TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK MA SUPER DOM :):):)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 21:31 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

Kociara82 pisze:nie sadze... on nawet u sasiadki potrafil nasiusiac a tam byl tylko 1 pies.
na niego nie wolno nie tyle krzyknac, co glosniejszym tonem cos powiedziec, zawolac go. Dotknac, zeby go przesunac bo np stoi w drzwiach i przeszkadza bo nie chce sie sam ruszyc...
mysle ze ewidentnie wina lezy po stronie poprzednich wlascicieli: zle traktowanie, zaniedbanie... :roll:

No tak... zamiast uczyć to bili :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto sty 31, 2012 21:59 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

Słuchaj a może mu kupic obróżkę z feromonami.I dać KalmAida dla psów?
Wesprę Was w lutym, obiecuję i większą może sumką niż poprzednio.

Masz możliwość kupienia u siebie takiej obroży?Wiem,że nie wszędzie one są.Jest fenomenalna.Moja kotka posikiwała ,była badana,zdrowa...wiesz-pers trzymany w komórce,niekuwetkowy,zaniedbany("kot się sam wyżywi",szcególnie pers!)...no i druga kocica ją biła.A w obroży panny się lubią,mała trafia do kuwety,nagle się obie wyluzowały..
On ma ewidentne stany lękowe.Może RC kalm dla psów?

Przyznam się,że myślałam,żeby go wziąść.Tylko to sikanie...
Może moj Mel by mu pomógł?
To na razie taki luźny pomysl,nie wiem,czy realny...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro lut 01, 2012 12:50 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

znasz jego sytuacje, wiesz, ze trzeba bedzie z nim bardzo czesto wychodzic... To mile, ze myslisz o adopcji, ale przemysl to dokladnie.
:)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lut 01, 2012 12:53 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

phantasmagori pisze:
Kociara82 pisze:nie sadze... on nawet u sasiadki potrafil nasiusiac a tam byl tylko 1 pies.
na niego nie wolno nie tyle krzyknac, co glosniejszym tonem cos powiedziec, zawolac go. Dotknac, zeby go przesunac bo np stoi w drzwiach i przeszkadza bo nie chce sie sam ruszyc...
mysle ze ewidentnie wina lezy po stronie poprzednich wlascicieli: zle traktowanie, zaniedbanie... :roll:

No tak... zamiast uczyć to bili :(

dowodow czarno na bialym nie ma, ale przypuszczam ze miedzy innymi tak wlasnie bylo. Moze byl tez zamykany sam w jakims pomieszczeniu strasznym dla niego, skoro ani na chwile u Justy sam nie zostanie w domu, bo bardzo piszczy. Ewidentnie boi sie czegos, jest czegos niepewny.

co do obrozy-byc moze warto sprobowac tylko Justa nie ma na to funduszy. Kiedys zamawialam dla jednej z jej kotek obroze-50 zl, nie wiem jaki koszt takiej obrozy dla psa.

Kociara82

Post » Śro lut 01, 2012 14:51 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

Nadal jestem bez kompa ....
Pracuje nad Tofikiem , w poniedziałek nad ranem sie posikał na podłoge , udawałam ze tego nie widze tylko to szybko wytarłam , jak szłam sie ubierac to on wskoczył na wersalke i zasdikał kołdre :( i wieczorem tez na podłooge ...
A dzis ani razu , nawety na podłoge , ale wyprowadzam go dosłownie co kilka godzin , w nocy tez ...
A co do obrozy nie mam funduszy i nie wiem dzie to sie kupuje :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lut 01, 2012 19:20 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

Tofik i Fibi
Ze zwierzętami Tofik dogaduje się doskonale.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro lut 01, 2012 21:06 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

o rany, Fibi :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie spodziewalam sie po tobie takich pokladow czulosci i takiej troskliwosci :1luvu: :1luvu:

obroze pewnie na allegro albo w jakis internetowych sklepach zoologicznych

Kociara82

Post » Czw lut 02, 2012 9:06 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

Tofik wczoraj wieczorem szukał po kuwetach, aż w końcu do jednej z nich nasikał...
Justynka nie wie czy to było celowe działanie, czy przypadkowo wybrał kuwetę :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Czw lut 02, 2012 15:40 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

yyyy.... a moze on zaczyna rozumiec, gdzie trzeba sie zalatwiac?.... Moze trzeba by go nagradzac za to, zeby skojarzyl, ze to dobre, ze tak trzeba, a potem powoli uczyc go zalatwiania sie na dworze i tylko na dworze?

Kociara82

Post » Czw lut 02, 2012 19:15 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

Justyna już się ucieszyła, że Tofik całą dobę nie nasikał w domu.
Niestety chwilę potem podniósł nogę i za jednym zamachem obsikał Justynę koc i tapczan :twisted: I to zaraz po przyjściu ze spaceru :|

Dzisiaj Justyna rozmawiała z Panią zoopsycholog Małgosią Banko, która dała kilka rad co do postępowania z nim.
Jeśli nie będzie poprawy, ma dzwonić za tydzień.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt lut 03, 2012 19:31 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

Tofik dalej sika gdzie popadnie, wczoraj wieczorem znowu zrobił na łózko, a dzisiaj obsikał materiałową wycieraczkę sąsiadów :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt lut 03, 2012 19:50 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

:roll: ja juz nie mam kompletnie pomyslu, co robic...

Kociara82

Post » Sob lut 04, 2012 14:29 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

Nadal jestem bez laptopa , ale cos sie kroi :lol: Trez pisze znów od P.Marys

Tofik mi znów rano nasikał na kołdre , juz nie wiem co robic bo on sika jak ja nie widze np jak jestem w kuchni lub za moimi plecami , boi sie reakcji a ja nawet na niego nie krzycze , tylko jak widze że sika to go sciągam z wersalki a jak nasika na podłoge to go chwale , bo z podłogi to idzie przeciez bez problemu wytrzec ... Nadal sie spina jak go biore na rece na klatce schodowej ,a przeciez nie moge mu pozwolic aby schodził z 2 pietra bo ma długi kregosłup . A jest juz lepiej w sytuacji gdy on sam do mnie podchodzi do głaskania, juz nawet mnie w zabawie podgryza , daje mu ztedy cos innego do zabawy ... A na najlepiej dogaduje sie z moimi psami
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lut 04, 2012 14:32 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

Tofik uwielgia szalec z Pedrem i Fibim :)
Obrazek Obrazek[/quote]
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob lut 04, 2012 16:51 Re: 7 mies brązowy jamnik pilnie szuka DT , DS

Sunia jest u mnie już ze 2 miesiące ,z pseudo...sikała 100razy dziennie ,gdzie nie stanęła tam sikała :?
na łózko ,też ,czemu nie fajnie się wchłania ,prawda?
obsikała wszystko co możliwe .
ale jesteśmy już na dobrej drodze ,nie sika póki jestem w domu ,wytrzymuje już całą noc :D
Najgorzej kiedy wychodzę popołudniu do pracy ,wracam o 22 i witają mnie siuśki jej i Dżagi.
Wie że źle zrobiła ,chowa się pod stołem i czeka ,powiem coś przykrego czy tylko sprzątnę.. :wink:
Jednak to ogromny sukces ,sik wieczorem to już mały pikuś i łóżko mam suche ,trwało to długo ale te psy tak maja.
Tam nigdy nie były uczone ,sikały gdzie stały.

Może u ciebie wyjściem by były majtki ?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]