SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!szczęśliwy koniec historii:)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 18:31 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-potrzebna pomoc finansowa/DS/DT!

Szczeniaki są już u mnie:)Na razie są w łazience,ale i tak raczej nie schodza ze swojego posłania więc wystarcza im miejsca.
Szamanko,to niestety chłopak.Wieczorem zrobię i wkleję nowe zdjęcia i krótki opis do każdego malucha.

http://img405.imageshack.us/slideshow/w ... 20x200.jpg

to link do sesji zdjęciowej :) 80 fotencji:)
Szamanko te maleństwo o które pytałaś to jednak DZIEWCZYNKA:)
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Nie mar 21, 2010 8:10 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-brakuje 100 zł. na sterylke matki

Co tu tak cicho...?Nikogo nie zauroczyły...?Dziś chyba ten z dłuższą sierścią pojedzie do Tychów ale to nic pewnego.Dwa musiały wrócić do mamusi bo chyba pokarmu nadal było dużo i szalała z rozpaczy podobno...Tak,że na kilka dni zawiozłam je tam z powrotem. Ten który dziś ma jechać ma nałożony limit na żarełko... :D Byście widziały jak on wpiepsza...Staliśmy z TŻ-em pół godziny w łazience i nie umieliśmy przestać się śmiać z tego co on robi:)

Shishka

Post » Nie mar 21, 2010 8:46 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-proszę o potwierdzenie przelewów

Dziewczyny szok...dostałam przelew,duży przelew...ale nie wiem od kogo?Muszę się dowiedzieć bo nie wiem czy to np.nie moje stypendium...Jeśli to pieniądze z forum to mamy na sterylizację! :1luvu: :ryk: :1luvu:

Shishka

Post » Nie mar 21, 2010 10:30 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-brakuje 100 zł. na sterylke matki

I jak, wiesz już skąd przyszły te pieniądze? Wysyłałm Twój numer konta na nk, może ktoś jednak przeczytał i się wzruszył? :D
Kiedy odwiedzasz malucha Dąbrowie Górniczej?
Czy będą też jakieś bazarki?

Pesadilla

Od: Czw mar 11, 2010 20:26

Post » Nie mar 21, 2010 10:37 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-brakuje 100 zł. na sterylke matki

Pesadilla,dzięki :1luvu: możliwe,że to od kogoś z NK,muszę iść do banku po hasło z konta internetowego to będę miała wgląd.W Dąbrowie wizytę zrobi chyba znajoma która też jest z Dąbrowy.Muniek(puchaty)śpi mi na kolanach i czeka na swoich nowych opiekunów:)Mam pytanie,maluszki dość dużo piszczą,co polecić właścicielom gdyby u nich dalej tak piszczały biedulki...?a najbardziej się wściekają jak nie umieją uchwycić kawałka jedzonka.

Shishka

Post » Nie mar 21, 2010 11:44 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-brakuje 100 zł. na sterylke matki

Musisz mieć niezły hałas z tyloma małymi psami w mieszkaniu. :lol: Szczeniaki często będą piszczeć kiedy nie ma obok matki lub człowieka, żeby zwrócić na siebie uwagę. Przerabiałam to w zeszłym roku. W dzień trzeba przy nich posiedzieć, bawić się, ewentualnie dać jakąś zabawkę. W nocy można wziąć piszczącego szczeniaka na ręce i go ululać. Myślę, że u nowego właściciela będzie mniej pisków, bo na pewno poświęci maluchowi dużo czasu, może będzie spał z nim w jednym pokoju. U Ciebie raczej niewiele da się na to poradzić.
No i jeszcze jedna rzecz - robale. Niestety większość szczeniaków jest praktycznie nimi wypchana, więc nie zdziw się jak kiedyś mały wykrztusi żywą glistę lub pojawi się ona w kupie. Zapewniam, że to potworny widok. Wiem, że masz niewielkie fundusze, ale jeśli nie przyjdzie ktoś po pieski w ciągu kilku dni, to myślę, że powinnaś je odrobaczyć w pierwszej kolejności, a ze sterylizacją trochę poczekać. Zresztą od weterynarza usłyszałam, że powinno się robić zabieg ok. 2 tygodnie po zaniknięciu mleka.

Pesadilla

Post » Nie mar 21, 2010 12:19 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-jeszcze 4 szukają DT/DS

no ja im dałam wszystkie małe pluszaki jakie miałam i nowym domkom też to poleciłam.Muniek pojechał do Tychów,mam tam zajęcia niektóre więc nim też się zajmę.U mnie zostały teraz tylko dwa więc nie jest już zbyt głośno,ale te dwa które musiałam zwrócić suni na kilka dni niedługo wrócą tak,że znów będzie weselej :D .W sumie w kasie psiaków jest niecałe 260 zł!!! czy mogę je odrobaczyć z tej kasy skoro na sterylkę i tak starczy?

Shishka

Post » Nie mar 21, 2010 14:08 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-jeszcze 4 szukają DT/DS

Shishka pisze:no ja im dałam wszystkie małe pluszaki jakie miałam i nowym domkom też to poleciłam.Muniek pojechał do Tychów,mam tam zajęcia niektóre więc nim też się zajmę.U mnie zostały teraz tylko dwa więc nie jest już zbyt głośno,ale te dwa które musiałam zwrócić suni na kilka dni niedługo wrócą tak,że znów będzie weselej :D .W sumie w kasie psiaków jest niecałe 260 zł!!! czy mogę je odrobaczyć z tej kasy skoro na sterylkę i tak starczy?

Pewnie :) Bardzo się cieszę, że wszystko się tak super układa.

Pesadilla

Post » Nie mar 21, 2010 14:23 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-jeszcze 4 szukają DT/DS

to świetnie:)Bardzo się cieszę...Nie spodziewałam się tego przelewu...ciągle o tym myślę i jestem bardzo,bardzo szczęśliwa:)

Shishka

Post » Nie mar 21, 2010 22:24 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-jeszcze 4 szukają DT/DS

warto je umieścić na gumtree.pl (najbliżej Ciebie) i cafeanimal.pl - stamtąd jest sporo chętnych. Trzymam kciuki :D.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon mar 22, 2010 13:13 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-jeszcze 4 szukają DT/DS

ok dzięki:)

Shishka

Post » Wto mar 23, 2010 14:39 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-jeszcze 4 szukają DT/DS

Dziś brązową dziewczynę biorą starsi Państwo z Chorzowa :)
Biała kruszynka 29 marca też idzie do nowego domu i znajomej TŻ-a również w Chorzowie i brązowy piesek trafi do Pani z Chorzowa lub okolicy.Tak więc została dziewczynka brązowa ta ze śmiesznymi białymi plamkami na mordce:)

Shishka

Post » Śro mar 24, 2010 8:54 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-jeszcze tylko 1 sunia bez DS

jupii :mrgreen: Bydgoszcz trzyma kciuki za mała kruszynke :) Brawa za wtrwałość dla opiekunki i wszystkim którzy zechcieli pomóc :1luvu:

Olcia^^

Od: Pt mar 12, 2010 20:21

Post » Śro mar 24, 2010 11:55 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-jeszcze tylko 1 sunia bez DS

A może zdjęcie malutkiej :)
Obrazek Obrazek

szamanka

Od: Wto mar 04, 2008 14:50

Post » Śro mar 24, 2010 18:00 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-jeszcze tylko 1 sunia bez DS

Zaraz wkleje:) Dostałam dziś rzeczy na bazarek:)XAgaX to od Ciebie? :1luvu:

Shishka

[poprzednia][następna]