Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie paź 14, 2012 20:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Pańcia uprzejmie zawiadamia, że ma dziś kaca jak stąd do niewiadomodokąd, więc poczyni dziś wpis spychająco - polecający.
Otóż Sherlock, niejako bezwiednie, poszerzył pańciowe horyzonty. Albowiem, w poszukiwaniu towarzyszek do piszczenia na widok Cumberbatcha, :twisted: trafiłam najpierw na blog dośc konkretnie związany z Sherlockiem jako takim, w interpretacjach różnych, a pisze go dziewczyna naprawdę bardzo inteligentnie i w stylu szalenie mi odpowiadającym.
http://sherlockista.blogspot.com/
A stamtąd powędrowałam na blog niejakiego zwierza
http://zpopk.blox.pl/2012/01/Every-tear ... z1jcfcqJfy
i jak już podelektowałam się kolejną recenzją o Sherlocku, to wróciłam na stronę główną i zatonęłam w czytaniu.
A jeszcze potem trafiłam na Bigos Kulturalny
http://bigoskulturalny.blogspot.com/
Tu również, ofc, zaczęłam od recenzji z Sherlocka, a dopiero potem dotarłam do reszty.
jasną jest rzeczą, że nigdy w życiu nie będę miała czasu na przeczytanie i obejrzenie tego wszystkiego, o czym piszą wszystkie panie. Ale mam dużo uciechy z czytania ich recenzji, a poza tym, dzięki nim przynajmniej wiem co mnie omija, co w ogóle jest grane i wydawane i co ewentualnie powinnam obejrzeć w razie nagłego przypływu wolnego czasu. Zawsze jest szansa, że sobie w końcu coś przy tej swojej osteoporozie złamię i pójdę na milutkie zwolnionko, c'ne? :mrgreen:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie paź 14, 2012 20:53 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Meg, mam nadzieję, że nie wykraczesz sobie żadnego złamania :evil: co nie znaczy, że nie życzę Ci milutkiego zwolnionka... :roll:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie paź 14, 2012 21:02 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Rzadko zaglądam ostatnio, bo czasu brak. Ale jak już wyszarpię to doczytuje i widzę, że jak wszędzie - troche smutno, troche wesoło.
Na dobranoc bardzo lubie sobie Was poczytać, a i zdjęcia podpatrzeć, i foto-story :ryk: :ryk:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie paź 14, 2012 21:12 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ja też bym chętnie posiedziała na zwolnieniu , o niczym innym nie marzę :cry: . A tak przy okazji co tam u nasze Mosia , dobrze się chowa? :?:

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Nie paź 14, 2012 21:33 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Jestem zakochana w Mosiu - tu powinna być ikonka, której Meg nie znosi :mrgreen: Jest piękny, a w dodatku straszna przylepa :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie paź 14, 2012 21:46 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Moś przerabia czarną poduszkę z kanapy na poduszkę rudą i bardzo jest tym zajęty całymi nocami. W dzień czai się na żarcie na krześle w kuchni.
Obfocę towarzystwo mam nadzieję, choć w tym tygodniu nie mam wolnego.

Megana

Post » Pon paź 15, 2012 9:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ciocia Bianka ja też jestem zakochana w Mosiu :mrgreen: , ciekawe czy Meg też :) ?

Kropkaa

Post » Śro paź 17, 2012 19:15 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

ROZMOWY
NA DWIE GŁOWY!

Telefoniczne.
Teżet (wesolutko) - ale wiesz, że wczoraj jest dzisiaj, no bo odwołali...?
Meg - No wiem, ale pora się zmieniła, nie widzę przeszkód, byś obejrzał mecz i wrócił do domu jak normalny biały człowiek.
Teżet (niefrasobliwie) - Nie, no coś ty, zostanę u Jurusia...
Meg (odrobinę wkurzona, choć bynajmniej nie zdziwiona) - No jasne, a dziecka nie ma, a ja się sama ze wszystkim użeram, a psy siedzą same tyle czasu! Filo zasrał cały przedpokój, właśnie usiłuję posprzątać!
Teżet (chytrze) - Ojejej, chyba w nieodpowiednim momencie zadzwoniłem, to ja kończę, będę jutro już normalnie!
Meg (doznaje natychmiastowego skojarzenia z pewnym ff* i odruchowo leci z cytatem) - Sherlock, ty byś nie rozpoznał normalności, nawet jakbyś się o nią potknął!
Teżet - ...
Teżet (pospiesznie) - Eeeee... też cię kocham, paaaa!

Ff do Sherlocka, oczywiście, autorstwa Toroj. Pod tym nickiem kryje się autentyczna polska pisarka. Można czytać osobno, choć w zasadzie nie zaszkodzi znać przynajmniej poprzednią część, pt "Normalność"
Polecam, ponieważ można się opluć ze śmiechu, a czasem tego właśnie człowiekowi potrzeba.
http://forum.mirriel.net/viewtopic.php?f=15&t=18725

Megana

Post » Czw paź 18, 2012 21:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Z CYKLU
MAM SIOSTRZEŃCA

Jędruś (przeziębiony, nie poszedł do przedszkola)
Babunia (akurat ma imieniny, co nie ma żadnego związku)

J.(rzęzi i kicha) - Apsik, apsik, hy, hy!
B.(uprzejmie) - Na zdrowie!
J. (odkrywczo) - Jestem stary, zepsuty diesel...

Megana

Post » Czw paź 18, 2012 22:33 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Babuniu, spóźnione ale bardzo serdeczne Życzenia z okazji minionych Imienin :)
Oby Cię wena twórcza nigdy nie opuściła :ok:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw paź 18, 2012 22:36 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Czuję się zagubiona w akcji. 8O

Megana

Post » Czw paź 18, 2012 22:53 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Zostałaś babunią per procura :ok: :wink:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt paź 19, 2012 9:12 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Szkoda że Sherlock taki krótki odcinkowo. Fajny z Niego facet był. Ja po wielu namysłach w końcu zdecydowałam się na rozpoczęcie Gry o tron, telewizyjnej. Najbardziej do obejrzenia mnie przekonał Sean Bean 8) Jestem po trzech odcinkach, zobaczymy czy da radę :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt paź 19, 2012 18:04 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

A ja zamierzam obejrzeć to
http://www.youtube.com/watch?v=rNcV8ddhT1U
Oto Benedykt w filmie "Trzecia Gwiazda".

A tu nieoficjalny trailer
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 95AtaLfa5A

I wiem, że będę szlochać jak bóbr, zatem muszę poczekać, aż zostanę sama w domu.
Albowiem nienawidzę, nie znoszę płakać w towarzystwie.
Niestety, nie mam pojęcia, kiedy ten szczęśliwy fakt nastąpi.
Ale wy się nie krępujcie...

Megana

Post » Pt paź 19, 2012 21:09 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ja też nie płacze w towarzystwie nigdy, dlatego uchodzę za twardzielkę :mrgreen: a filmiki zobaczę w wolnej chwili. Ciekawa jestem co Cię tak doprowadza do łez ? :?

Kropkaa

[poprzednia][następna]