Sunia Pusia nie uśpiona! :D w DS od 24 października :)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt paź 08, 2010 18:11 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Gibutkowa pisze:Już wiem, z Rybnika. Podałam im kilka "połączeń" z transportowego z miau. Sunia NA PEWNO nie będzie uśpiona, właścicielka przekaże ją jutro dziewczynie z dogo i sunia będzie mogła u niej być ze kilka dni w oczekiwaniu na transport. :ok:

jesoo ale ulga, Gibutkowa koffam Cię :1luvu: :1luvu: :1luvu: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt paź 08, 2010 18:23 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

ja adoptowałam psiaka z SOZ-u w Słupsku mówie wam najfajniejszy pies jakiego mam a mam ich 3
Obrazek

deluśka

Od: Sob paź 02, 2010 1:30

Post » Pt paź 08, 2010 18:25 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

no i 2 koty...
Obrazek

deluśka

Od: Sob paź 02, 2010 1:30

Post » Pt paź 08, 2010 20:13 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Uff :) Ale ulga :) No normalnie prześwietnie!!!! :ok:
Obrazek Obrazek

kicka

Od: Pt sie 01, 2008 16:39

Post » Pt paź 08, 2010 20:33 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

bałam się zajrzeć.A tu takie wieści :lol:
ale kciuki cały czas.Dopóki pani jej nie przekaże to nie puszczam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt paź 08, 2010 21:04 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

ASK@ pisze:bałam się zajrzeć.A tu takie wieści :lol:
ale kciuki cały czas.Dopóki pani jej nie przekaże to nie puszczam.

:ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 08, 2010 21:07 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Kopiuje z dogo:

"oo super że ktoś jest na miejscu... przedadopcyjna to raczej konieczna nie jest bo naprawde kobita sensownie brzmi a i mówi wprost jak sprawa wyglada... juz jej mówiłam ze organizujemy transport ...szkoda tylko tych badan gdyby sunka miala w nd jechac bo w pon rano moge jej dopiero pobrac krew.... a moze jedzie ktoś w poniedziałek dopiero : P

jeszcze tylko musze pania od kotów powiadomic bo ona tez oferowała ewent ds i to na zasadzie zostawienia suni jesli nie bedzie masakry ... tez fajny domek ale moze nie próbujmy...stresowac zwierzaków

aa.... ja mysle żeby zrobic jakas zbiorke na dziewczyne już... bo czeka ja szczepienia p/wściekliźnie (jutro bo panstwo zaniedbali , pół roku po terminie) potem juz pani Joanna i mama beda szczepic wirusówki no i badania krwi i jesli wszystko ok to sterylizacja.... troche tego wyjdzie a ja bazarek bede mogła zrobic jakis dopiero w nast tygodniu.... kto rzuci grosza?>

podaje swoje konto :
80 1240 4403 1111 0010 1878 7967
Beata Bzdak
44-217 Rybnik"

Gdyby ktoś mógł wesprzeć grosikiem :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 09, 2010 7:18 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

dzięki Wam Sunia przeżyje!!!!!!!
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Sob paź 09, 2010 7:47 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

hip hip hura :!: hip hip hura :!: strasznie się cieszę że sunia znalazła dom, super wiadomość :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Od: Nie lip 25, 2010 15:59

Post » Sob paź 09, 2010 17:27 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

wiadomo coś?
Obrazek

ASK@

Post » Sob paź 09, 2010 17:32 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

:?:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob paź 09, 2010 20:10 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Ufff, ufff uffff. No najgorszego nie doszło! :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:

Przekopiowuję z dogo:
o 13.45:
kurde... post mi nie wskoczył a napisałam go 3 h temu... Pusia jest u mnie... mam z nia mały problem a raczej z rodzicami .... jak wychodze z pokoju ona szczeka...takze musi z nia ktos byc a ze ja własnie wyjezdzam ktoś musi mi ja przetrzymac do wieczora.......dzieki Agucha !

tak jedzie do wawy ...państwo juz na nia czekaja ....wiele ludzi oferowało wsparcie fianansowe..zobaczymy jak bedzie... jak mam nadzieje ze gdyby co to nie zostawimy ich w potzrebie...

wstepnie jak wszystko wyjdzie mała jutro pojedzie pociagiem z kato o 17,45 ...ale to nie jest jeszcze na 100 % .... prosze poszukajcie jeszcze czy ktos nie jedzie w poniedziałek... byłoby rewelacyjnie./.. : P

Pusia od godz. 14 u mnie
Śliczna, spokojna i przerażona nową sytuacją sunieczka.

