DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie gru 19, 2010 13:42 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

To może być kwestia nie doinformowania,po prostu.Ktoś komuś powiedział albo ktoś gdzieś usłyszał.....Dlatego zakładając wątek trzeba "kierować się rozumem nie sercem".Zanim założony został wątek trzeba było sprawdzić u żródła czyli zobaczyć w jakim stanie jest pies i znależć właściciela psa.Ja miałam sznaucery-olbrzymkę i średniaczkę- i też bywało,że spały na dworzu,zimą.Nic złego im się nie zdarzyło.Obie żyły po przeszło 15lat.Oczywiście,że przywiązywanie psa i zostawianie na działach to nie jest rozwiązanie ale może pan nie ma innego wyjścia?Może nie ma mu kto pomóc?Moim zdaniem insektor powonien być wiarygodny a jeśli ktoś dalej ma wątpliwości to wyjście jest jedno-SPRAWDZIĆ OSOBIŚCIE.Ja bym tak zrobiła gdybym chciała potwierdzenia.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie gru 19, 2010 13:45 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

J.D. pisze:Przeczytałam uważnie wątek na dogo i trochę jestem zdziwiona 8O Tytuł dramatyczny a w rzeczywistości może jest trochę inaczej.Oczywiście,że trzeba popracować nad właściecielem a nie zabierać psa i to jeszcze nie daj boże do schronu!Wydaje mi się,że opinia inspektora TOZ-u powinna być miarodajna.Chyba od tego oni są żeby sprawdzać sytuację zwierzaka.Jeśli przestajemy im wierzyć to co zostanie?Samemu wybrać się na te dzialki i sprawdzić?.ja tam przecież nie pojadę.!!!Wierzę,że inspektor sprawdził rzetelnie co jest z tym psiakiem.Swoją drogą gdyby właściciel chciał się go pozbyć to zrobiłby to już dawno i inaczej.Byloby po problemie :| Jeśli są wątpliwości to niech ktoś tam jedzie i sprawdzi :ok:

Oj jakbym chciała mieć tą wiarę w instytucje co Ty... niestety moje doświadczenia nie pozwalają mi jej mieć, w 90% te instytucje zawodzą na całej linii i to jest bardzo delikatnie napisane... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie gru 19, 2010 13:47 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Gibutkowa pisze:
J.D. pisze:Przeczytałam uważnie wątek na dogo i trochę jestem zdziwiona 8O Tytuł dramatyczny a w rzeczywistości może jest trochę inaczej.Oczywiście,że trzeba popracować nad właściecielem a nie zabierać psa i to jeszcze nie daj boże do schronu!Wydaje mi się,że opinia inspektora TOZ-u powinna być miarodajna.Chyba od tego oni są żeby sprawdzać sytuację zwierzaka.Jeśli przestajemy im wierzyć to co zostanie?Samemu wybrać się na te dzialki i sprawdzić?.ja tam przecież nie pojadę.!!!Wierzę,że inspektor sprawdził rzetelnie co jest z tym psiakiem.Swoją drogą gdyby właściciel chciał się go pozbyć to zrobiłby to już dawno i inaczej.Byloby po problemie :| Jeśli są wątpliwości to niech ktoś tam jedzie i sprawdzi :ok:

Oj jakbym chciała mieć tą wiarę w instytucje co Ty... niestety moje doświadczenia nie pozwalają mi jej mieć, w 90% te instytucje zawodzą na całej linii i to jest bardzo delikatnie napisane... :roll:

O tym napisałam-WYJŚCIE JEST JEDNO-JECHAĆ I SPRAWDZIĆ!!! przecież ja tam nie pojadę mam troche daleko :mrgreen:

J.D.

Post » Nie gru 19, 2010 13:52 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

J.D. czy czytałaś wątek na dogo?
evelin CODZIENNIE widuje tego psa na działkach. Ona chodzi tamtędy na spacery ze swoimi zwierzętami. Nie mam siły już tego tłumaczyć. Wszystko zostało napisane na dogo...
Gibutkowa, w tym przypadku instytucja niestety również rozłożyła ręce.
Evelin działa teraz z Policją. Jest upierdliwa jeśli chodzi o dobro zwierząt, także mam nadzieję, że już dzisiaj pies będzie bezpieczny.

