Proszę o pomoc.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 15:39 Re: Proszę o pomoc.

Sluchaj, a masz takie cos jak rower, jakies czesci do komputera, oryginalne gry komputerowe, plyty z muzyka, filmy dvd, markowe ubrania, buty?

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Czw lip 14, 2011 17:00 Re: Proszę o pomoc.

Uważam,że powinieneś poważnie porozmawiać z rodzicami co będzie jeśli pies będzie potrzebował interwencji ratującej życie,bo tego nie można wykluczyć, czy wtedy sfinansują wizytę, czy też pies będzie umierał w męczarniach.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw lip 14, 2011 17:06 Re: Proszę o pomoc.

camon32 pisze:Ale jak konkretnie to się bada? Muszę najpierw mocz do kubeczka złapać i wtedy zamoczyć tam pasek?
Co do leczenia to nie ma takiej opcji.. Opisałem całą moją sytuację.. Moi rodzice? W życiu.. Przykro mi z tego powodu, ale nic więcej nie mogę zrobić..
No już wstawiam zdjęcie, z jęzorem. Fotka robiona jakoś kilka dni temu. ;)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

śliczny jest :1luvu:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lip 14, 2011 17:09 Re: Proszę o pomoc.

J.D. pisze:no nie zawsze na wsi jest łatwiej :roll: zależy jak duża jest ta wieś,zależy jak ludzie podchodzą to tego typu spraw jak zatrudnianie małolata :roll: wierzcie mi,że czasem na prawdę może być problem większy niż wam się to wydaje :? jeśli wy macie szczęście i w waszej okolicy są "fajne" wsie i ludzie w nich to przyjedżcie do mnie to zmienicie zdanie :evil:

otóż to ,po za tym nie jest pewnie jedynym 16 latkiem w tej wsi :roll:

kotx2

Post » Czw lip 14, 2011 17:12 Re: Proszę o pomoc.

dorobella pisze:Uważam,że powinieneś poważnie porozmawiać z rodzicami co będzie jeśli pies będzie potrzebował interwencji ratującej życie,bo tego nie można wykluczyć, czy wtedy sfinansują wizytę, czy też pies będzie umierał w męczarniach.

jestem tego samego zdania

kotx2

Post » Czw lip 14, 2011 18:29 Re: Proszę o pomoc.

Mary_Poole pisze:Sluchaj, a masz takie cos jak rower, jakies czesci do komputera, oryginalne gry komputerowe, plyty z muzyka, filmy dvd, markowe ubrania, buty?

Mam filmy DVD i książki. Radiobudzik i ogólnie coś tam jeszcze się znajdzie. Książki dość ciekawe, większość dla dzieci. Miałem stare monitory, ale wydałem, bo zagracały pokój. :roll:

dorobella pisze:Uważam,że powinieneś poważnie porozmawiać z rodzicami co będzie jeśli pies będzie potrzebował interwencji ratującej życie,bo tego nie można wykluczyć, czy wtedy sfinansują wizytę, czy też pies będzie umierał w męczarniach.

No chyba tacy nieczuli nie będą. Jak coś to wyrzeknę się kieszonkowego.. Grunt żeby psiakowi nic nie było..

camon32

Od: Pt lip 08, 2011 16:12

Post » Czw lip 14, 2011 18:34 Re: Proszę o pomoc.

Sluchaj, sprzedaj co tam masz, podzwon po dziadkach, chrzestnych, wujowstwie itd. Jesli uwazasz, ze nie dadza Ci kasy na psa to sklam i powiedz, ze potrzebujesz na oboz, nowe buty, cokolwiek.

A od rodzicow sprobuj pozyczyc

Mary_Poole

Post » Czw lip 14, 2011 18:43 Re: Proszę o pomoc.

Mary_Poole pisze:Sluchaj, sprzedaj co tam masz, podzwon po dziadkach, chrzestnych, wujowstwie itd. Jesli uwazasz, ze nie dadza Ci kasy na psa to sklam i powiedz, ze potrzebujesz na oboz, nowe buty, cokolwiek.

A od rodzicow sprobuj pozyczyc

Jesteś genialny/genialna. Jaki ja głupi. :roll: Muszę chyba babcię odwiedzić. :lol:
Na nowe ciuchy na pewno da. :wink:

camon32

Post » Czw lip 14, 2011 18:51 Re: Proszę o pomoc.

No ba! Tym sposobem w wieku 10 lat nazbieralam na kota z rodowodem! Powodzenia! Mozesz sprobowac sposobu - 'dostalem mandat za brak biletu w autobusie, boje sie rodzicom powiedziec' :mrgreen:

Mary_Poole

Post » Czw lip 14, 2011 18:51 Re: Proszę o pomoc.

Wiesz przewlekłe stany zapalne np. pęcherza moczowego, wątroby- niby nie zagrażają życiu, ale powikłania takich stanów mogą wykończyć zwierzaka.
To nie jest tak,że stan zapalny ucha to pikuś, czy też stan zapalny pęcherza. Bo bez pełnej morfologii z biochemią i badania moczu z osadem nie wiesz co się dzieje.
A im dłużej zwlekasz - tym gorzej dla zwierzaka.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw lip 14, 2011 19:09 Re: Proszę o pomoc.

Stuknęło już 7 dni..........
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw lip 14, 2011 19:16 Re: Proszę o pomoc.

Miałeś kiedyś zapalenie ucha?
Bo ja miałam - ze 30 lat temu, do tej pory pamiętam jak to boli... :(
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw lip 14, 2011 21:08 Re: Proszę o pomoc.

Bazarek gotowy: viewtopic.php?f=20&t=130361
Zapraszam, a co do zapalenia ucha to nie, nie miałem. Dzwoniłem do weta i krople może mi sprzedać, ale tak na ,,ślepego".
Tzn. póki co nie zobaczy psa, bo powiedział, że to już ,,droższa sprawa", dobre i to. Na wizytę się umówimy, oby tylko bazarek pomógł i babcia baardzo ucieszyła się z mojej wizyty. :lol:

camon32

Post » Czw lip 14, 2011 21:18 Re: Proszę o pomoc.

camon32 pisze:Bazarek gotowy: viewtopic.php?f=20&t=130361
Zapraszam, a co do zapalenia ucha to nie, nie miałem. Dzwoniłem do weta i krople może mi sprzedać, ale tak na ,,ślepego".
Tzn. póki co nie zobaczy psa, bo powiedział, że to już ,,droższa sprawa", dobre i to. Na wizytę się umówimy, oby tylko bazarek pomógł i babcia baardzo ucieszyła się z mojej wizyty. :lol:

Znaczy - byłeś u babci? Biedne te babcie :wink: Jak dobrze, że jeszcze długo nie będę miała wnuków (albo wcale, co by było najlepsze).

Bazarek prześliczny :piwa: Gratuluję :ok:

Dziewczyny, do czego Wy człowieka namawiacie!? No do kłamstw, oszustw i wykorzystywania biednych babć. Zdemoralizujecie biednego camona zupełnie :ryk: :ryk: :ryk: Jaka szkoda, że nie znałam Was wtedy, kiedy byłam nastolatką!!!

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lip 14, 2011 21:21 Re: Proszę o pomoc.

Vega chlopak jest jeszcze w takim wieku, ze naciagarstwo mu ujdzie na sucho :mrgreen:

Mary_Poole

[poprzednia][następna]