Jak na moje oko - nie dałabym jej 11 lat... Na pewno nie jest młódką, ale i nie taką starowinką... Śpi pod drzwiami na swoim kocyku. Dzieci raczej nie zna, ale nie jest agresywna - schodzi im z drogi, od moich suczydeł również ucieka.

W ogóle jej nie słychać ani nie widać... nie wiem Betka dlaczemu u Ciebie szczekała

Najfajniejszy dla niej byłby dom bez małych dzieci i innych psów... a jeżeli już to ze staruszkiem jakimś nie nachalnym

Nowi właściciele będą mieli pociechę z niej
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob paź 09, 2010 20:25 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

ciesze sie. :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Sob paź 09, 2010 20:37 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

:D
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie paź 10, 2010 14:09 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Witajcie.... w koncu tu dotarłam.... dziekuje za założenie tego wątku tutaj(ja ogłaszałam ja na psich forach a nie pomysłałam ze namiau tez warto), jak również za wysyłanie maili i informacji do zanajomych...... Pusia bardzo Wam dziekuje.... a nam daje sie poznac od jak najlepszej strony....

przeklajam z dogo mój dzisiejszy wywód...

tak na transport czekamy do nast niedzieli....zrobie jej jutro badania (morfo +biochemia) zeby było na czysto ....wyjdzie ok 40-60 zł zalezy od ilości wysyłanych badan

a teraz z nowych wiesci :
- jej pani miała wczoraj wyjezdzac za granice a umowe ktora zostawiłam doniesc do sąsiadki...rozmawiałam z sasiadką ... umowy u niej nie ma... jutro do babki pójde (bo pewnie nigdzie nie pojechała) i wezme te umowy bo niestety zostawiłam tam swój podpis (głupia jestem czy naiwna?)
- przy okazji rozmowy z sasiadką dowiedziałam się ze Pani Pusi jest wdową i pomieszkuje u nije jakis Pan... który od razu mi sie nie spodobał i sąsiadka rzekła że on raczej do tego psa przekonany nigdy nie był ...raz jechał z nią juz do schronu (decyzja również włascicielki) a zostawił ją w lesie...dobrzez ze pani o tym powiedział pojechała po nia....no ale rewelacja ...teraz wybrała dla niej śmierc a sama chyba sie nigdzie nie wybiera... jak jutro te babe zobacze to oby mnie piorun nie trzasnął