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Nie gru 19, 2010 14:01 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Dlatego zawsze jak nawet załatwiamy głupi transport staram się żeby było jak najmniej pośredników i koordynatorów, bo potem niestety wychodzi misz-masz :| Jedna osoba koordynująca, jedna osoba decyzyjna i inni "pomagierzy" się dostosowują, bo inaczej nawet najlepiej zorganizowana akcja się wysypie. Niestety... Albo jesteśmy głównym organizatorem i jednocześnie bierzemy na siebie odpowiedzialność za zwierzaka - realną odpowiedzialność a nie taką "na odległość" albo grzecznie pomagamy ale się dostosowujemy do decyzji "głównodowodzącego". Tylko tak to wszystko ma szansę się powieść i ma jak to się mówi ręce i nogi.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie gru 19, 2010 14:03 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

a najgorsi są samozwańczy koordynatorzy, których nikt nie prosił o pomoc.
W końcu chodziło tylko o cholerny DT...
jednak rozumienie zwierząt przychodzi mi z większą łatwością, niż rozumienie ludzi 8O

ciekawa.swiata

Post » Nie gru 19, 2010 14:19 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Evelin działa teraz z Policją. Jest upierdliwa jeśli chodzi o dobro zwierząt, także mam nadzieję, że już dzisiaj pies będzie bezpieczny.

A więc :ok: :ok: :ok:

J.D.

Post » Nie gru 19, 2010 15:15 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

zapraszam na dogo, każdego, kto wierzy w dobre imie TOZu.
Cyrk na kółkach :D
Pojawił się rzeczony pan inspektor...
http://www.dogomania.pl/threads/198545-BOGATYNIA-PILNE!Na-17-stopniowym-mrozie-bez-budy-wody-i-jedzenia.-DT-na-cito!/page3

ciekawa.swiata

Post » Nie gru 19, 2010 15:50 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Cały czas sobie tam podczytuję i od str 3ej kłócą się kto ma racje kto ile zrobił i co zrobił. A ja się pytam co z psem :)
Na dogo zawsze cyrki są dlatego ja się tam zazwyczaj nie udzielam :?

Czy w takim razie to wydarzenie na FB ma nadal sens. Bo nie wiem czy robić

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie gru 19, 2010 15:52 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

ja niestety byłam tego nieświadoma, polecając koleżance założenie tam wątku :/
ale już nawet nie o te kłótnie tam chodzi, ale herezje które wypisuje inspektor Towarzystwa Opieki Nad zwierzętami... dla mnie to jest niezrozumiałe.

ciekawa.swiata

Post » Nie gru 19, 2010 16:15 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Gosiu, rób FB!
Moim zdaniem lepiej, żeby dt było w pogotowiu, w ustawie o ochronie zwierząt przy interwencji odebrania zwierzaka jest możliwość przekazania go osobie fizycznej, która zapewni zwierzęciu należytą opiekę.
Jeśli dt się znajdzie, to w najgorszym wypadku weźmie innego psa, tak?
Moim zdaniem szukajmy, czuję, że się przyda:)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie gru 19, 2010 16:21 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Już się zaczynają tam wyzywać 8) przeleci tak 15str 8) aż się opanują :?

EDIT: Ok jak siąde wieczorem na kąpa to zrobie tylko co wpisać bo ja już sama nie wiem :( porąbane to :?

CatAngel

Post » Nie gru 19, 2010 16:22 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

ja już powoli nie ogarniam tego, co tam się dzieje... ale przyznasz szczerze, że pan inspektor ma trochę nie po kolei? 8O
sprawa jest w toku, jak będę coś wiedziała dokładnie dam znać.
FB nie odwołuj, ja też coś mam nosa, że DT się przyda...

ciekawa.swiata

Post » Nie gru 19, 2010 16:25 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Dobra to trzeba to teraz jakoś streścić do FB :) pomyślcie jak :?: Bo mi to dzisiaj idzie ciężko :) :(

CatAngel

Post » Nie gru 19, 2010 16:35 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Nie no ide z tego dogo bo on ma coś z główką chyba :D

I nadal się nie dowiedziałam co z psiakiem :(

CatAngel

[poprzednia][następna]