Moderator: Moderatorzy
Ewa L. pisze:Kochane cioteczki i wujkowie serdecznie zapraszamy na niezwykły bazarek pt: " Kupię żeby nie dostać czyli RZDNNP na łódzkie biedy"
viewtopic.php?p=10632625#p10632625
inga.mm pisze:Ewa L. pisze:Kochane cioteczki i wujkowie serdecznie zapraszamy na niezwykły bazarek pt: " Kupię żeby nie dostać czyli RZDNNP na łódzkie biedy"
viewtopic.php?p=10632625#p10632625
do bani ten link
inga.mm pisze:Dziś minął rok od śmierci Tosi.
Byłam na działce gdzie pochowałam Pannę Melę, Tulę, Tosię i Dzidulka.
Zabrałam Pikę - okropnie to przeżyła.
reszta relacji później
inga.mm pisze:Dziś minął rok od śmierci Tosi.
Byłam na działce gdzie pochowałam Pannę Melę, Tulę, Tosię i Dzidulka.
Zabrałam Pikę - okropnie to przeżyła.
reszta relacji później
inga.mm pisze:Na działkę zabraliśmy Pikę.
Chciałam przedstawić ją moim nieżyjącym zwierzakom (choć przekonana jestem, że już ją znają).
Chciałam też zobaczyć czy puszczona bez smyczy będzie wracała.
No i niestety.
Wyjazd był dla Piki ogromnym stresem.
Bała się okropnie, zapewne wywiezienia i porzucenia. Najpierw trzymała się mnie kurczowo, potem nie chciała zejść z kolan. Na smyczy biegała bezładnie po działce, przywierała do ziemi w pozycji poddańczej, patrząc oczami wielkimi i przerażonymi.
Po pewnym czasie wydawało się, że się nieco uspokoiła, więc została puszczona bez smyczy.
Biegała przy siatce próbując wyjść. Nie reagowała na wołanie.
Na urlopie będę musiała bardzo uważać na nią.
W drodze powrotnej przysnęła w samochodzie, a w domu padła zmęczona.
Powtórnie spróbujemy w sobotę lub niedzielę, jeśli pogoda pozwoli, ale tym razem weźmiemy Mimisię. Może razem będą czuły się bezpiecznie?![]()
![]()
![]()
![]()
inga.mm pisze:clematisy posadzone. W przyszłym roku powinny ładnie się rozrosnąć.
Oczywiście popłakałam się, a potem rozmawiałam z Tosią. Mówiłam jej o clematisach, Dzidek nie odzywał się do mnie, bo on zawsze był cichutki. Tula też nic nie mówiła. Tula była cichuteńkim pieseczkiem. Panna Mela też.
Czy inni też tak mają, że rozmawiają z tymi, którzy odeszli?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości