TOFIK pies starszej Pani[*] SZUKA STAŁEGO DOMU bez zwierząt!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 9:11 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Witam tu welina ciocia ewick :!:
Gdy zobaczyłam że jest wiadomość od Ciebie,serce podeszło mi do gardła :( Tofik to pies przyjaciółki mojej mamy, która zmarła dwa lata temu.Znam tego psa-nigdy nie był agresywny,ale mieszkał ze swoją panią,a nie w grupie..Tylko z jednym psem na podwórku się nie lubili.(to tak jak z ludźmi, nie każdego darzy się sympatią)Władował się do łóżka,pewnie tam czuł się bezpiecznie :?Trzeba jednak uważać na niego,pies w szoku- tak jak człowiek może zrobić wszystko .Cieszę się,że Axel czuje się dobrze. :ok:

pozdrawiam
Ewa

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Nie lut 13, 2011 10:12 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Ja wiem, widzę ze jest zdenerwowany, i te reakcje muszą być temperowane, dopóki nie poczuje się bezpiecznie i na swoim miejscu. spokojnie.

Zresztą z Axlem mieliśmy tak samo, i z Perła.....

gośka i zwierzyniec :)

Od: Sob cze 28, 2008 19:57

Post » Nie lut 13, 2011 10:34 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Gosiu ,jesteś kochana :1luvu: ,cierpliwością i sposobem dasz radę ,a jakieś smakołyki ?przekupstwo nie raz wskazane :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie lut 13, 2011 10:37 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

gośka i zwierzyniec :) pisze:Ja wiem, widzę ze jest zdenerwowany, i te reakcje muszą być temperowane, dopóki nie poczuje się bezpiecznie i na swoim miejscu. spokojnie.

Zresztą z Axlem mieliśmy tak samo, i z Perła.....

Bardzo się zdenerwowałam,jak dowiedziałam się że Alex to york .Mojej koleżance duży pies na spacerze zabił właśnie taką kruszynę.Zabrzmi drastycznie,ale prawie odgryzł mu głowę.Rok nie mogła dojść do siebie-tak bardzo go kochała :cry:

welina

Post » Nie lut 13, 2011 12:29 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

czytam i jestem cała w nerwach
Dziękuję Ci Gosiu za cierpliwość
będę produkować więcej drukowanych ogłoszeń, wieszać w lecznicach
szkoda by było żeby Tofik terroryzował biednego Axla
tylko muszę zmienić treść ogłoszenia

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Nie lut 13, 2011 17:21 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Tofik( w książeczce Tofil) dzis zjadł i nawet wypił coś... Walczy troche mniej, za to duzy nie pozwala mu podejść, ani do siebie ani do Axla. tak sobie waruje.

Mały ma przeryta brew, krwawił z oka, z nosa i ma wyrwane dziasło.....też cała głowa.
Obiecałam mu, ze nigdy więcej nie weźmiemy nikogo obcego. 8)

A Tofik się asymiluje, wychodzi z pokoju, zaczyna wystawiać łebek, żeby zobaczyć co sie dzieje. jak tylko mnei widzi, wraca na miejsce. ( to przez to odprowadzanie, gdy koty do kuwety chciały iść). Warczy mniej. Na szczęście dzieci nie są jego wrogami.
i tyle , nie mam nic więcej (mądrego) do napisania.

Pozdrawiam :ok:

PS. Dorcia, za co on- Tofik- ma nagrodę dostać? Nagrody czekają, muszą nabrać "mocy urzędowej".

Post » Nie lut 13, 2011 17:53 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Nie będę pisać ,żadnych banałów-jest mi żal tego malucha :(,a i Tofika-stracił przecież wszystko-dom,panią, miłość-(trauma.)

welina

Post » Pon lut 14, 2011 10:13 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Jak minął kolejny dzień?

ewick

Post » Pon lut 14, 2011 15:03 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

gdyby nie Tofik, który rzucił się na drzwi, rano, zaspałabym.

a zaatakował drzwi, bo się koty koło kuwety kręciły, po drugiej stronie ściany.

poza tym, i pojedynczymi warknięciami jest ok. on jest nie obyty z innymi stworzeniami, ale nie niszczy i nie brudzi w domu. Załatwia się normalnie, je, pije.

Mam nadzieje ze dzień skończy się spokojnie.

Post » Pon lut 14, 2011 15:48 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

ufff...
a jak się czuje Axel?

ewick

Post » Wto lut 15, 2011 18:37 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

Axel spi, oko ropieje,

wojna trwa
Tofik nie nadaje się do domu z innymi zwierzakami,
trzeba szukać domu, w którym będzie jedynakiem.
Dzeci moga byc , nie maleńkie niestety ( tak od 5 lat )

pozdrawiam

Post » Wto lut 15, 2011 23:53 Re: TOFIK pies starszej sąsiadki SZUKA NOWEGO DOMU! [W-WA]

gośka i zwierzyniec :) pisze:Axel spi, oko ropieje,

wojna trwa
Tofik nie nadaje się do domu z innymi zwierzakami,
trzeba szukać domu, w którym będzie jedynakiem.
Dzeci moga byc , nie maleńkie niestety ( tak od 5 lat )

pozdrawiam

Wiem ,że ewick robi wszystko,by poszukać mu dom.Cały czas myślimy co zrobić :?: Bardzo się denerwujemy. :( Mam nadzieję,że szybko to nastąpi.Był jedynakiem,jest już w takim wieku,że nie przyzwyczai się do innych zwierząt.
pozdrawiam i jest mi przykro,bo masz dobre serduszko,a przyszły ci nowe problemy z Tofikiem :oops:

welina

Post » Czw lut 17, 2011 23:18 Re: TOFIK pies starszej Pani SZUKA STAŁEGO DOMU bez zwierząt!

Co z Tofikiem,czy trochę się przyzwyczaił :?

welina

Post » Pt lut 18, 2011 9:19 Re: TOFIK pies starszej Pani SZUKA STAŁEGO DOMU bez zwierząt!

za pozwolenie Gosi wklejam wczorajszą odpowiedź na Pw
gośka i zwierzyniec :) pisze:dziś rano moje dzieci wyjechały do Babci. Tofik odprowadził ich do samochodu, ale został.
Pozwoliłam też, żeby go Tytan na podwórku ustawił, no nie ma siły, Tytan jest większy. Dał rade, powarkują na siebie, ale już się Tofik nie rzuca na wszystko co się rusza. teraz siedzi pod biurkiem i czeka,
za warczenie wkładam kaganie, za napad wędruje do pokoju i siedzi sam. no trudno.

dziś był pierwszy spacer bez smyczy, co za radość, gonitwa, skoki, szał.....
nie ucieka
Wyprowadzam ich na 2 tury, najpierw ci mali, a potem Tofik. Daje rade.

Też się w domu śmiejemy, jaki łagodny piesek .....ale nie będę rzucać słów na wiatr, jak po miesiącu nie zmieni zachowania to się będziemy martwić. na razie czekamy, aż się dopasuje.

Z dziećmi małymi nie miał kontaktu, ale nie jest cierpliwy i wytrzymały, broni się. Dzieci małe mogą np. sprawdzić mu ząbki, albo zobaczyć co ma po tym czarnym ruchomym, wtedy zostanie pogryzione. ( bo Tytan nie ruszy, nadaje się do niemowlaków).

Dziś zadzwoniła do mnie Pani , która zabrała bernardyna, opowiadała mi o nim 20 minut, jaki cudowny, ze zdrowy, przybrał ciałka, Miał chore uszy, ale już wyleczyli, ma na imię Fidel ( wierny), dogaduje się z ich psem, nie odstępuje ich na krok, itd....
to mi dało siłę i wiarę, ze jednak jest szansa na pozytywne zakończenia....

mam nadzieje ze nie będzie Cie bolał brzuch. Po prostu musimy być bardziej dojrzali niż dawna Pani Tofika.

Nie logowałam się wczoraj, prałam, pakowałam......

Trzymaj się, i kciuki trzymaj.
No i nowy dom musi wszystko wiedzieć o Tofiku, inaczej dostaniemy go z powrotem.

ewick

Post » Pt lut 18, 2011 21:07 Re: TOFIK pies starszej Pani SZUKA STAŁEGO DOMU bez zwierząt!

Gosiu jesteś wspaniała :D

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

[poprzednia][następna]