Taizu, jeże z wielkim smakiem jedzą ziarna słonecznika

czy inne nie mam pojęcia. Ale na przykład otręby jedzą. Wiem, że niektórzy dają jeżom orzechy. Jak kiedyś dałam włoskie, bo takie akurat miałam, ale nie chciały.
Erin, leci
cienżko 
Przybyły dwa jeżyki Jacek i Agatka (około 60 i 70 gram), po wypadku komunikacyjnym. Jacek miał uraz głowy i nie dał rady. Agatka została sama. Radzi sobie dzielnie i już zaczęła jeść "dorosłe" jedzenie
Nie wiem czy pamiętacie jeża Brzydala. Szło ku dobremu, chora łapa się uruchamiała i nagle całkowita zapaść - tylne łapy w szpagacie

Dosłownie. Ponieważ od jakiegoś czasu mieszkał w kojcu myśleliśmy, że łapa utkwiła w jakiejś szparze kojca i ją sobie wyszarpnął ze stawu. Jeden wet ortopeda powiedział, że to paraliż i ratunkiem jest tylko wózek. Drugi (dzisiaj) powiedział, że to problem neurologiczny i trzeba wdrożyć leczenie farmakologiczne .... może się poprawi

Już nie mam pojęcia co robić
Drakuś na szczęście się uruchomił. Dziś na wieczornym spacerku zrobiliśmy ponad kilometr

Ale cukier szaleje. Chyba M macza w tym palce, bo podejrzewam że daje mu psie smakołyki

Muszę znaleźć jakiś przepis na zdrowe psie ciasteczka - na bank gdzieś widziałam.
A za około 6 godzin wyjeżdżam do Krakowa