PIES, KTÓRY CHCIAŁ UJRZEĆ SŁOŃCE

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon paź 06, 2008 13:07

Była niedziela, niby normalny dzień, ale wcale nie normalny, to niezwykły dzień... Miało się spełnić marzenie pewnego psa... moje marzenie...
Wstałam trochę poddenerwowana, setki pytań w głowie - jak to będzie, czy wszystko się uda, jak Whiski zniesie narkozę, jak przeżyje podróż???
W pewnym momencie zadzwoniła moja mama i powiedziała: "Nie martw się, wszystko będzie dobrze, zobacz nawet Słońce specjalnie dla niego wyszło..."
I przestałam się bać, nagle poczułam, że się uda, że będzie dobrze, no bo przecież Słońce nie na darmo wyszło po tylu chmurnych dniach :)

Powiem tylko tyle, że dnia 5 października 2008 roku spełniło się moje wielkie marzenie! Więcej nie powiem, bo nie potrafię znaleźć odpowiednich słów :oops:

Zapraszam do obejrzenia zdjęć! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

http://picasaweb.google.com/jucca1313/W ... 2400167026

Jak będę miała chwilę to zrobię filmik, taki jak ten pierwszy, tylko, że nie będziemy już płakać, no chyba że z radości :D
Ostatnio edytowano Czw lut 26, 2009 12:45 przez Monika P., łącznie edytowano 1 raz

Monika P.

Od: Pt paź 26, 2007 13:18

Post » Pon paź 06, 2008 14:42

Moniko, te zdjęcia, oglądałam i płakałam z radości.To wspaniałe , nowe życie Whiskiego to twoje dzieło.Jak dobrze, ze masz odwagę i sile walczyć o realizacje swoich marzeń :D :D :D :D :D

misia007

Od: Nie lip 08, 2007 11:24

Post » Pon paź 06, 2008 14:46

Dzięki misia! Ale to nie tylko moja zasługa, dużo ludzi się włączyło w pomoc, przede wszystkim finansowo! Tomek harował przez 3 tygodnie od świtu do nocy, wielkie dzięki również dla Michała, który tak sprawnie przeprowadził całą akcję :D

Ale dzięki tej akcji wierzę, że MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ :D Trzeba tylko bardzo chcieć!!!

Monika P.

Post » Pon paź 06, 2008 14:46

Piękne zdjęcia, aż się popłakałam... Cieszę się, że udało się Nam (mi troszeczkę też, bo przez Allegro...) pomóc temu cudnemu psiakowi :D
Monika i Tomek (oraz Mirek i Michał) - jesteście wielcy jak... Pałac Kultury :king: :aniolek:

EDIT: dopisałam wszystkich WIELKICH, uczestniczących w "akcji" :)
Ostatnio edytowano Pon paź 06, 2008 15:15 przez tufcio, łącznie edytowano 1 raz

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Pon paź 06, 2008 14:51

No i nie zapominam o kimś najważniejszym - o MIRKU - człowieku który dał nam ten wielki kawał ziemi, który otworzył Whiskiemu bramę do raju!!!

MIREK wielkie dzięki :1luvu:

Monika P.

Post » Pon paź 06, 2008 14:57

Jaki piekny ten Whiski! I jaki usmiechniety, widac to szczescie na pyszczku! Az lezka mi sie w oku zakrecila. Swietna robota, Moniko!

gosiownik

Od: Pt maja 02, 2008 21:36

Post » Pon paź 06, 2008 15:49

Boże, nie wiem co napisać po obejrzeniu zdjęć, zryczałam się .

Ogromne szczęście usmiechnęło się do tego psa :D .

Moniko - kocham Cię i kocham wszystkich, którzy tyle Ci pomogli.

Mirek - ukłon do samej ziemi i ściskam z całych sił :D .

Tomek - napracowałeś się, wielkie dzięki w imieniu wszystkich, którzy

dołożyli się finansowo, za tak wielką pomoc.

Twoja praca jest bezcenna.Ściskam Cię chłopie mooooooocno :D .

Moniko - wielkie dzięki cudowna dziewczyno :D .
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon paź 06, 2008 18:15

Jejuniu ślicznie :) Wspaniale, ten piesek zmienił się nie do poznania... :wink: Nawet moją mamę zachwycił i poprosiła mnie o ustawienie Whiska tapecie :) Pozdrówcie ode mnie tego niesamowitego psiaka :mrgreen: :)
"Kupują swym dzieciom króliczki i kotki
by je nauczyć miłości, litości
i nigdy, przenigdy im nie wytłumaczą,
że "zwierzę" i "rzeczy" to samo dla nich znaczą!!!"

