartym sercem. Przechodząc obok ponad tysiąca koni, patrząc im w oczy wiemy, że jesteśmy w stanie uratować jednego albo dwa i to zawsze boli najbardziej.

Nie wybieramy koni, kupujemy zawsze tego, który ma najmniejsze szanse, aby podołać trudom transportu na śmierć. W tym roku również się tam wybieramy, chociaż to bardzo ciężki dzień w naszej działalności- będziemy tam. Ciężko nam na to wszystko patrzeć, my traktujemy konie inaczej, jako przyjaciół, a nie jako towar eksportowy na mięso.

Koniec ubiegły roku był dla nas wyjątkowo trudny, odeszło wielu z naszych zwierzęcych przyjaciół, wiele nowych zwierząt trafiło też do „Przystani” i wymagają opieki i leczenia. Stan naszego konta po kryzysie w poprzednich latach również świeci pustkami dlatego nasza sytuacja finansowa jest ciężka, chcemy jednak podarować życie chociaż jednemu końskiemu skazańcowi.

Z całego serca prosimy Państwa o pomoc, za wszelkie wpłaty na konto zbiórkowe z przeznaczeniem dla „ocalonego ze Skaryszewa” z całego serca Państwu dziękujemy. Nie zmienimy świata, nie odwrócimy losu dla tych skazanych biedaków, ale temu jednemu możemy podarować coś najpiękniejszego życie. Targi już 14-15 marca 2011.

7 marca 2011

Niutek – władza na emeryturze!

Na emeryturę trafił do nas Niuton- pies policjant. W tym miejscu serdecznie dziękujemy Wojewódzkiej Komendzie Policji w Katowicach, która stara się o zapewnienie domów u dawnych opiekunów psom, które skończyły policyjną karierę. Czasem jednak zdarza się taka sytuacja, kiedy dotychczasowy opiekun nie może zabrać do siebie psa, który był jego partnerem. W przeciągu kilku ostatnich lat trafiło do nas już 5 takich policyjnych emerytów. Są to najczęściej psy biorące udział w patrolach, ale mieliśmy też specjalistę od wykrywania ładunków wybuchowych. Wszystkie są wspaniale ułożone i bardzo grzeczne. Dla wszystkich udało nam się znaleźć nowe wspaniałe domy, a obecnie Niuton zamieszkał u nas w Przystani.
Ma problemy zdrowotne- potrzebuje lekarstw na chorą trzustkę, osłonowych na nerki oraz specjalistycznej niskobiałkowej karmy. Co kwartał powinien być jak dotychczas poddany badaniu krwi, aby sprawdzić czy jego stan się nie pogarsza. Chcemy mu zapewnić wszystko co potrzebne, żeby spokojnie mógł sobie odpocząć po wielu latach służby. Prosimy więc Państwa o pomoc !!!
Za wszelkie wpłaty na konto zbiórkowe z dopiskiem „dla Niutona” serdecznie dziękujemy.
Ostatnio edytowano Czw mar 10, 2011 12:04 przez Justa&Zwierzaki, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro mar 09, 2011 14:47 Re: Psiaki i inne zwierz PRZYSTAŃ OCALENIE - 1% podatku = zycie

Zdjecia mi sie nie kopiuja :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]