Osierocone psy z Wawra - mają DOMY!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 20:16 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Te małe kundelki maja swój urok. Nie są też tak zabiedzone.Wiadomo-mniejsza masa mniej żarełka potrzeba.

Ciesze sie za koteczki.One sa ładne.Jak biała się trzęsła stojąc przede mną.I te głodne oczy :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 13, 2011 21:13 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Anuk pisze:Agneska, daj mi znać, kiedy psy mają zostać łapane: poinformuję Piotra, niech podejmie ostateczną decyzję, czy chce przygarnąć jednego z tych psów.

O ile wiem, to Piotr ma kontakt z "zarządcą", umawiali się już dwa razy na łapanie tego najmniejszego psiaka. Dlatego trochę się wczoraj zdziwiłam, że piesek jeszcze tam jest.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lut 14, 2011 16:46 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Najnowsze wieści od Piotra:

Cześć,
byłem drugi raz w Wawrze, ale i tym razem wracam z pustymi rękami. Niestety, mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie uporać się z nimi i je do siebie przekonać. A do tego akurat te dwa psiaki, które rozważaliśmy (bo są najmniejsze), boją się mnie najbardziej.
Rozmawiałem również z panią Ireną, która ma głęboką urazę w stosunku do rodziny zmarłego i woli się tam nie pokazywać, głównie przez dużo emocji, które wywołują wspomnienia o jej przyjacielu, ale i pewnej krzywdy, której doznała. Pani Irena w zasadzie płakała przez połowę naszej rozmowy... Poza tym uważa, że jej obecność na niewiele by się zdała, bo i tak psiaki nigdy się do niej specjalnie nie zbliżały.
Najważniejsze jest to, że psy są codziennie karmione przez p. Piotra, który dzięki naszej dzisiejszej rozmowie zorientował się nawet, że powinien psom dawać wodę (na posesji jest bieżąca woda, więc podczas wizyty psiaki mogą się również napić, jak są mrozy i sadzawka przed domem jest zamarznięta). Na posesji jest również schronienie (a nawet kilka, w tym stary garaż), w którym psy, według tego, co mówiła Pani Irena, służyło psiakom już w zimie. Jeżeli chodzi o przyszłość psiaków, to p. Piotr chce poczekać jeszcze z tydzień czy dwa, a później zadzwonić po odpowiednie służby i je wyłapać.
Jestem trochę w kropce, bo coraz bardziej przekonuję się, że nawet jeżeli udałoby się któregoś psa zabrać, to nie wiem, czy poradzilibyśmy sobie z wychowaniem. Gosia wyczytała natomiast dziś, że schronisko w Celestynowie jest likwidowane i do oddania w trybie pilnym jest cała masa czworonogów, więc troszkę bijemy się z myślami, czy nie uratować któregoś z tamtych piesków...

Nie mam pomysłów :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon lut 14, 2011 18:22 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Schronisko jest likwidowane , czyli zwierzęta usypiane??
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon lut 14, 2011 18:30 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Nie wiem :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pon lut 14, 2011 19:27 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Ostatnio wet mi mówił jak wygląda likwidacja schroniska...jeśli to tak wygląda to .. :cry:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon lut 14, 2011 19:58 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Ja tam schronienia jako takiego nie widziałam dla psów.Kotów też. Stoją jakies rudery,stare skrzynie a wiatr gwiżdże na wszelkie strony.Psy trzęsły sie z zimnicy nie mogąc opanowac drżenia. To,ze sa chude nie ułatwia im przetrwania. Żebra widac przez skóre.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 15, 2011 5:31 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Witajcie, przychodzę z dogo. Ile jest tych psów, 5? Czy ktoś kontaktował się z Azylem pod Psim Aniołem w ich sprawie? Niestety są małe szanse, że będą mogli je przyjąć bo azyl jest bardzo przepełniony, ale może chociaż coś doradzą. Na pewno mogliby pomóc w złapaniu ich, mają klatkę pułapkę i poskrom. Mieszkam w Wawrze, więc jeśli mogę jakoś pomóc tym psiakom na miejscu to dajcie znać.

O Celestynowie możecie poczytać tu:
http://www.dogomania.pl/threads/193663- ... rezes-toz/
Fundacja "Psiegrane Marzenia" - pomóż nam ratować starsze psy i inne zwierzęta:
http://www.psiegranemarzenia.pl

siekowa

Od: Wto lut 15, 2011 5:21

Post » Wto lut 15, 2011 9:05 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Psów jest siódemka.
Jeśli zechcesz podjechać tam na miejsce (psy są chude i bardzo głodne, zjadają każdą ilość jedzenia), to podam Ci adres na pw.
Anuk, może Piotr mógłby się skontaktować z Azylem pod Psim Aniołem w sprawie pomocy w złapaniu wybranego pieska?
Obrazek

Agneska

Post » Wto lut 15, 2011 9:43 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Górę żarełka należy zabrać jeśli już tam sie wybieracie.Wszystko znika w zatrważającym tempie. Każda ilosć.
Wrócę jeszcze do "baseniku" na posesji. Jest takowy i owszem. Nawet pełny i zamrożony. Jednak gdyby woda była luzem :wink: to psy nie mają szans napić sie. Poziom jest zbyt niski i wszelkie próby mogą skończyć sie wpadka i śmiercią. A wtedy jak człowiek nie pomoze wyjść to pies nie ma sam szans.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 15, 2011 10:30 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Agnesko ,nie wiesz czy koty już pojechały do domu?
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto lut 15, 2011 10:52 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Heniu, wiem - wszystkie trzy kotki pojechał do mnie. :mrgreen:
Są na kwarantannie-obserwacji w pomieszczeniu gospodarczym.
Masz jakiś fajny domek na oku? :)
Obrazek

Agneska

Post » Wto lut 15, 2011 10:56 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Agneska pisze:Heniu, wiem - wszystkie trzy kotki pojechał do mnie. :mrgreen:
Są na kwarantannie-obserwacji w pomieszczeniu gospodarczym.
Masz jakiś fajny domek na oku? :)

już wszystko wiem :) jak tylko coś będę miała daje znać
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto lut 15, 2011 12:04 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Dałam znać Piotrkowi. Zobaczymy, nie wiem, co zdecydują.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Wto lut 15, 2011 21:13 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Piotr jednak weźmie psa ze schroniska: przestraszyli się jednak dzikości tych psów.

Przy okazji dowiedział się, że mała suczka jest w ciąży :(

Sprawę monitoruje jeszcze jedna moja znajoma, ta lekarka, o której była mowa na początku. Jest w kontakcie z właścicielem posesji, szuka domów dla psów.

Na razie nie posuwamy się do przodu :(
Obrazek Obrazek

Anuk

[poprzednia][następna]