Moderator: Moderatorzy
Legnica pisze:Czym ratować chore ryby?
Tydzień temu miały przekrwione płetwy i ospale leżały na dnie,jedna gubiła łuski,obie wydawały się być pokryte śluzem(ale pewności nie mam).
Polecono mi preparat HEALTHOSAN,po kąpieli w tym preparacie jest niby lepiej,bo rybki są ożywione,ruchliwe,z tym że przekrwienie na płetwach nie minęło a dodatkowo są mega oblepione białymi kropkami.
Nie wiem czy to taki tylko etap i choroba się wycofuje,czy zastosowany lek niczego nie wyleczył?
*anika* pisze:wpuściłam je oczywiście do dużego akwarium, są razem z innymi dwiema samiczkami i samcem.
na razie się dogadują.
*anika* pisze:Akwarium (72l) po porządkach:![]()
Ta nowa świetlówka strasznie mi się podobajest bardzo jasno w akwa, neony się ładnie świecą, molinezje jeszcze bardziej pomarańczowe, bojowniki w końcu widać... i zbrojnica mi się nawet dziś ukazała! Co prawda na zdjęciach nie wychodzi ostro, ale i tak dobrze, że się tak ośmieliła
(a może ona przez te jasne światło mnie nie widzi jak podchodzę do zbiornika?)
kotx2 pisze:*anika* pisze:Akwarium (72l) po porządkach:![]()
Ta nowa świetlówka strasznie mi się podobajest bardzo jasno w akwa, neony się ładnie świecą, molinezje jeszcze bardziej pomarańczowe, bojowniki w końcu widać... i zbrojnica mi się nawet dziś ukazała! Co prawda na zdjęciach nie wychodzi ostro, ale i tak dobrze, że się tak ośmieliła
a co to za świetlówka tzn.firma,moc itd
zorba pisze:Ma ktoś ochotę przygarnąć glonojadkę-samiczkę? Duży okaz ( ok.20 cm), w pełni zdrowa. Mieszka w dużym akwarium niestety samaChciałabym żeby znalazła dobre spokojne akwarium, nie chcę ogłaszać byle gdzie bo wiem, że tylko na Miau znajdzie dobry dom.
*anika* pisze:kotx2 pisze:*anika* pisze:Akwarium (72l) po porządkach:![]()
a co to za świetlówka tzn.firma,moc itd
Philips AquaRelle 15W 10000K (tylko jedna świetlówka się tu świeci) + odbłyśnik oczywiście.
Dodałam zdjęcia do posta powyżej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 114 gości