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Od: Sob mar 17, 2007 15:59

Post » Pon paź 06, 2008 22:15

Się zryczałam ;)
PIĘKNE!!!!!
BEZCENNE!!!!
To zestawienie dwóch zdjęć na końcu - tego sprzed tygodni i tego z wczoraj.
Taka radość na tym pysiu!
Monika! Nie mam słów!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon paź 06, 2008 22:24

Ps.: Monika - wspaniały reportaż!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Wto paź 07, 2008 7:11

Dziewczyny - wielkie dzięki w imieniu nas wszystkich za tak cudowne słowa! Jak czytam Wasze komentarze to też mi się łezka kręci :wink: To było niesamowite wiedzieć, że wszyscy tu jesteście i trzymacie kciuki, że czekacie na wieści, że wierzycie.... Bardzo bardzo za to dziękuję!!!

Nie mogę sobie tylko darować, że stało się to dopiero teraz, że gdybym mocniej się starała to może udało by się wcześniej zmienić życie tego biedactwa....
Ale staram się już o tym nie myśleć, zapomnieć te straszne obrazy z tamtego miejsca. Teraz chcę widzieć tylko uśmiechniętą mordkę Whiskiego :D

Monika P.

Post » Wto paź 07, 2008 9:59

Najnowsza relacja!

Tomek jest z nim od niedzieli non stop i zostanie do środy do wieczora (śpi w samochodzie obok wybiegu). Cały czas zdaje mi przez telefon relacje!

Whiski jest bardzo, bardzo szczęśliliwy, cały czas chodzi sobie po terenie i zwiedza. Czasem pośpi w wiacie czasem w budzie. W nocy wybiera budę, jest ocieplona styropianem i wyłożona słomą :wink:

Tomek mówi, że wieczorami szczeka razem z okolicznymi burkami, ale jego szczekanie jest teraz zupełnie inne, radosne i wesołe :D

Czasem odwiedza go Reksio, mały kundelek sąsiadów, wtedy Whiski pokazuje mu, że on tu jest panem, szczeka i obsikuje drzewa znacząc teren (kiedyś przy sikaniu nie zadzierał nogi, bo nie miał żadnego drzewa, sikał na beton jak suczka). Teraz jest dumnym psem, widać to w jego spojrzeniu!

Najbardziej niesamowita wiadomość to to, że Whiski nawet kopał w piachu, specjalnie zostawiliśmy mu zaczęty dół i górkę z piasku, żeby go do tego zachęcić no i udało się :lol:

Whiski jest o wiele łagodniejszy, daje się głaskać i jest spragniony kontaktu! Już nie mogę się doczekać soboty, kiedy do niego pojadę (oczywiście będą fotki!)

Przed zimą chcemy mu dobudować jeszcze taki wielki wybieg (ok. 600-700 m2) gdzie będzie "wychodził na spacery".

A może z czasem jak będziemy już pewni jego zachowania, weźmiemy go na smycz i pójdziemy na prawdziwy spacer do lasu... Wszystko wskazuje, że to się uda, bo Whiski robi ogromne postępy :lol:

Monika P.

Post » Wto paź 07, 2008 10:34

Jestem pod ogromnym wrażeniem akcji
zryczałam się oczywiście jak bóbr

Moniko :king: oraz wielkie ukłony dla wszystkich biorących udział w tym niesamowitym przedsięwzięciu :D
uśmiech Whiskiego mówi sam za siebie, z niecierpliwością będę czekać na kolejne relacje :)

Co to było za miejsce w którym mieszkał poprzednio?
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Wto paź 07, 2008 10:54

Miał taki boks zrobiony ze starego garażu :( Ale ja już nie chcę tego pamiętać :cry:

Monika P.

Post » Wto paź 07, 2008 14:54

Cieszę się ogromnie, że piesio jest taki zadowolony i szczęśliwy, jego świat przewrócił się do góry nogami.Nareszcie ma pod łapami zieloną trawę, piach do kopania, krzaczory do chowania, drzewa do obsikiwania :D . Prawdziwy szczęściarz .

Tomek - jesteś niesamowity, gdzie takiego faceta można znaleźć ? :D

Moniko - czekamy na relacje z weekendu i poinformuj tutaj, jeśli będziesz robiła kolejną aukcję na allegro (link ) na wybieg dla Whiskiego :D .

Pozdrówka i serdeczności :1luvu: :1luvu: :dance: :dance2:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

[poprzednia][następna]