- coś więcej o pusi.... okazuje sie że pusia nie goni kotów ! no mojego malca zareagowała ciekawościa za zasadzie stoi i patrzy sie ii tylkio kiedy mały zaczał syczec na nia to maleńka zaczeła szczekac , nie podchodziła do niego... wiec koty uwazam tymbardziej takie które ja oleja to nie ma problmeu a jesli którys bedzie do niej fikał to raczje mu nic nie zrobi... piesków rzeczywiscie troche sie boi....
z Agucha podejrzewamy ze jak na takie uzebienie ona może miec góra 8 lat.... nie wiem czy pani nie skąłmała zeby łatwiej ją było uśpic (ksiazeczki jej i tak nie ma wiec by tego nie udowodniła a sasiadce z kolei powiedziałą ze pusia ma 13 lat i to w konteksie tego ze ja chce uspic, tak wiec bujda na resorach) ... jutro jeszcz emoja wetka ja zobaczy bo póki co ogladał ja weterynarz który był w sobote tak na szybko czy guzków niema (czysto !)
- Pusia to ciasteczkowy potwór : ) przyniosłam sobie cisteczko ku kawie i ona zaraz obok i co robi ? prosi !!!! niech mi ktos powie gdzie mam wgrac filmik i jak.... PADNIECIE!!!
- mała własnie przestała sie ekscytowac i śpi mi przy nodze , nie na swoim kocyku tylko na paneli..rety! bardzo wpatrzony w człowieka piesek ! ten mały ból że jak wyjde z mieszkania to szczeka....czasem sie troche uspokoi ale co jakis czas ja słysze z dołu (nie wiem jak to bedzie jutro jak bede w pracy....jak bedzie szczekac to sie wyprowadzamy obie ).... oj własnie brzuszek wystawiła.... kurde
- słuchajcie pojawiły sie głosy mozna by to nazwac "rozsądku" ...chodzi o ten domek z ograniczonymi funduszami....teraz wszak wiele ludzi oferuje wsparcie...ale jesli mała zacznie chorowac za 3 lata a te osoby nie beda miały pieniedzy a ja nie bede mogła zrobic bazarku (bo w koncu mała bedzie w ds) to co wtedy?
ja do pani bede dzis dzwonic i jeszcze raz przedyskutuje z nia (córka) jak ona to widzi ..powiem ze moze byc róznie..a mysle sobie tez skoro tydzien czasu to oze ktoś (sleepingbyday?) poszedł by do rodziców Pani czyli docelowych włascicieli i tez porozmawial z nimi - mysle ze gdyby tu jednak doszlibysmy zarówno z osobami zainteresowanymi do wniosku ze moze lepiej w pewnym pod wzg funduszy miejscu to są jeszcze ten domek z perspektywa rotka (ps mała w lecznicy nie rzucała sie na duze psy raczej sie stresoała ich obecnoscia...no ale wiem ze rotki potraia byc niezwykle łagodne wiec moze musiałaby sie przyzwyczaic do rozmiaru no i towarzystwa) ....i domek z kotami któe po dzisiejszym doświadczeniu wydaje mi sie byc całkiem w porzadku tylko tez musze dopytac jak wygladała by tam sprawa finansowa i czy Pani mama jest ewent w stanei sama zajac sie pieskiem (dzwonie tam od wczoraj ale brak kontaktu)

z racji badan jutrzejszych które w sumie wyniosą jakie 100 zł (morfologia, biochemia, usg) plus transport który pewnie całkowicie bezpłatny nie bedzie prosze o darowizny jesli ktos moze dla malenkiej (bazarku narazie nie mam czasu robic a i powiem szczerze ze moje kociaste tez czekaja na bazarek) ...
jesli za tydzien w weekend nie znajdzie sie ktos kto by ją zabrał do wawy to sama z nia pojade bo nie mamy jej w rybniku gdzie tymczasowac a w wawie mamy i super dt i ten ewentualny ds (o którym pisałam wyzej) tylko ze swojego biletu całego tez nie dałabym rady pokryc

wyjasniła sie sprawa z tymi pańmi od kotów... ona mówi że teraz mama jest w szpitalu i ona tez nie szukała pieska na już - to jest osoba która miała niejednego tymczasa kociego czy psiego - mówi jednak ze gdyby tamten domek nie zdecydował sie to ona Pusie wexmie na dt z świadomoscia ze jak jej nie znajdzie ds to zostanie u niej.... ale tez mi podpowiada zeby sokojnie zrobic badania i zobaczymy co Panstwo powiedza... ona jakby co tez bedzie finansowo wspierac...

finansowych deklaracji wsparcie są cztery z czego 2 mocne które oferowały nawet comiesieczne wpłaty przez jakis czas .... ja osobiscie uwazam ze faktycznie jak panstwo ja biora na ds to nie bedziemy bawic sie w stałe deklaracje troche to bez sensu i nie fair... choc jakies becikowe wyjsciowe jak najbardziej (bo onanawet szczepien wirusowych nie ma no i sterylizacja) , a jak by sie cos działo to nie wiem - jednak powinni oni ja wziac z świadomoscia ze moze nie byc chetnych na wsparcie finansowe za 3 lata np... co myslicie ??? do rozpracowania z nimi <?>

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

[poprzednia][następna]